Αμετακίνητη η ΕΠΟ

Αίτημα για αναβολή της 8ης αγωνιστικής κατέθεσε ο Αιολικός

03/05/2021 - 12:50 Ενημερώθηκε 03/05/2021 - 12:52

Ζήτημα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος έθεσε ο Αιολικός με επιστολή του προς την ΕΠΟ, καθώς η ομάδα της Ελευσίνας μετράει τρία παιχνίδια λιγότερα επικαλούμενη κρούσματα κορονοϊού.

Η ομάδα της Μυτιλήνης με αίτημα της προς την διοργανώτρια αρχή, ζήτησε να μετατεθεί το πρόγραμμα του 8ου ομίλου της Γ Εθνικής μια εβδομάδα αργότερα, έτσι ώστε ο Πανευλευσινιακός να παίξει τους 3 αγώνες  που χρωστάει (αναβλήθηκε και ο αγώνας κόντρα στην Μικρασιατική για την 7η αγωνιστική), καθώς σε διαφορετική περίπτωση όπως αναφέρει τίθεται θέμα αξιοπιστίας, αφού μένουν μόνο τέσσερις αγωνιστικές για το τέλος και πρέπει να επανέλθει αγωνιστική ισορροπία, εφόσον το πρωτάθλημα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Ωστόσο, η επιτροπή πρωταθλήματος όρισε τα εξ’ αναβολής παιχνίδια της Τετάρτες 5/5, 12/5 και 19/5 κάτι που σημαίνει ότι δεν έλαβε υπ’ όψιν της το παραπάνω αίτημα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριοι,

Το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής οδεύει προς την τελική του ευθεία σε αυτή τη σύντομη αγωνιστική περίοδο ειδικών συνθηκών. Ο συναγωνισμός σε κάθε όμιλο είναι έντονος, τόσο για την κατάκτηση του τίτλου και τη συμμετοχή στα Playoffs, όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ως εκ τούτου, είναι υποχρέωση της διοργανώτριας αρχής να μεριμνεί για την εξασφάλιση της ισονομίας, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές ή αδιευκρίνιστες υποθέσεις.

Στον 8ο Όμιλο, η ομάδα του Πανελευσινιακού μετρά πλέον τρεις αναβληθέντες αγώνες σε σύνολο 7 Αγωνιστικών. Δεδομένου ότι το πρωτάθλημα, όπως αποφάσισε η ΕΠΟ εξαιτίας του παρατεταμένου λοκντάουν, θα ολοκληρωθεί σε έναν γύρο, θεωρούμε πως είναι απολύτως απαραίτητο να διακοπεί η αγωνιστική δράση για μια εβδομάδα, ώστε ο Πανελευσινιακός να καταφέρει να αγωνιστεί στα εξ' αναβολής παιχνίδια του και να επέλθει αγωνιστική ισορροπία στον βαθμολογικό πίνακα.

Το πρωτάθλημα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή και για κάθε ομάδα είναι πιθανό να μεταβάλλονται οι στόχοι της όσο περνούν οι αγωνιστικές, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των αντιπάλων της. Κάτι που στην περίπτωση του Πανελευσινιακού, αλλά και των ομάδων που καλείται να αντιμετωπίσει στο υπόλοιπο της σεζόν, είναι πιο εμφανές από ποτέ ότι συμβαίνει ήδη.

Σας υπενθυμίζουμε πως για τον 8ο Όμιλο των 12 ομάδων, η ΕΠΟ είχε φροντίσει να υπάρχει αγωνιστικό ρεπό στις 30 Μαΐου. Επομένως η μετατόπιση των υπολοίπων αγωνιστικών κατά μία εβδομάδα δεν θα επιφέρει καμία χρονική παράταση διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Ζητάμε, αρχής γενομένης από την 8η Αγωνιστική, το πρωτάθλημα να μεταφερθεί συνολικά κατά μια εβδομάδα πίσω, ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί ο Πανελευσινιακός να παίξει τους αναβληθέντες αγώνες του (5/5, 9/5 και 12/5) και να γνωρίζουν όλες οι ομάδες την πραγματική βαθμολογία του 8ου Ομίλου και όχι την πλασματική που υπάρχει σήμερα.

Αναγνωρίζουμε τους λόγους αναβολής των αγώνων αυτών, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων που ταλαιπωρούνται από την πανδημία, αλλά επιθυμούμε και είναι εύλογο οι κρίσιμες τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές να παιχτούν επί ίσοις όροις και από την ίδια αφετηρία για όλους.

Είναι υποχρέωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να φροντίσει ώστε όλες οι ομάδες να έχουν ίδιο αριθμό αγώνων το συντομότερο δυνατόν και η χρονική συγκυρία με τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Πάσχα είναι κομβική.

Σεβόμενοι τις σημαντικές υπερβάσεις που πραγματοποιούν όλες οι ομάδες για να συμμετέχουν στο φετινό πρωτάθλημα, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ως διοργανώτρια αρχή, ώστε να επικρατήσει η δικαιοσύνη και να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το μέλλον και την έκβαση της αγωνιστικής περιόδου.

Με εκτίμηση,

Για τον ΑΕΠΣ Αιολικός Μυτιλήνης»

 

Αποτελέσματα 7η αγωνιστική

Αίας Σαλαμίνας-Αστέρας Βάρης  0-0

ΑΟ Καραβά-Πυθαγόρας  5-0

Κερατσίνι-Θύελλα Ραφήνας  0-2

Αιολικός-Αετός Λουτρών  2-1

Μικρασιατική-Πανευλευσινιακός  (αναβολή)

Ακράτητος-ΑΟ Πυλίου  1-0

 

Βαθμολογία 8ου ομίλου

ΟΜΑΔΕΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γκολ Επ

Γκολ Αμ

1. Αίας Σαλαμίνας

16

14

4

2. Αιολικός

13

8

5

3. Αστέρας Βάρης*

12

11

4

4. ΑΟ Καραβά

11

10

6

5. ΑΟ Πυλίου Κω

10

10

7

6. Θύελλα Ραφήνας*

10

7

4

7. Ακράτητος

8

7

11

8. Αετός Λουτρών

7

8

10

9. Κερατσίνι

7

5

11

10. Πανευλευσινιακός**

6

8

2

11. Μικρασιατική*

4

4

9

12. Πυθαγόρας

2

8

27

 

*Οι ομάδες έχουν έναν αγώνα λιγότερο

**Οι ομάδες έχουν τρείς αγώνες λιγότερους

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey