Πολύ πιο εύκολα επικράτησε ο Αιγέας Πλωμαρίου, που στην έδρα του είναι αήττητος

Δυσκολεύτηκαν Διαγόρας και Αίγειρος

21/02/2017 - 15:01

Με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο, πραγματοποιήθηκε η 18η Αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Λέσβου, αν και ο πρωτοπόρος Διαγόρας Αγ. Παρασκευής πέρασε δύσκολα από την έδρα του Αρίωνα Μήθυμνας (0-1), την ώρα που και ο Αίγειρος τα έβρισκε σκούρα κόντρα στον Όλυμπο Αγιάσου (2-0). Αντίθετα, άνετα ξεπέρασε ο Αιγέας το εμπόδιο του Κεραυνού Αφάλωνα (5-0).

 

Με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο, πραγματοποιήθηκε η 18η Αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Λέσβου, αν και ο πρωτοπόρος Διαγόρας Αγ. Παρασκευής πέρασε δύσκολα από την έδρα του Αρίωνα Μήθυμνας (0-1), την ώρα που και ο Αίγειρος τα έβρισκε σκούρα κόντρα στον Όλυμπο Αγιάσου (2-0). Αντίθετα, άνετα ξεπέρασε ο Αιγέας το εμπόδιο του Κεραυνού Αφάλωνα (5-0).

Ενδιαφέρουσα συνάντηση έγινε στο «Μίζεργκαν», εκεί όπου ο Ατρόμητος Ανεμώτιας επικράτησε του Αετού Λουτρών (2-1), ενώ τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πήρε ο Παλλεσβιακός επί του Βύρωνα Μόριας (3-1).

 

Το γύρισε ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας Πέτρας έφτασε σε μία σημαντική νίκη στην έδρα του, απέναντι στον Οδυσσέα Ελύτη με τελικό αποτέλεσμα 3-1. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν για ακόμη μια αναμέτρηση να προηγηθούν στο σκορ με γκολ του Αλέξη Μανιά στο 30΄, παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν από το 15΄ με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιαγλή. Η ομάδα της Μυτιλήνης δέχθηκε την ισοφάριση από τον Πάντα στο 50ο λεπτό, με τους παίκτες του Αχιλλέα να πιέζουν στη συνέχεια, πετυχαίνοντας δύο ακόμη γρήγορα τέρματα στο 60΄ και 65΄ με Πάντα και Γρούβα, για το τελικό 3-1.

 

«Μίλησε» η έδρα του Πολιχνίτου

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Πολιχνίτος απέναντι στην Αναγέννηση Γέρας με 2-0, εκμεταλλευόμενος το χωμάτινο γήπεδο. Η ομάδα του Πολιχνίτου ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, προηγήθηκε πριν το ημίχρονο με γκολ του Ξινού, ενώ στην επανάληψη πέτυχε και δεύτερο γκολ με απευθείας φάουλ του Καβαρνού, κατακτώντας ένα σημαντικό «τρίποντο».

 

Δύσκολα ο Αίγειρος

Ο Αίγειρος Μυστεγνών δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την καλοστημένη άμυνα του Ολύμπου, παίρνοντας τη νίκη με 2-0. Η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου είχε πολλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι, τα βρήκε σκούρα όμως μέχρι να πετύχει το 1-0 με γκολ του Συβρή (65΄). Λίγο αργότερα, ο Μιχαλάκης σημείωσε το τελικό 2-0 (75΄), σκοράροντας το παρθενικό του γκολ με το σύλλογο, δίνοντας έτσι συνέχεια στο νικηφόρο σερί των γηπεδούχων, αλλά και καλή ψυχολογία για τον προσεχή τελικό Κυπέλλου με το Διαγόρα Αγ. Παρασκευής.

 

Πέρασε με «διπλό» από το Μόλυβο

Ο Αρίων Μήθυμνας δεν κατάφερε, στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι, να κάνει την έκπληξη απέναντι στον πρωτοπόρο Διαγόρα Αγ. Παρασκευής, που έφυγε τελικά με το «διπλό» (0-1). Ο Διαγόρας δυσκολεύτηκε για ακόμα μία φορά στο χώμα, έχοντας μια αξιόλογη φάση στο πρώτο μέρος, στο δοκάρι του Μαλακού. Στο 68ο λεπτό ο Μαρούλης υπέπεσε σε παράβαση μέσα στην περιοχή με το διαιτητή Παντελαίων να σφυρίζει πέναλτι. Την εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών» ανέλαβε ο Μαλακός, ευστοχώντας από τα 11 βήματα για το 0-1. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν για την ισοφάριση και στο 92΄, μετά από λάθος συνεννόηση στην άμυνα των φιλοξενούμενων, είχαν δοκάρι με τον Κουνιάρη!

 

Εύκολα και απλά ο Αιγέας

Για ακόμη μία φορά οι Πλωμαρίτες ήταν καταιγιστικοί στην έδρα τους, υποχρεώνοντας τον Κεραυνό Αφάλωνα σε βαριά ήττα με 5-0. Το σκορ άνοιξε ο Πρωτούλης με κεφαλιά (7΄), με τον Αγκόλι να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του με ωραίο διαγώνιο σουτ (17΄) και τον Άνταμ να δίνει αέρα τριών τερμάτων στην ομάδα του (35΄). Στην επανάληψη, ο Αιγέας σκόραρε ακόμη δύο γκολ, αρχικά με εξαιρετικό σουτ του Αγκόλι και έπειτα με ατομική προσπάθεια του Άνταμ, σε ασίστ του Τηνιακού, ο οποίος είχε και δοκάρι για την ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη.

 

Ανατροπή με «Μπάλακ»

Ο Ατρόμητος Ανεμώτιας προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τέρμα του Παπουτσιδέλλη, αλλά ο Αετός Λουτρών ανέτρεψε τα εις βάρος του δεδομένα με δύο γκολ του Στρατή Σκαλοχωρίτη στο τελευταίο πεντάλεπτο, φεύγοντας με το «διπλό» από το «Μίζεργκαν». Μετά τη λήξη του ματς όμως, ο σκόρερ του Αετού μεταφέρθηκε στο «Βοστάνειο», αισθανόμενος έντονη δυσφορία. Οι γιατροί αποφάσισαν να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους και το «Ε» τού εύχεται ολόψυχα καλή ανάρρωση!

 

Ανάσα για «Παλλέ»

Νίκη με έντονη βαθμολογική σημασία πέτυχε ο Παλλεσβιακός απέναντι στο Βύρωνα Μόριας και μάλιστα με ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Λάλο (20΄), αλλά με την έναρξη της επανάληψης, ο «Παλλέ» ισοφάρισε με τον Καρανίκα (47΄). Δέκα λεπτά αργότερα, ο Παναγιώτου έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους για το 2-1 (57΄) και το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Καρανίκα (65΄).

 

 

Βαθμολογία (Σε 18 αγώνες)

1.  Διαγόρας Αγ. Παρ.

47

47-9

2.Αιγέας Πλ.

42

51-7

3.Αίγειρος Μυστ.*

41

64-8

4.Αετός Λ.

38

41-16

5.Αναγέννηση Γέρας

33

31-22

6.Αχιλλέας Π.

25

25-47

7.Βύρων Μ.

22

25-42

8.Πολιχνίτος

21

20-26

9.Ατρόμητος Ανεμ.

20

23-30

10. Κεραυνός Αφ.

16

25-48

11. Αρίων Μήθ.

16

18-33

12. Οδυσσέας Ελ.

14

23-44

13. Όλυμπος Αγ.

14

20-48

14. Παλλεσβιακός

10

14-47

* Έχει -2 βαθμούς

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey