Πρώτος στους χρόνους ο Γιαννούλης

5th Lesvos Enduro MTB

07/09/2021 - 09:24 Ενημερώθηκε 07/09/2021 - 10:56
Το 5ο Lesvos Enduro MTB διοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και με την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης για 5η φορά στη καταπράσινη Αγιάσο.
Στην κεντρική πλατεία του χωριού δόθηκε η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα ο οποίος φέτος για πρώτη χρονιά ήταν διήμερος και άρτια στημένος από τον τεχνικό σύμβουλο του αγώνα, την εταιρία Lesvos Ride. Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου οι ποδηλάτες χρονομετρήθηκαν σε δύο μονοπάτια, το Fast που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και το NUTS το οποίο συντηρήθηκε ολόκληρο και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα της περιοχής. Την Κυριακή σειρά είχε το RIVER με κατεύθυνση τον Άγιο Δημήτριο και από εκεί με lift οι ποδηλάτες οδηγήθηκαν λίγο πριν την κορυφή του Ολύμπου όπου τους περίμενε το WHITE ROCK, ένα ολοκαίνουργιο μονοπάτι με πολλά βράχια, απότομη κλίση και ιδιαίτερα σκοτεινό μιας και η βλάστηση στην περιοχή είναι αρκετά πυκνή. Ο αγώνας έκλεισε με το μοναδικό PARADISE όπου η ταχύτητα τα drop και berm του μονοπατιού χάρισαν απίστευτο θέαμα σε όσους ήταν εκεί για να χειροκροτήσουν τους ποδηλάτες.
Στη διαδικασία χρονομέτρησης, αυτός που πέτυχε τον συνολικά καλύτερο χρόνο σε όλες τις ειδικές μαζί ήταν ο Παναγιώτης Γιαννούλης με 2ο τον Λευτέρη Τιτιρέκη και 3ο τον Στρατή Αναγνώστου.
Ο αγώνας ήταν μια ζωντανή διαφήμιση σε αθλητές, φίλους, συνοδοιπόρους και θεατές, της Λεσβιακής φύσης, της Αγιάσου, της υπαίθρου, του πράσινου, των δασών, των βουνών, ενός ευρέως ανεπτυγμένου δικτύου μονοπατιών, παραδοσιακά πλακόστρωτα εκατοντάδων ετών, δασικούς κι αγροτικούς δρόμους πνιγμένους στο πράσινο και δίπλα στα νερά, μέρη του φυσικού πλούτου αυτού του μαγευτικού νησιού, σε μια περιοχή που είναι αναγνωρισμένη από την UNESCO ως ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ, μέρος που για ακόμα μια χρονιά ο Ποδηλατικός Σύλλογος έκανε ένα μικρό βήμα στην ανάπτυξη του άγνωστου στη Λέσβο "αθλητικού τουρισμού".
Ο αγώνας σηματοδοτεί την επανεκκίνηση των αγώνων του είδους της ορεινής ποδηλασίας στο νησί μετά από διακοπή ενός έτους, καθιερώνοντας τη Λέσβο έναν από τους σημαντικότερους ποδηλατικούς προορισμούς στην Ελλάδα. 
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε σουβλάκι πάρτι με αναψυκτικά και μπύρες και κάπου εκεί ανάμεσα δόθηκαν και τα αναμνηστικά βραβεία στους ποδηλάτες.
Η τοπική κοινότητα της Αγιάσου, οι γιατροί από το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, η Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και ο Δήμο Μυτιλήνης στάθηκαν αρωγοί σε αυτή τη προσπάθεια. "Τέλος ένα μεγάλο μπράβο στον Τίτο Χατζέλη και το Lesvos Ride Races για την άψογη συνεργασία και τα καταπληκτική διαδρομή!" αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey