Ο Μαρσέλο Γκοανίρα, σε μία ανάλαφρη συνέντευξη για το μέλλον του στην Καλλονή, την πορεία της ομάδας του φέτος, αλλά και την… Βραζιλία!

«Η Καλλονή είναι το σπίτι μου»

25/04/2014 - 15:01

Ο κατά πολλούς κορυφαίος της χρονιάς για την ΑΕΛΚ, μαζί βεβαίως με το συμπατριώτη του Λεοζίνιο, Μαρσέλο Γκοανίρα μίλησε στο Aelk.gr για τα κλειδιά της επιτυχίας, τη δυσκολία με τις μετακινήσεις, το «σπίτι» του - όπως χαρακτήρισε την Καλλονή -, δίνοντας το στίγμα του για την υπόθεση της παραμονής του στην ομάδα μέχρι και το… Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Ο κατά πολλούς κορυφαίος της χρονιάς για την ΑΕΛΚ, μαζί βεβαίως με το συμπατριώτη του Λεοζίνιο, Μαρσέλο Γκοανίρα μίλησε στο Aelk.gr για τα κλειδιά της επιτυχίας, τη δυσκολία με τις μετακινήσεις, το «σπίτι» του - όπως χαρακτήρισε την Καλλονή -, δίνοντας το στίγμα του για την υπόθεση της παραμονής του στην ομάδα μέχρι και το… Μουντιάλ της Βραζιλίας!

Μαρσέλο, πως ήταν η φετινή χρονιά;
«Πολύ δύσκολη. Η ομάδα είχε πολλές μετακινήσεις κι αυτό μάς επηρέασε μοιραία και στον αγωνιστικό χώρο, γιατί από κάποια στιγμή και μετά, άρχισε να συσσωρεύεται η κούραση. Ωστόσο τα καταφέραμε. Όλοι μαζί πετύχαμε το ακατόρθωτο. Και το πετύχαμε παίζοντας πολύ καλή μπάλα».

Ποια ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας;
«Η ομόνοια, η ενότητα και η ομοψυχία που υπήρχε στην ομάδα, και κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Πρώτα ο πρόεδρος, μετά ο προπονητής και ύστερα όλοι οι παίκτες μαζί με τους φιλάθλους μας. Όλοι, μια γροθιά. Και ακόμη πιο σφιχτή στις πιο δύσκολες στιγμές».

Πίστεψες κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σαιζόν πως η Καλλονή μπορεί να μην τα κατάφερνε;
«Μπορεί κάποιες στιγμές να το σκέφτηκα. Αλλά όταν μιλούσαμε με τον πρόεδρο, τον προπονητή και με όλα τα παιδιά, με τη σειρά που αναφέρω, ένιωθα μια σιγουριά ότι αυτή η ομάδα δεν πρόκειται να υποβιβαστεί, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Το έβλεπα στα πρόσωπα όλων ότι θα μέναμε στην κατηγορία».

Έχεις ξαναδεί κάτι παρόμοιο με το φετινό, δηλαδή μια ομάδα να παίζει επί μονίμου βάσεως μακριά και μάλιστα πολύ μακριά από τη φυσική της έδρα;
«Έχω αγωνιστεί σε Βραζιλία, Πορτογαλία και Ελλάδα, αλλά αυτό δεν το έχω δει ποτέ και πουθενά. Πρέπει να είναι παγκόσμιο φαινόμενο».

Τρίτος πασέρ σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά τής Super League. Είναι η πάσα το δυνατό σου σημείο;
«Ναι, είναι, αλλά πρόσεξε: είναι δουλειά όλης της ομάδας, κάτι που δουλεύεται σε σταθερή βάση και με συνεχείς παρατηρήσεις από τον προπονητή μου. Δρέπω τους καρπούς από τις προπονήσεις ολόκληρης της εβδομάδας. Και βελτιώνομαι μέσα από αυτές σε συνεργασία και με τους συμπαίκτες μου».

Έχεις τρία χρόνια στη Μυτιλήνη. Πώς αισθάνεσαι;
«Η Μυτιλήνη είναι το σπίτι μου. Απλά. Είναι το σπίτι μου. Συνήθισα εδώ. Την ομάδα, τα τοπία, κυρίως τους ανθρώπους. Μου αρέσει πολύ».

Θα γυρίσεις στη Βραζιλία για διακοπές;
«Ναι, θα είμαι εκεί την περίοδο του Μουντιάλ».

Φαβορί;
«Η Βραζιλία, ποιος άλλος; [γέλια]»

Η Ελλάδα έχει πιθανότητες πρόκρισης;
«Αν και είναι ένας δύσκολος και ισορροπημένος όμιλος, πιστεύω ότι έχει πολλές πιθανότητες. Έχω παίξει απέναντι σε πολλούς διεθνείς στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και θεωρώ ότι βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το μεγάλο ατού της Εθνικής Ελλάδας είναι ο Φερνάντο Σάντος, ο προπονητής».

Θα δεις από κοντά κάποιον αγώνα τού Μουντιάλ;
«Είναι δύσκολο να βρεις εισιτήρια με τέτοια ζήτηση. Οπότε μάλλον θα τους δω από την τηλεόραση, με φίλους και καλή παρέα».

Και μετά; Η συνέχεια της καριέρας σου;
«Θα μιλήσω με τον πρόεδρο της ομάδας, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ πάρα πολύ, και θα δούμε τι θα γίνει. Εγώ θέλω να μείνω. Εδώ είναι πλέον το σπίτι μου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey