Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κούρσα πλέον για δύο

27/12/2012 - 14:33

Γέρα και Όλυμπος απέμειναν να διεκδικήσουν τον τίτλο μετά τη νίκη της πρώτης στο ντέρμπυ με το Διαγόρα 3-2, που τον άφησε μακριά από τη διεκδίκηση, και την επίσης νίκη του Ολύμπου 2-1 την Άναξο, στο ξεκίνημα του β΄ γύρου.

Γέρα και Όλυμπος απέμειναν να διεκδικήσουν τον τίτλο μετά τη νίκη της πρώτης στο ντέρμπυ με το Διαγόρα 3-2, που τον άφησε μακριά από τη διεκδίκηση, και την επίσης νίκη του Ολύμπου 2-1 την Άναξο, στο ξεκίνημα του β΄ γύρου. Δίκαιη νίκη πήρε ο Αετός 3-0 από τη Θύελλα στα Λουτρά, ζευγάρωσε τις νίκες του ο Βύρων περνώντας με τρίποντο 1-0 από την έδρα των Λιονταριών, ενώ νίκη-θρίλερ και «οξυγόνο» στις καθυστερήσει σημείωσε η Προοδευτική, καταβάλλοντας με 3-2 τον Αιγέα. Η μοναδική ισοπαλία σημειώθηκε στην αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Παπανικολή 2-2 στα τελευταία παιχνίδια του έτους που φεύγει. Στις 30 του μήνα θα παίξουν Αλκιβιάδης - Κεραυνός, για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική.

Με εννιά νίκησε αντίπαλο και διαιτητή

Η Αναγέννηση Γέρας ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τελευταίο ντέρμπυ για το έτος που φεύγει, επικρατώντας έστω και με εννιά παίκτες 3-2 του Διαγόρα και βγάζοντάς τον εκτός διεκδίκησης τίτλου, αφού πλέον η διαφορά πήγε στους οκτώ βαθμούς. Ωραίο το παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, όπου πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Μιχάλης Μποντάκης, που άφησε με παράπονα και τους δύο λόγω των πολλών κίτρινων, των δύο αποβολών Δελόλμα και Αφαλωνιάτη (η δεύτερη απολύτως δικαιολογημένη), αλλά και της κατακύρωσης του δεύτερου γκολ του Διαγόρα όταν ο Καντάς σωστά είχε υποδείξει παράβαση στην περιοχή της Γέρας.

Ο Δελόλμας με πέναλτι που κέρδισε από τον Αντώναρο και εκτέλεσε, έδωσε την πρωτοπορία στην ομάδα του μόλις στο 5΄ 1-0. Στο 25΄, ο Στρατής Δελόλμας μετά από κόρνερ του Νερατζή από κοντά έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, Καπταγιάννης με δύσκολη κεφαλιά και Μαλακός με κοντινό πλασέ ανέβασαν το σκορ στο 3-1. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Αφαλωνιάτης υπέπεσε σε πέναλτι πιάνοντας την μπάλα με το χέρι και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Δελόλμας έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και κατόπιν έξω, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Με παίκτη λιγότερο για τη Γέρα, ο Διαγόρας απείλησε, με τον Αναγνώστου να αποκρούει. Ο Δελόλμας αποβλήθηκε (αυστηρή κίτρινη) και τότε οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον τρόπο να πιέσουν. Στο 73΄ ο Δελόλμας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, όμως νωρίτερα ο Κάντας είχε υποδείξει φάουλ παίκτη του Διαγόρα πάνω στον γκολκίπερ. Ο Μποντάκης πήρε τη φάση πάνω του μετρώντας το γκολ. Το παιχνίδι έγινε ακόμη συναρπαστικό με τον Μπαράκη δύο φορές από κοντά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δε δυσκολεύτηκε

Στην Αγιάσο ο Όλυμπος αποδείχθηκε καλύτερος, ξεπερνώντας με νίκη 2-1 την καλή και ανταγωνιστική ομάδα της Ανάξου, παραμένοντας δεύτερος με ένα βαθμό διαφορά από την κορυφή.

Ο Βουργουτζής έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο ημίχρονο. Ο Σεραφίγκος με το ξεκίνημα στην επανάληψη τα διπλασίασε, αλλά η Άναξος μπόρεσε και μείωσε με τον Πάντα, δίνοντας ενδιαφέρον. Ο Όλυμπος δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, αλλά μέχρι το τέλος το σκορ δεν άλλαξε.

Μίλησε η εμπειρία

Χωρίς να είναι καλός, ο Βύρων μπόρεσε και απέδρασε από τη Θερμή με δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, με το Σ. Μυρογιάννη στον πάγκο. Η ομάδα της Μόριας είχε στο πρώτο μέρος ευκαιρίες, όμως γκολ δεν έβαλε. Στο 65΄, ο Χρυσάφης με καταπληκτική πάσα τροφοδότησε στην πλάτη της άμυνας το Χωματά και αυτός με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Από το σημείο αυτό, τα Λιονταράκια βγήκαν πολλές φορές στην επίθεση, πίεσαν για το γκολ, όμως οι παίκτες του Βύρωνα μπόρεσαν και διαχειρίστηκαν σωστά το αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι ο νικητής είχε και δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγο τραυματισμών των Χατζησπύρου και Χατζηλία.

Συμβιβάστηκαν με το «Χ» 

Δυνατό παιχνίδι έγινε στην Αγ. Μαρίνα, όπου η αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Παπανικολή δεν ανέδειξε νικητή. Οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία, αλλά η Ερεσός φωνάζει για λανθασμένες αποφάσεις της διαιτησίας, με σοβαρότερη την επανάληψη ενός φάουλ των γηπεδούχων που οδήγησε σε ισοφάριση του Ατρομήτου. Ο Κοντονίκας από στημένη φάση με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο ημίχρονο. Ο Θεοδωρίδης μετά από λάθος της άμυνας του Ατρομήτου, ισοφάρισε σε 1-1 και στο 75΄ με ωραίο σουτ από το Βουτσιώτη, δόθηκε το προβάδισμα. Η ισοφάριση επανήλθε πέντε λεπτά πριν το τέλος με το Δ. Κούτσα, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι. Ο Κουδουνάς στις καθυστερήσεις έχασε μοναδική ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Εύκολα από νωρίς

Ανώτερος και χωρίς να δυσκολευτεί, ο Αετός πήρε τη νίκη επί της Θύελλας στα Λουτρά με σκορ 3-0, που σημαίνει ότι οι παίκτες του θα κάνουν καλές γιορτές. Η ομάδα της Πηγής δεν απείλησε σοβαρά τους γηπεδούχους, που πήραν μια δίκαιη νίκη. Στο 35΄, ο Σκαλοχωρίτης με απευθείας χτύπημα φάουλ έβαλε μπροστά την ομάδα του 1-0. Στο 55΄, ο Σ. Κόκκινος έσπασε την μπάλα στον Ελευθερίου και αυτός από κοντά την έστειλε στα δίχτυα. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Γρυπιώτης, με μονοκόμματο σουτ που κατέληξε στο γάμα της εστίας της Θύελλας.

Βαθιά ανάσα στο φινάλε

Νίκη-οξυγόνο, η οποία ήταν η δεύτερη στο Πρωτάθλημα, πήρε η Προοδευτική, καταβάλλοντας με 3-2 το σκληροτράχηλο Αιγέα, που λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά και να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα. Τελικά η ψυχή και η λεβεντιά ήταν, φαίνεται, με το μέρος των παικτών του Μανώλη Εμμανουήλ, που λυτρώθηκαν στο τελευταίο σχεδόν λεπτό του αγώνα με το απευθείας κτύπημα φάουλ γκολ του Δημήτρη Βαμβουκλή. Οι φιλοξενούμενοι που βρέθηκαν από πολύ νωρίς να προηγούνται με τέρμα του Φωτέλλη, δέχθηκαν την ισοφάριση στο καπάκι από το Σούβλατζη. Ο Μαμάκος αποβλήθηκε στο 20΄ με δεύτερη κίτρινη, αλλά και με παίκτη λιγότερο πάλι η ομάδα του Μανούσου σκόρπισε την ψυχρολουσία με το δεύτερο γκολ του Δ. Μουτσογιάννη. Ο Μαραγκός πέτυχε την ισοφάριση, την οποία αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι ισχυριζόμενοι ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή, και μάλιστα οι διαμαρτυρίες ήταν πολλές. Αποβλήθηκαν από τον Πάγκο ο Μανούσος και ο πρόεδρος, Σ. Σανιδάς, ενώ Σούβλατζης και Καραμήτρος σημάδεψαν τα δοκάρια του Αιγέα.

Αποτελέσματα

14η Αγωνιστική

Λιονταράκια - Βύρων0-1

Προοδευτική - Αιγέας3-2

Ατρόμητος - Παπανικολής2-2

Όλυμπος - Άναξος2-1

Αναγέννηση Γέρας - Διαγόρας3-2

Αετός - Θύελλα3-0

Αλκιβιάδης - Κεραυνός (30/12)

Βαθμολογία

σε 14 αγώνες

1. Αναγέννηση Γέρας3945-9

2. Όλυμπος**3851-5

3. Διαγόρας3144-15

4. Ατρόμητος2421-17

5. Αετός Λ.2220-21

6. Βύρων2216-18

7. Άναξος1721-29

8. Αιγέας1614-21

9. Παπανικολής1414-28

10. Θύελλα128-27

11. Κεραυνός*1112-26

12. Λιονταράκια1015-34

13. Αλκιβιάδης*1010-31

14. Προοδευτική**514-23

 

* Έχουν παιχνίδι λιγότερο.

** Έχουν μηδενισμό.

 

Το φιλμ των αγώνων

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΕΡΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ 3-2 (3-1)

Δελόλμας Π., Καπταγιάννης, Μαλακός (Αναγέννηση), Δελόλμας Σ. (2) (Διαγόρας)

Αποβολή: Αφαλωνιάτης, Δελόλμας Π. (Διαγόρας)

Δοκάρι: Δελόλμας Σ. (Διαγόρας)

 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΙΓΕΑΣ 3-2 (1-1)

Σούβλατζης, Μαραγκός, Βαμβουκλής (Προδευτική), Φωτέλλης, Μουτσογιάννης Δ. (Αιγέας)

Αποβολή: Μαμάκος (Αιγέας)

Δοκάρι: Σούβλατζης, Καραμήτρος (Προοδευτική)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ 2-2 (1-0)

Κοντονίκας, Κούτσας (Ατρόμητος), Θεοδωρίδης, Βουτσιώτης (Παπανικολής)

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙΑ - ΒΥΡΩΝ 0-1 (0-0)

Χωματάς

 

ΑΕΤΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ 3-0 (1-0)

Σκαλοχωρίτης, Ελευθερίου, Γρυπιώτης

 

ΌΛΥΜΠΟΣ - ΆΝΑΞΟΣ 2-1 (1-0)

Βουργουτζής, Σεραφίγκος (Όλυμπος), Πάντας (Άναξος)

Δοκάρι: Σεραφίγκος (Όλυμπος)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey