Ο Γιώργος Σουλογάνης, περσινός βασικός τής ΑΕΛΚ και φετινός τερματοφύλακας της Καβάλας, επόμενης αντιπάλου της ομάδας του λεκανοπεδίου, μιλάει στο «Ε»

«Το αποτέλεσμα το θέλουμε και οι δύο μας»

07/12/2012 - 15:58

Το «Ε» λίγα 24ωρα πριν από τη σπουδαία αναμέτρηση της ΑΕΛΚ με την Καβάλα, επικοινώνησε με το Λέσβιο γκολκίπερ της Καβάλας και μέχρι πέρυσι βασικό, το Γιώργο Σουλογάνη, για να του πάρει τα προγνωστικά λόγω και της μεγάλης εμπειρίας που κουβαλάει τόσα χρόνια.

Το σπουδαίο παιχνίδι τής Καβάλας με την ΑΕΛΚ στη μακεδονική πόλη την Κυριακή, είναι αυτό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα της Football League, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται απαραιτήτως το θετικό αποτέλεσμα. Η Καβάλα δεν έχει κερδίσει στα τελευταία πέντε παιχνίδια (πήρε μόνο μια ισοπαλία), ενώ από την άλλη η Καλλονή έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά το τρίποντο που σημείωσε με τη Δόξα Δράμας. Σίγουρα θα γίνει μάχη και τα κεντρικά πρόσωπα στην αναμέτρηση αυτή θα είναι ο Γιώργος Σουλογάνης και ο Μάρκο Ντος Σάντος, οι οποίοι μέχρι το καλοκαίρι ήταν παίκτες της λεσβιακής ομάδας. Τώρα ως επαγγελματίες θα βρεθούν αντίπαλοι με τους περισσότερους τέως συμπαίκτες τους, με τους οποίους παραμένουν φίλοι.

Το «Ε» λίγα 24ωρα πριν από τη σπουδαία αναμέτρηση, επικοινώνησε με το Λέσβιο γκολκίπερ της Καβάλας και μέχρι πέρυσι βασικό, το Γιώργο Σουλογάνη, για να του πάρει τα προγνωστικά λόγω και της μεγάλης εμπειρίας που κουβαλάει τόσα χρόνια. Ο ίδιος έχρισε το παιχνίδι ως το πιο δύσκολο έως τώρα που καλούνται να δώσουν οι δύο ομάδες.


Γιώργο, την Κυριακή η ομάδα σου καλείται να δώσει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την τέως σου ομάδα, την Καλλονή. Ποια είναι τα προγνωστικά σου για αυτό;
«Πράγματι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό που καλούμαστε να δώσουμε και θα το χαρακτήριζα κομβικής σημασίας και για τους δύο μας. Εμείς δεν έχουμε κερδίσει στα τελευταία πέντε παιχνίδια και αυτό είναι ένα πρόβλημα, που μας έφερε χαμηλά στη βαθμολογία. Στην ομάδα θέλουν όσο τίποτα άλλο να πάρουμε αυτό το παιχνίδι, ώστε να αρχίσει η ανάκαμψή της. Τώρα μάλιστα, και με την αλλαγή προπονητή, το κλίμα θα αλλάξει και αυτό θα είναι στα υπέρ μας.»

Η Καλλονή δεν είναι εύκολος αντίπαλος και σίγουρα θα έρθει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που τόσο χρειάζεται.
«Συμφωνώ απολύτως με αυτό. Η αντίπαλος είναι μια ομάδα με το καλύτερο ρόστερ στο Πρωτάθλημα, με καλούς και έμπειρους παίκτες, που κάνουν τη διαφορά έναντι των άλλων. Μου προξενεί εντύπωση πώς αυτή η ομάδα, με τέτοιο υλικό, δε βρίσκεται στα υψηλά πατώματα, αλλά κάτω. Βέβαια, εγώ είμαι μακριά για να γνωρίζω τα αίτια της όχι και τόσο καλής πορείας, αλλά επαναλαμβάνω πως ποτέ δεν περίμενα ότι η ομάδα αυτή θα είναι εκεί που είναι.»

Και η ομάδα σου όμως δεν ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής σε αυτό που όλοι επιθυμείτε.
«Ναι, είναι αλήθεια ότι χάσαμε παιχνίδια από τα οποία είχαμε υπολογίσει να είχαμε πάρει βαθμούς. Η ομάδα μέτρησε απώλειες με αποκορύφωμα την αποχώρηση του κ. Βασιλακάκη. Στα περισσότερα παιχνίδια που δώσαμε, είχαμε κάνει φάσεις να ευστοχήσουμε. Θέλουμε όμως να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με το Νίκο Παπαδόπουλο, που ανέλαβε πριν από τρεις ημέρες. Είμαι της άποψης ότι η αλλαγή προπονητή πάντα φέρνει άλλον αέρα στην ομάδα. Όμως είμαι και της άποψης ότι για την κακή και καλή πορεία της ομάδας όλοι είμαστε υπεύθυνοι και δε φταίει ο προπονητής.»

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν το παιχνίδι;
«Εγώ πιστεύω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα γίνουν λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και όποιος είναι ο πιο ικανός και τυχερός - γιατί στο ποδόσφαιρο η τύχη μετράει - θα πάρει το παιχνίδι.
Η Καλλονή έρχεται από νικηφόρο αποτέλεσμα με τη Δόξα, οι παίκτες της θα έχουν καλύτερη ψυχολογία από εμάς, αλλά αυτό δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει τη δική μας την απόδοση. Όλοι μας θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του νέου μας προπονητή, που θα μας κρίνει, και αυτό θα είναι στα υπέρ μας. Θα γίνει μάχη.»

Ο στόχος σας ποιος είναι;
«Εξ αρχής, από τότε που μπήκαμε στο Πρωτάθλημα, ο στόχος ήταν η άνοδος και συνεχίζει να είναι, αν και μπήκαμε τελευταίοι. Είναι πολλά τα παιχνίδια. Το Πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος με πολλά παιχνίδια. Θα υπάρξει η κούραση σε όλους, αλλά θα πρέπει και να ανακάμπτεις. Εγώ πιστεύω ότι οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά, δε θα αντέξουν και θα υπάρξουν αλλαγές. Θα το δείτε.»

Έφυγες με κάποιο παράπονο από την Καλλονή;
«Είμαι επαγγελματίας και κοιτάζω το συμφέρον μου. Πράγματι με λύπησε το γεγονός πως δεν ανανέωσα τη συνεργασία μου με μια ομάδα με την οποία δέθηκα μαζί της, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Επέλεξα να πάω σε μια καλή ομάδα, η οποία από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για μένα, έχει στόχους, καλό όνομα και υλικό. Και πριν από αυτήν, είχα και άλλες προτάσεις. Θα έχω να θυμάμαι πολλά από την ομάδα αυτή, που είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μου.»

Πώς θα αισθανθείς που θα συναντήσεις τους τέως σου συμπαίκτες;
«Με τους περισσότερους έχω επικοινωνία και μαθαίνω τα νέα. Σίγουρα δε θα είναι και το καλύτερο για μένα να βρεθώ απέναντί τους, αλλά είμαι επαγγελματίας και κάνω το καθήκον μου. Εύχομαι πάντως να γίνει ένα καλό παιχνίδι, το οποίο θα ικανοποιήσει τον κόσμο που θα το παρακολουθήσει.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey