Έδειξαν ψυχή βαθιά οι παίκτες και δικαιώθηκαν!

05/12/2012 - 15:56

Μπορεί η νίκη της Καλλονής το απόγευμα της Κυριακής να ήρθε διά πυρός και σιδήρου κόντρα στη Δόξα Δράμας, ήταν όμως δίκαιη σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα την οποία έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της.

Μπορεί η νίκη της Καλλονής το απόγευμα της Κυριακής να ήρθε διά πυρός και σιδήρου κόντρα στη Δόξα Δράμας, ήταν όμως δίκαιη σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα την οποία έδειξαν οι ποδοσφαιριστές της. Μια νίκη που έσπασε την κακοτυχία ενάμιση περίπου μήνα, κατά τον οποίο η ομάδα δεν μπορούσε να σταυρώσει νίκη και μέτρησε δύο εντός έδρας ήττες με Νίκη Β. και Απόλλωνα Σμ.. Το πιο αρνητικό στοιχείο ήταν ότι δεν έβαλε γκολ.

Πάντως, πριν από λίγες μέρες από το γήπεδο της Κατερίνης είχε αρχίσει η ανάκαμψη της ομάδας με το ισόπαλο 1-1, το οποίο θα μπορούσε να ήταν ακόμη και νίκη. Ακολούθησε το ίδιο σκορ και με τον Ηρακλή στη Μυτιλήνη, με την ομάδα να είναι ακόμη πιο ετοιμοπόλεμη, δυνατή και δημιουργική σε φάσεις. Και πάλι όμως δεν έφθασε στη νίκη. Η έλευση του μεγαλομετόχου και προέδρου της ομάδας, Νίκου Μιχαλάκη, από το εξωτερικό φαίνεται πως άλλαξε το κλίμα στα αποδυτήρια. Και έτσι, παίκτες και τεχνική ηγεσία που μίλησαν, δείπνησαν μαζί του και πληρώθηκαν στην ώρα τους, κατάφεραν με αλλαγμένη πλέον ψυχολογία να φθάσουν στη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο η αλήθεια είναι πως η εμφάνιση της ομάδας ήταν τραγική, με μηδέν ευκαιρίες. Εμφάνιση που έφερε γκρίνια στην εξέδρα των φιλάθλων. Η γκρίνια αυτή φαίνεται ότι λειτούργησε ως ένας θετικός παράγοντας, αφού το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμμία απολύτως σχέση με το πρώτο και οι παίκτες έκαναν αυτό που έπρεπε στο γήπεδο. Να πιστέψουν, δηλαδή, στη νίκη και την κατάκτηση των βαθμών, ώστε να μην υπάρξουν άλλα λαϊκά δικαστήρια στο τέλος.

Όσο ο χρόνος κυλούσε και το γκολ δεν ερχόταν, το άγχος ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Οι παίκτες έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Δεν τους δόθηκαν δύο πέναλτι και είδαν και την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι της Δράμας, σε κοντινό σουτ από το Μανούσο. Ο επιμένων όμως νικά και η τύχη που χρειάζεται στο ποδόσφαιρο, ήταν αυτήν τη φορά με το μέρος των παικτών του Καβακά, που ευτύχησαν στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και η νίκη να κατακτηθεί. Ήταν μια πύρρειος νίκη, αλλά έτσι όπως πήγε ο αγώνας, όποια ομάδα θα σημείωνε το γκολ, αυτή θα κέρδιζε. Η Καλλονή πάντως με τη νίκη της αυτή έδιωξε τα μαύρα σύννεφα, κάνοντας μια νέα αρχή. Μια αρχή που πρέπει να έχει και συνέχεια, ώστε ο στόχος για τη Σούπερ Λιγκ να γίνει πραγματικότητα.

Το γκολ, μεταγραφές και στο βάθος η Καβάλα!
Το γκολ από το Γιώργο Μανούσο είναι φανερό ότι έδωσε χαρά στον κόσμο, αλλά και στους ίδιους τους παίκτες τής ΑΕΛΚ. Μάλιστα ο νεαρός, την ώρα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έτρεξε αμέσως να το αφιερώσει στους διοικούντες και πολύ περισσότερο στον πρόεδρο, κ. Μιχαλάκη, που ήταν στα επίσημα και ο οποίος έτρεξε να αγκαλιάσει και να ασπαστεί το σκόρερ. Ήταν μια όμορφη στιγμή, που σχολιάστηκε από τον κόσμο, γιατί το γκολ το ήθελαν άπαντες.

Η ουσία είναι, και το έχουμε τονίσει στα ρεπορτάζ, ότι η ομάδα πάσχει επιθετικά και δεν έχει τον κυνηγό κορυφής που θα στέλνει την μπάλα στο πλεκτό. Ο Δεκέμβριος μπήκε, η χειμερινή μεταγραφική περίοδος αρχίζει και η διοίκηση πρέπει άμεσα να πάρει τις αποφάσεις της. Το όνομα του Θωμά Ναζλίδη του Πλατανιά που ακούστηκε, είναι μια λύση, όμως δεν είναι παίκτης κορυφής, αλλά περιφερειακός. Εκτός και αν ο ίδιος μπορεί να ανταποκριθεί στη θέση αυτή. Φυσικά, όσο οι μέρες θα περνούν, όλο και άλλα ονόματα θα ακούγονται. Το σημαντικό είναι να αποκτηθούν παίκτες που θα παίξουν και θα κάνουν τη διαφορά, θα αλλάξουν την αγωνιστική συμπεριφορά και εικόνα της ομάδας. Αυτό πάντως που βγαίνει από την ΠΑΕ, είναι το γεγονός ότι προσθήκες θα γίνουν, παίκτες θα έρθουν. Κάποιοι όμως που δεν είναι στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας, θα χρειαστεί να αναζητήσουν μια άλλη ποδοσφαιρική στέγη.

Η Δράμα μπορεί να πέρασε, όμως ο επόμενος αντίπαλος ακούει στο όνομα «Καβάλα» και πρόκειται για έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Φυσικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κατακτηθεί ακόμη ένα χρυσό αποτέλεσμα, που θα δώσει ώθηση, δύναμη και βαθμολογική ανάσα στην ομάδα, και αυτή να βρεθεί ακόμη πιο ψηλά.

Το αρνητικό στοιχείο είναι το γεγονός (όπως είχε συμβεί με Ηρακλή Ψαχνών και Βόλο) πως ο αντίπαλος βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Κώστα Βασιλακάκη, που πλήρωσε το μάρμαρο για την άσχημη εκκίνηση της ομάδας και την ήττα από τον Ηρακλή. Το όνομα του Γιάννη Παπακώστα φέρεται το επικρατέστερο για τη διαδοχή και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Βλάσης Καζάκης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε την Κυριακή, συνεχίζει την αποθεραπεία του και θα δώσει κανονικά το παρών στο δύσκολο παιχνίδι της ομάδας του.

Το απόγευμα της Δευτέρας η Καλλονή έδωσε φιλικό παιχνίδι με τον Όλυμπο, στο οποίο αγωνίστηκαν πολλοί αναπληρωματικοί τής ΑΕΛΚ. Το παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλο με τελικό σκορ 1-1. Προσπάθειες, τέλος, θα γίνουν από την ΠΑΕ τώρα που έχει την αποκλειστική χρήση των γηπέδων, να μπορέσουν να βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, όπως τόνισε και ο κ. Καβακάς στη συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι με τους «μαυραετούς» της Δόξας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey