Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛΚ 1-1 (5-3 πεν.). Καβακάς: «Έπρεπε να κερδίσουμε. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε»

Άτυχη η ΑΕΛΚ στο Βόλο

02/11/2012 - 16:01

Κρίμα και άδικο για την ΑΕΛΚ, που έχασε στα πέναλτι ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να είχε κερδίσει. Χωρίς να είναι καλύτερος ο Βόλος, με την εύνοια της τύχης ευστόχησε σε όλα τα πέναλτι και προκρίθηκε. Γκολ για σεμινάριο από το Λεοζίνιο, σε θαυμάσια μπαλιά τού Μαρσέλο, ο οποίος ήταν ο καλύτερος, αλλά και ο μοιραίος στο δεύτερο πέναλτι.

Κρίμα και άδικο για την ΑΕΛΚ, που έχασε στα πέναλτι ένα παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να είχε κερδίσει. Χωρίς να είναι καλύτερος ο Βόλος, με την εύνοια της τύχης ευστόχησε σε όλα τα πέναλτι και προκρίθηκε. Γκολ για σεμινάριο από το Λεοζίνιο, σε θαυμάσια μπαλιά τού Μαρσέλο, ο οποίος ήταν ο καλύτερος, αλλά και ο μοιραίος στο δεύτερο πέναλτι. Με 10 παίκτες (Καζάκης) τελείωσε το παιχνίδι και την παράταση η Καλλονή. Το βάρος τώρα, στο Πρωτάθλημα.

Αποκλεισμός από τα 11 βήματα
Το όνειρο να συνέχιζε στο Κύπελλο και να έφερνε στο νησί μας τον Ατρόμητο του Ντούσαν Μπάγιεβιτς, έσβησε το βράδυ της Τετάρτης στο Πανθεσσαλήκιο Στάδιο του Βόλου για την ΑΕΛΚ. Η ομάδα της Καλλονής αποκλείστηκε στα πέναλτι με σκορ 5-3 (συνολικό σκορ 6-4) από τον Ολυμπιακό, ο οποίος συνεχίζει στο θεσμό.

Η ΑΕΛΚ φάνηκε εξ αρχής ότι ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο, έχοντας ρυθμό στο παιχνίδι της και παίρνοντας και το προβάδισμα στο 23΄, με άψογο συνδυασμό Μαρσέλο - Λεοζίνιο, με τον τελευταίο να εκτελεί τον γκολκίπερ του Βόλου, Γκίτκο, κάνοντας το 0-1. Από το λεπτό αυτό, όλοι είχαν πιστέψει ότι θα ήταν θέμα χρόνου το σκορ να ανέβαινε, με τους παίκτες του Καβακά να έχουν το πάνω χέρι στο γήπεδο και τους Βολιώτες να έχουν έναν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι τους, μη μπορώντας να απειλήσουν την εστία του Πάιερ, ο οποίος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Γιώργος Μανούσος από καλή θέση δεν ολοκλήρωσε με επιτυχία την επίσκεψή του στην αντίπαλη περιοχή, με το ημίχρονο να τελειώνει με προβάδισμα της φιλοξενούμενης ομάδας.

Αδράνησε και το πλήρωσε
Ο Βόλος του Σούλη Παπαδόπουλου θέλησε στο δεύτερο ημίχρονο να μπει στο παιχνίδι πιο δυνατά, κάτι που οι παίκτες της Καλλονής δεν το υπολόγισαν. Έτσι, στο 53΄, όταν από τα πλάγια βγήκε η σέντρα στην περιοχή, ο Αναστασιάδης την απομάκρυνε με κεφαλιά, με αποδέκτη όμως τον Ανετέ, ο οποίος σούταρε, με τον Πάιερ να αποκρούει με το πόδι δύσκολα και το Γόγολο, που ακολουθούσε τη φάση, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και πίεσαν ακόμη περισσότερο. Η δεύτερη μάλιστα κίτρινη του διαιτητή Ευαγγέλου στον Καζάκη για φάουλ πολλά μέτρα μακριά, άφησε την Καλλονή με 10 στο γήπεδο. Μπόρεσε, ωστόσο, να ελέγξει σωστά το παιχνίδι, βγαίνοντας μάλιστα στην κόντρα με το Μανούσο και το Λεοζίνιο ως κρυφό επιθετικό.

Το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση. Στο 98΄, ο Μανούσος δέχθηκε μαρκάρισμα στην περιοχή, χωρίς να δοθεί τίποτα. Στο 116΄ ο Γενγκά από κοντά δεν μπόρεσε να λυτρώσει την ομάδα του, με τον Πάιερ να επεμβαίνει σωστά.

Στα πέναλτι ευστόχησαν όλοι οι παίκτες που επέλεξε ο Σούλης Παπαδόπουλος, ενώ ο καλύτερος παίκτης της Καλλονής, ο Μαρσέλο Άλβες, ήταν ο παίκτης που στο δεύτερο πέναλτι έδωσε τη δυνατότητα στον Γκίτκο να αποκρούσει και ουσιαστικά να χαρίσει στον Ολυμπιακό Βόλου τη σπουδαία πρόκριση.

«Μας στοίχισε η αδράνεια των δύο ημιχρόνων»
Στην αδράνεια που έδειξε η ομάδα του στα δύο ημίχρονα στάθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της Καλλονής, Τίμος Καβακάς, εμφανώς στενοχωρημένος από τους κόπους των παικτών του που δεν ανταμείφτηκαν. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και θεωρώ πως αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει, αυτή ήταν η δική μου. Πέρα από το γκολ τού Λεοζίνιο, είχαμε και άλλες ευκαιρίες να βάλουμε ένα ακόμη γκολ. Πληρώσαμε την αδράνεια στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων. Μετά το 60΄ μείναμε με 10 παίκτες και αυτό μας κούρασε ακόμη περισσότερο και σε συνδυασμό με τα 120 λεπτά αγώνα, η κούραση γινόταν όλο και μεγαλύτερη. Στα πέναλτι δεν τα καταφέραμε», δήλωσε ο Καβάκας, συμπληρώνοντας: «Δεν πειράζει, συνεχίζουμε.» Εξέφρασε, ακόμη, την αισιοδοξία του πως η ομάδα θα είναι έτοιμη στο δύσκολο παιχνίδι της Δευτέρας με τον Εργοτέλη, για το Πρωτάθλημα αυτήν τη φορά.

Τα πέναλτι
Ογιαρμπίντε    1-0
Κριπιντίρης    1-1
Ανέτε    2-1
Μαρσέλο    απέκρουσε ο Γκίτκος
Μπολάτι    3-1
Λεοζίνιο    3-2
Σογιάνοφ    4-2
Χωριανόπουλος    4-3
Γενγκά    5-3

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. (Παπαδόπουλος): Γκίτκος, Στουρνάρας (101΄ Καρράς), Κατσιαρός, Γόγολος, Παλαιολόγος, Μπολάτι, Σογιάνοφ, Φάτσιος, Μπακαγιόκο (60΄ Ανετέ), Ογιαρμπίντε, Γενγκά
ΑΕΛΚ (Καβακάς): Πάιερ, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης, Σιλιγαρδάκης (71΄ Γάλας), Σερφά, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Γκόβας (46΄ Κριπιντίρης), Μανούσος (102΄ Λαμπρόπουλος), Καζάκης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey