ΕΠΟ

Τον επόμενο μήνα το πλάνο για την ενοποίηση Δ΄ και Γ΄ Εθνικής

30/10/2012 - 17:51

Το μέλλον τής Δ΄ Εθνικής είναι από τις άμεσες προτεραιότητες για την Επιτροπή Πρωταθλήματος. Παρά όμως τις κινήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό, αποτέλεσμα δεν έχει βγει ακόμη. Την Τετάρτη που μας πέρασε, η Επιτροπή Πρωταθλήματος συνεδρίασε και τα σωματεία ανέμεναν εναγωνίως τις προκηρύξεις για να πληροφορηθούν τα καθέκαστα για την κατηγορία.

Το μέλλον τής Δ΄ Εθνικής είναι από τις άμεσες προτεραιότητες για την Επιτροπή Πρωταθλήματος. Παρά όμως τις κινήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό, αποτέλεσμα δεν έχει βγει ακόμη. Την Τετάρτη που μας πέρασε, η Επιτροπή Πρωταθλήματος συνεδρίασε και τα σωματεία ανέμεναν εναγωνίως τις προκηρύξεις για να πληροφορηθούν τα καθέκαστα για την κατηγορία. Το πράγμα πάντως φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό από τη συνάντηση αυτή.

Οι Μιχάλης Τζανόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής, Στέλιος Μπρατσάλης, Δημήτρης Κουτρουμάνος και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, έθεσαν στο τραπέζι τα δύο πλάνα που έχουν σχεδιαστεί και κάνουν λόγο για ενοποίηση της Γ΄ και της Δ΄ Εθνικής. Αμφότεροι έκαναν συζήτηση για τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος στη θέση τής Γ΄ Εθνικής, που θα αποτελείται από έξι ομίλους, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί αν οι όμιλοι θα έχουν τον ίδιο αριθμό ομάδων ή λιγότερες.

Ανάλογα με την απόφαση που θα παρθεί, θα διευκρινιστεί και ο αριθμός των ομάδων που θα ανέβουν στη Football League και αυτών που θα υποβιβαστούν στις τοπικές κατηγορίες. Σύμφωνα πάντα με το σχεδιάγραμμα, αρκετές στον αριθμό ομάδες θα είναι αυτές που θα πέσουν. Αυτό σημαίνει ότι παραπάνω από τις μισές κάθε ομίλου θα πάρουν θέση στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία που θα σχηματιστεί, της οποίας την εποπτεία θα έχει η ίδια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με όλα αυτά, επίκειται συνάντηση το επόμενο διάστημα με τον πρόεδρο της Ένωσης Β΄ - Γ΄ Εθνικής, Σπύρο Καλογιάννη, ώστε να συμφωνήσει και ο ίδιος για το πλάνο, και ακολούθως θα παρθεί η οριστική απόφαση που θα τεθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. τής ΕΠΟ, μάλλον τον επόμενο μήνα. Οπότε, τα σωματεία θα πρέπει να κάνουν ακόμη λίγη υπομονή για να μάθουν το μέλλον τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey