ΑΕΛΚ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-2: Στο πρόγραμμα είναι και η ήττα, και η Καλλονή η οποία δεν είχε δεχθεί στα πρώτα τέσσερα ματς γκολ, τα δέχθηκε από τη Νίκη Β., που έπιασε κορυφή. Η κόπωση, αρνητικός παράγοντας για τους παίκτες

Έχασε την ευκαιρία να είναι μόνη πρώτη

17/10/2012 - 15:11

Την ευκαιρία να έμενε στο πρώτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα έχασε η Καλλονή, που γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Νίκη Βόλου, παρουσία 3.000 φιλάθλων.

Την ευκαιρία να έμενε στο πρώτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα έχασε η Καλλονή, που γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Νίκη Βόλου, παρουσία 3.000 φιλάθλων. Η Νίκη Β. με το χρυσό τρίποντο έπιασε κορυφή μαζί με Καλλονή, Εργοτέλη και Πανσερραϊκό. Αρνητικός παράγοντας, η κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια, κάτι που το έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ο προπονητής Τιμόθεος Καβακάς, σημειώνοντας ότι το Πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο και κοπιαστικό, και θα είναι για τους δυνατούς, συγκαταλέγοντας φυσικά την ομάδα του μέσα σ’ αυτούς.

Ήταν μια ήττα που φυσικά δεν την περίμεναν στην ομάδα, αφού το εντυπωσιακό και δυνατό ξεκίνημα δεν προμήνυε ότι ο αγώνας με τους Βολιώτες θα είχε τέτοια εξέλιξη. Μια ομάδα που φαίνεται να είχε διαβάσει το παιχνίδι των γηπεδούχων, με τους παίκτες της να έχουν πειθαρχία, καθαρό μυαλό και να χτυπούν στα δύο και μοναδικά λάθη που έκαναν οι αντίπαλοι, πετυχαίνοντας τα δύο γκολ που τους έχρισαν μεγάλους νικητές σε μια δύσκολη έδρα και με μια ομάδα με υψηλό μπάτζετ, καλούς και ποιοτικούς παίκτες, που κάνουν τη διαφορά στο Πρωτάθλημα. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι η Καλλονή δεν είχε δεχθεί στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια γκολ και τα τέρματα από το Φλίγκο και το Γιάκομπ ήταν τα πρώτα που δέχθηκε.

Το πρώτο ημίχρονο δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αφού τρεις όλες και όλες ήταν οι ευκαιρίες και φυσικά το γκολ. Οι γηπεδούχοι έδειξαν ότι είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και θέλησαν από κάποια στημένα και μακρινά σουτ να απειλήσουν την εστία του Καρακούτση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 19΄ ο Γκονζάλες από το ύψος της περιοχής με δυνατό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις έξω από το κάθετο δοκάρι της Νίκης.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ισπανός, το πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι που χτύπησαν στην αντεπίθεση και τους βγήκε. Από τα Πλάγια ο Κυργιάκος εκτέλεσε φάουλ, ο Μάππας δεν μπόρεσε με τη βοήθεια των αμυντικών να απομακρύνει την μπάλα και κατέληξε στο πόδι του Φλίγκου, ο οποίος χωρίς κόπο την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Το τέρμα αυτό ήρθε σε μια άσχημη στιγμή να γεμίσει άγχος και να βαρύνει τα πόδια των παικτών του Καβακά. Ο Λεοζίνιο από καλή θέση σουτάρει πάνω από τα δοκάρια και στο τέλος του ημιχρόνου πρωταγωνιστής γίνεται ο Μανούσος σε μπαλιά του Γκονζάλες, το δυνατό σουτ του οποίου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Καρακούτση.

Είχε την ουσία
Στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός τής ΑΕΛΚ επιδίωξε να χτυπήσει από τις πτέρυγες βάζοντας στο παιχνίδι τους Γάλα και Μανουσάκη, ώστε να κάνει ακόμη πιο γρήγορη την ομάδα του. Στο 53΄ ο Λεοζίνιο πάλι από καλή θέση θα μπορούσε να είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε σέντρα από το Σερφά, όμως από κακό υπολογισμό του σώματός του το σουτ κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Βραζιλιάνος πρωταγωνίστησε και στη φάση τού 70΄, όμως από μακρινή απόσταση το καλοζυγισμένο σουτ δε βρήκε στόχο.

Ο χρόνος περνούσε, οι γηπεδούχοι έριξαν περισσότερο το βάρος στην επίθεση και το πλήρωσαν ακριβά δύο λεπτά πριν το φινάλε. Οι Βολιώτες ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, Κυργιάκος και Γιάκομπ συνδυάστηκαν άψογα και έσπασαν την άμυνα των γηπεδούχων. Ανάμεσά τους ο Κώτσιος δεν μπόρεσε να ανακόψει την επίθεση, με τον Κυργιάκο να περνά την μπάλα στο σημείο τού πέναλτι ώστε ο Ρουμάνος Γιάκομπ εύκολα να την σπρώξει στα δίχτυα για να κλειδώσει τη νίκη της ομάδας του.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Γκονζάλες σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Ουέλιγκτον δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και τον χτύπησε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει την κόκκινη κάρτα. Έτσι ο Ισπανός θα χάσει τα επόμενα τρία παιχνίδια, δύο του Πρωταθλήματος και ένα αυτό του Κυπέλλου.

Δεν έκανε το μεγάλο λάθος ο διαιτητής Τεβεκέλλης από τη Μακεδονία, αλλά θα μπορούσε να υποδείξει την παράβαση που έγινε πάνω στο Βλάση Καζάκη στη μικρή περιοχή, αφού ήταν κοντά στη φάση.

Τα λάθη της ήττας
Στους παίκτες μίλησε την επομένη του παιχνιδιού με τη Νίκη Βόλου ο κ. Καβακάς, αναλύοντάς τους τα λάθη και τα αρνητικά στοιχεία που έδειξαν με αποτέλεσμα την ήττα. Ο ίδιος ο τεχνικός, πάντως, όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου, έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, αλλά στεναχωρημένος - όπως και όλοι στην ομάδα - από την ήττα από τους Βολιώτες. Το ρεπό που έχει η ομάδα θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να πάρουν ανάσες και να ετοιμαστούν για το Κύπελλο, αλλά και για το δύσκολο παιχνίδι που έρχεται με τον Εργοτέλη στη Μυτιλήνη.

Ο Μιχάλης Κριπιντίρης φαίνεται ότι μετρά αντίστροφα, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να απουσιάσει από το παιχνίδι με τους Κρητικούς. Να σημειωθεί ότι ο μεσοαμυντικός είχε υποστεί θλάση στους προσαγωγούς στο φιλικό με τον Εργοτέλη και από τότε ακολουθεί θεραπευτική αγωγή. Καλύτερα δείχνουν οι Πάιερ και Χλεμπ και ετοιμάζονται και αυτοί να επανέλθουν και να ενισχύσουν την Καλλονή.

Στη διάθεση του Τίμου Καβακά βρίσκεται και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Ίβιτσα Μαϊστόροβιτς. Ο Γερμανός με την κροατική υπηκοότητα προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και μπορεί πλέον να υπολογίζεται από τον προπονητή του. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής παρακολούθησε για δεύτερη φορά (η πρώτη στη Φυλή) τη νέα του ομάδα από την εξέδρα και δείχνει έτοιμος να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του αν τον χρησιμοποιήσει.

Ακόμη, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γνωρίζουν στην ΠΑΕ αν το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Εθνικό Αστέρα θα γίνει, αφού ο αντίπαλος της Καλλονής δεν έχει ακόμη πάρει στα χέρια του τα δελτία των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα για την ώρα το παιχνίδι να μην έχει οριστεί από την ΕΠΟ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΛΚ: Μάππας, Σερφά, Χωριανόπουλος (65΄ Γάλας), Αναστασιάδης, Κώτσιος, Σιλιγαρδάκης (79΄ Γκόβας), Μαρσέλο, Μανούσος (72΄ Μανουσάκης), Γκονζάλες, Λεοζίνιο, Καζάκης
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ.: Καρακούτσης, Ψιάνος, Μήτσης, Ριζογιάννης, Κυργιάκος, Βέρτζος, Σαμαράς, Τάσιτς (70΄ Πορτουλίδης), Τάντιτς (78 Όυέλιγκτον), Σκούφαλης (83΄ Γιάκομπ), Φλίγκος


Τίμος Καβακάς:
«Το Πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα»

«Η κούραση και η κόπωση των παικτών αποτελεί αρνητικό παράγοντα. Κίνητρο για μας, να αποδείξουμε ότι σε δύσκολες έδρες και με δυνατούς αντιπάλους μπορούμε να τα καταφέρουμε. Νικήσαμε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Καλλονή και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Διαχειριστήκαμε σωστά το παιχνίδι και πήραμε ένα σπουδαίο διπλό, το οποίο θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια», τόνισε εμφανώς ικανοποιημένος ο τεχνικός της Νίκης Β., Περικλής Αμανατίδης.

Από την άλλη, ο Τιμόθεος Καβακάς δήλωσε ευχαριστημένος από τους παίκτες του, όχι όμως από το αποτέλεσμα και την ήττα της ομάδας, χαρακτηρίζοντας ατυχές το αποτέλεσμα. «Το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και δεν πρέπει να στεκόμαστε σε ένα αποτέλεσμα. Θέλαμε τη νίκη, αλλά η Νίκη μάς απείλησε μόνο μια φορά, με ένα σουτ το οποίο κατέληξε στα δίχτυα. Κάναμε δύο λάθη και τα πληρώσαμε, αλλά δημιουργήσαμε και ευκαιρίες οι οποίες δεν αξιοποιήθηκαν.»

Τέλος, ο Ηλίας Κώτσιος ζήτησε «συγγνώμη» από τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο αλλά στο τέλος δεν έφυγε ικανοποιημένος, λέγοντας ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη. «Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και πρέπει να φανούμε δυνατοί για να τα καταφέρουμε.»

Την ΠΑΕ ΑΕΛΚ ευχαρίστησε η διοίκηση της Νίκης Βόλου για τη θερμή φιλοξενία που επεφύλαξε στην αποστολή και υποσχέθηκε να την ανταποδώσει στο β΄ γύρο, όταν οι δύο ομάδες θα ξανασυναντηθούν στο Βόλο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey