Άξια πρόκριση για Κεραυνό

12/10/2012 - 16:55

Πανάξια πρόκριση σε ένα χορταστικό ντέρμπυ 4-4 πήρε ο Κεραυνός Αγ. Δημητρίου επί του αιωνίου του αντιπάλου Ηρακλή για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Λήμνου και φέρεται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πανάξια πρόκριση σε ένα χορταστικό ντέρμπυ 4-4 πήρε ο Κεραυνός Αγ. Δημητρίου επί του αιωνίου του αντιπάλου Ηρακλή για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Λήμνου και φέρεται ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ματσάρα με όλη τη σημασία της λέξης ο αγώνας αυτός, με το σκορ να εναλλάσσεται από τις δύο ομάδες. Οι παίκτες του Κεραυνού, έχοντας και τη νίκη με 2-1 από το πρώτο παιχνίδι, μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι τους και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, το σκορ ήταν ήδη 3-0! Οι παίκτες του Δ. Κουκάκη βρήκαν μια χάρτινη άμυνα και μια ομάδα που δεν υπήρχε στο γήπεδο, βρίσκοντας έτσι και το δρόμο για τα δίχτυα.

Στο 2΄ ο Ηλίας Μαρκάκης αξιοποίησε σέντρα από το Δράκο και άνοιξε το σκορ. Στο 8΄, πάλι ο Η. Μαρκάκης εκμεταλλεύτηκε άστοχη έξοδο του γκολκίπερ του Ηρακλή, διπλασιάζοντας τα τέρματα. Δύο λεπτά αργότερα, ο 15χρονος Κώστας Πατρώνιας με πέναλτι ανέβασε το σκορ στο 3-0. Λίγο πριν το ημίχρονο, ο Ηρακλής μείωσε σε 3-1 με πέναλτι που αξιοποίησε ο Β. Κρίκης στο 31΄. Τέσσερα λεπτά αργότερα, αποβλήθηκε ο Αλεξάκης με δεύτερη κίτρινη.

Στην επανάληψη, ο Ηρακλής εμφανίστηκε πιο καλός και με την έναρξη του παιχνιδιού μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Ήταν ο Δημήτρης Κρίκης με κοντινό πλασέ που έβαλε στο παιχνίδι την ομάδα του. Δέκα λεπτά μετά, γίνεται και η ισοφάριση 3-3, πάλι από κείνον, σε μπαλιά του Κωνσταντάρα, δίνοντας ελπίδες αλλά και ζωντάνια στους φιλάθλους του. Η εδαφική υπεροχή των παικτών του Ηρακλή ήταν μεγάλη και έφεραν την ανατροπή 3-4, με σκόρερ αυτήν τη φορά τον Τσουβαλά. Λίγο μετά, ο Διαμαντάρης χάνει μοναδική ευκαιρία, αλλά δέκα λεπτά πριν το τέλος, ο Κεραυνός ισοφάρισε σε 4-4 με πλασέ του Μαρσέλλη σε μπαλιά του Διαμαντάρη.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια
Στα άλλα παιχνίδια, οι ομάδες που είχαν πάρει σκορ πρόκρισης από τα πρώτα παιχνίδια, κυριάρχησαν και αυτήν τη φορά.

Η Ηφαιστία νίκησε με 2-1 τον Αητό, όταν στο πρώτο παιχνίδι είχε κερδίσει με 5-0. Με το ίδιο σκορ 2-0, όπως και στο πρώτο ματς, η Προποντίδα νίκησε το Φιλοκτήτη και συνεχίζει εύκολα. Ο Διαγόρας ξεπέρασε το εμπόδιο του Κορνού 6-2, ενώ είχε επικρατήσει και στην έδρα του αντιπάλου του με 6-0. Νίκη και για τους Αργοναύτες 3-1 την Αστραπή και εύκολη πρόκριση στον επόμενο γύρο. Τέλος, εύκολα προκρίθηκε ο Άρης Μ., νικώντας με 4-1 το Θάνος, με το πρώτο παιχνίδι να είχε τελειώσει χωρίς γκολ (0-0).

Κλήρωσε το Πρωτάθλημα
Εκτός από το Κύπελλο, κλήρωση είχαμε και στο Πρωτάθλημα, για την εκκίνηση του οποίου θα αποφασίσει η Ε.Π.Σ.Λ.. Η προκήρυξη κάνει λόγο για έναν όμιλο, αλλά κάποια σωματεία επιθυμούν να γίνουν δύο. Όλα, πάντως, συγκλίνουν στο γεγονός ότι από την επόμενη περίοδο θα ισχύσει κάτι τέτοιο.

Η πρεμιέρα περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια:
Άρης Μ. - Κεραυνός, Προποντίδα - Κάσπακας, Κορνός - Άγ. Γεώργιος, Ηφαιστία - Αργοναύτες, Αητός - Διαγόρας, ΑΕΛ - Θάνος και ρεπό έχει η Αστραπή.

Αποτελέσματα
Α΄ Φάση
Κεραυνός - Ηρακλής    4-4
Ηφαιστία - Αητός Πλ.    2-1
Φιλοκτήτης - Προποντίδα    0-2
Άρης Μ. - Θάνος    4-1
Αστραπή - Αργοναύτες    1-3

Επόμενη Φάση
Διαγόρας - Προποντίδα
Αητός - Άρης Μ.
ΑΕΛ - Κάσπακας
Κεραυνός - Αργοναύτες

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey