ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Rally Sprint Ριτσώνας 2012

25/08/2012 - 15:44

Στην πασίγνωστη διαδρομή της Ριτσώνας, θα διεξαχθεί τελικά αύριο, ο δεύτερος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Σπριντ Ασφάλτου, που είχε αναβληθεί στις 17 Ιουνίου λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Στην πασίγνωστη διαδρομή της Ριτσώνας, θα διεξαχθεί τελικά αύριο, ο δεύτερος γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Σπριντ Ασφάλτου, που είχε αναβληθεί στις 17 Ιουνίου λόγω των βουλευτικών εκλογών.

Η διαδρομή της Ριτσώνας θεωρείται από τις πιο διάσημες λόγω θεατών, αλλά και από τις πιο απαιτητικές λόγω ολισθηρού οδοστρώματος. Η διαδρομή γίνεται από το 1964 σαν «Ανάβαση Ριτσώνας», ενώ λίγα χρόνια πριν, η διαδρομή υπήρχε σαν ειδική διαδρομή για τον εθνικό μας αγώνα, το δικό μας Ράλι Ακρόπολις και γινόταν με την αντίθετη φορά που γίνεται σήμερα, δηλαδή κατηφόρα. Έτσι λοιπόν θα πραγματοποιηθεί και στις 26 Αυγούστου με διοργανωτή, το Αγωνιστικό Τμήμα ΕΛΠΑ. Ο αριθμός των συμμετοχών, παρόλη την πολύ ζέστη, υπολογίζεται στα 60 πληρώματα από την Ελλάδα αλλά και γειτονικές χώρες. Μια συμμετοχή από αυτές είναι από τον τόπο μας και φέρει τα χρώματα του νησιού μας. Πρόκειται για την ομάδα «Κρητικός Motorsport», η οποία διατηρεί και συντηρεί το αγωνιστικό αυτοκίνητο Peugeot 306 S16, στο συνεργείο της ομώνυμης εταιρίας στην πάροδο Αεροπόρου Γιανναρέλλη στον ποταμό. Να σημειώσουμε πως η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά 2012 και βρίσκεται ήδη στην 3η θέση στην κατηγορία της. Η ομάδα υποστηρίζεται ενεργά από δύο βασικούς χορηγούς, τη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου και το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Λέσβου των αδερφών Τρύπατζη στην Παγανή Μυτιλήνης.

Θυσίες για τη διάκριση…
«Έχουμε κάνει μεγάλες θυσίες μιας και οι αγώνες αυτοκινήτου είναι ένα ακριβό σπορ λόγω διαμονής και μετακινήσεων, αφού διοργανώνεται πάντα σε περιοχές εκτός έδρας. Έχουμε κάνει μια καλή προετοιμασία και θα διεκδικήσουμε να πάρουμε μια καλή θέση περισσότερο για την απόκτηση εμπειριών. Ευχαριστούμε τους χορηγούς για την πολύτιμη βοήθειά τους», δήλωσε στο «Ε» ο Παναγιώτης Κρητικός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey