Νίκος Μιχαλάκης

«Η δική μου η ΑΕΛΚ»

18/08/2012 - 15:23

Λόγια μετρημένα, πράξεις εδώ και τώρα, και μια καλύτερη χρονιά. Αυτό είναι το προφίλ και ο στόχος του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΑΕΛΚ, κ. Νίκου Μιχαλάκη, ο οποίος βρίσκεται και πάλι στον τόπο της καταγωγής του για λίγες ημέρες, έχοντας πάντα ανοικτή γραμμή με το αθλητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται η ομάδα.

Λόγια μετρημένα, πράξεις εδώ και τώρα, και μια καλύτερη χρονιά. Αυτό είναι το προφίλ και ο στόχος του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΑΕΛΚ, κ. Νίκου Μιχαλάκη, ο οποίος βρίσκεται και πάλι στον τόπο της καταγωγής του για λίγες ημέρες, έχοντας πάντα ανοικτή γραμμή με το αθλητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται η ομάδα.

Ο Πρόεδρος της Καλλονής με μια αποκλειστική συνέντευξη στο «Ε», τονίζει ότι η χρονιά αυτή θα είναι ακόμη καλύτερη για την ομάδα, εξήρε τη δουλειά και το ήθος του Τίμου Καβακά και των παικτών, ενώ όνειρο αποτελεί για τον ίδιο, η άνοδος της Καλλονής στα μεγάλα σαλόνια.

Κύριε πρόεδρε, η χρονιά που πέρασε, τι συναισθήματα σάς άφησε;
«Εμπειρία μεγάλη μάς άφησε, που πρέπει να την συνεχίσουμε. Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, για μένα η χρονιά είναι επιτυχημένη ασχέτως αν η Σούπερ Λίγκ δεν μας χαμογέλασε στα πλέι οφ. Μια νίκη που αν την είχαμε κάνει, τότε η άνοδο αυτή δεν χανόταν με τίποτα και από την πλευρά μου, μόνο στεναχώρια μού προξένησε. Δεν υπάρχει όμως απογοήτευση, κοιτάμε μπροστά ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που θα θέσουμε για τη νέα περίοδο».

Χρονιά με απαιτήσεις και στόχους

Ως νεοφώτιστοι στα σαλόνια της Football League, μπορέσατε και κλέψατε τις εντυπώσεις, δείχνοντας δείγματα γραφής μιας καλής και νοικοκυρεμένης ομάδας σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι σας να μιλάνε με κολακευτικά σχόλια. Αυτό και μόνο σας ικανοποιεί ως πρόεδρο μιας τέτοιας ομάδας και σας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσετε να προσφέρετε πλούσιο έργο στον σύλλογο;
«Εγώ δεν απογοητεύομαι εύκολα και όταν υπάρχει μπροστά σου ένας μεγάλος αγώνας που πρέπει να βγεις νικητής, τότε θα πρέπει να αγωνιστείς. Ο στόχος είναι στόχος, θα συνεχίσουμε τώρα πιο δυνατά. Φέτος ξεκινάμε με καλύτερες συνθήκες, όλοι μιλάνε για δύσκολη σεζόν, αλλά νομίζω ότι και πέρυσι υπήρχαν αυτά και μπορέσαμε και τα ξεπεράσαμε. Στην πορεία φάνηκαν αδυναμίες, τις οποίες με την πάροδο του χρόνου μπορέσαμε και ξεπεράσαμε, στο δεύτερο γύρο κάναμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα μπαίνοντας στα πλέι οφ. Ναι, ήταν καλή η χρονιά ως νεοφώτιστοι, νομίζω ότι όλοι πιστεύουμε στην ομάδα αυτή και θα τα καταφέρουμε. Φέραμε καλό προπονητή και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα».

«Η Πολιτεία δεν κάνει συγκρίσεις»

Έχει ξεχαστεί η χρονιά αυτή ή νομίζετε ότι η Πολιτεία θα πράξει το νόμιμο και δίκαιο και θα τιμωρήσει ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις να αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκ; Η ΑΕΛΚ που έχει πάρει αδειοδότηση, μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό;
«Ναι, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες, αλλά είναι θέμα της Πολιτείας να το χειριστεί κατάλληλα. Η Πολιτεία ζητάει από τον κόσμο, να πληρώνει αυτά που οφείλει σε αυτήν, αλλά θα πρέπει να είναι δίκαιη ώστε να υπάρχει ισονομία. Θα πρέπει λοιπόν οι ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις,  να πάνε εκεί που πρέπει και όχι να κάνει χαρίσματα. Δεν μπορεί από τον κόσμο να του ζητά να δώσει, και εκεί που πρέπει να έχει ανοιχτά τα μάτια και να πάρει αυτά που πρέπει, να μην τα παίρνει. Επομένως πιστεύω ότι η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο ύψος της και να κάνει τις σωστές κινήσεις που χρειάζονται. Η ομάδα που δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και δεν πληροί όλες τις νόμιμες διαδικασίες, δεν πρέπει να είναι στη Σούπερ Λίγκ. Επομένως ως Καλλονή, διεκδικούμε αυτή τη θέση γιατί σε όλα τα παραπάνω είμαστε συνεπέστατοι. Ειδάλλως για ποιο λόγο να είμαστε σωστοί όταν άλλοι παρανομούν;»

Μήπως όμως όλα αυτά που συμβαίνουν, έχουν μπερδέψει το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας;
«Λίγη υπομονή χρειάζεται και θα το γνωρίζουμε αυτό. Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που καθυστερήσαμε το μεταγραφικό. Κάναμε κάποιες κινήσεις και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Γιατί άλλες θα είναι οι κινήσεις αν η ομάδα πάει στη Σούπερ Λίγκ και άλλες θα είναι αν μείνουμε τελικά στη Football League. Να ξέρετε ότι τα βήματά μας είναι αργά και σταθερά και κάνουμε τις κινήσεις που θα μας βοηθήσουν ώστε να είμαστε έτοιμοι από όλες τις πλευρές. Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί και όταν θα έρθει η ώρα, θα δει μια διαφορετική ομάδα».

Είστε ικανοποιημένος από τις μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις;
«Το καλό για μια ομάδα είναι όταν πηγαίνει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, να είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές της. Όταν όμως είσαι κοντά στο να βρεθείς στην Σούπερ Λίγκ, τότε δεν μπορείς να έχεις στο ρόστερ τους ίδιους παίκτες που θα έχεις για τη Β΄ Εθνική. Επομένως πρέπει να περιμένουμε, έχουμε στοχοποιήσει τους παίκτες που θέλουμε, είμαστε σε επαφή μαζί τους και έχουμε κάνει τις διαβουλεύσεις με αυτούς που θα είναι στην Α΄ Εθνική και με αυτούς στη Β΄ Εθνική. Άρα δεν καθυστερούμε, δουλεύουμε, περιμένουμε και θα πράξουμε αυτό που πρέπει και όταν πρέπει».

Γιατί η συνεργασία σας με το Γιάννη Ματζουράκη, ήταν σύντομη και οι δρόμοι σας χώρισαν;
«Με τον κ. Ματζουράκη είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να παραμείνει άλλο κοντά στην ομάδα και έτσι αποχώρησε. Το θέμα ήταν οικονομικό, η διαφορά μας ήταν μεγάλη και έτσι αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας. Μπορεί να τον φέραμε στην ομάδα να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο, όμως δεν κατέστη δυνατό η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί, παρότι το θέλαμε πολύ. Στην ομάδα, το Γιάννη τον αγαπάμε, είμαστε φίλοι, μιλάμε στο τηλέφωνο και συνεχίζουμε να έχουμε μια πολύ καλή φιλική σχέση μαζί του. Τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε και πού ξέρεις, μπορεί κάποτε οι δρόμοι μας να ξανασμίξουν».

«Πήραμε τον καλύτερο»

Ο Τίμος Καβακάς, ο συνεχιστής του έργου, αποτελεί προσωπική σας επιλογή. Πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος προπονητής στο χώρο;
«Βέβαια. Δίκαια είναι το καλύτερο όνομα στο χώρο. Προπονητής με προοπτικές. Αν και νέος, έχει δείξει δείγματα γραφής του έργου του. Δεν είναι τυχαίο στο ότι ο Πλατανιάς που ανέβηκε στη Σούπερ Λίγκ, ο κ. Καβακάς είχε βάλει το δικό του λιθαράκι. Ακόμη κράτησε την Κέρκυρα στα μεγάλα σαλόνια και γενικά απέδειξε πόσο αξιόλογος τεχνικός είναι. Κάναμε την καλύτερη επιλογή και πιστεύω τα αποτελέσματα να μας δικαιώσουν. Κάποιοι με ρωτάνε “Πρόεδρε η χρονιά που έρχεται, θα είναι δύσκολη;” και εγώ τους απαντώ “Μην φοβάστε τίποτα, έχουμε πολύ καλό προπονητή και αυτό τα λέει όλα”».

Αναμφίβολα, η χρονιά θα είναι δύσκολη για όλες τις ομάδες από οικονομικής άποψης με περικοπές χρημάτων στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Στην Καλλονή προβήκατε στην κίνηση αυτή;
«Είναι ένας μύθος, κάποιοι εδώ στο νησί, φτιάχνουν ένα μύθο και τον πλασάρουν. Είμαστε μια ομάδα που κινείται σε λογικά πλαίσια, σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το ξεκινήσαμε από πέρυσι και το επαναλαμβάνουμε και φέτος. Ξέρουμε ότι η χρονιά που έρχεται αλλά και οι επόμενες, θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για όλες τις ομάδες, για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όποια κίνηση μπορεί να γίνει ώστε ο προγραμματισμός να κυλίσει σε λογικά πλαίσια».   

Στον ενάμισι χρόνο παρουσίας σας στα διοικητικά δρώμενα, είστε ικανοποιημένος;
«Πάντα στο μυαλό μου, κάτι έχω κατά νου. Το σχεδιάζω, το φαντάζομαι, το φτιάχνω στο μυαλό μου. Πάντα έχω κάποιες κινήσεις να κάνω για κάθε θέμα που με απασχολεί και είναι για το συμφέρον της ομάδας. Σίγουρα με τιμάνε τα καλά λόγια που ακούω από τον κόσμο. Εγώ θέλω να βοηθήσω ακόμη περισσότερο την Καλλονή να μπορέσει να εκπληρώσει τους στόχους της, αλλά θέλω και τον κόσμο δίπλα μας. Άλλωστε το απέδειξε πέρυσι με την παρουσία του και τον ευχαριστώ, αλλά θέλω ακόμη περισσότερη συμμετοχή. Με τον κόσμο δίπλα μας, δεν φοβόμαστε κανέναν».

Για όλα αυτά νοιώθετε υπερήφανος;
«Φυσικά και είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου και για αυτά που έχει καταφέρει και θα συνεχίσω να είμαι υπερήφανος γιατί ο σύλλογος αυτός πράττει πάντοτε το σωστό και αυτό που πραγματικά οφείλει για το φίλαθλο κοινό του νησιού».

«Άστους να λένε»

Τι σας ικανοποιεί και τι σας απογοητεύει;
«Εγώ κοιτάω την ομάδα μου, να πηγαίνει καλά και αυτό νομίζω ότι το βλέπει και ο κόσμος. Με την παραφιλολογία δεν ασχολούμαι, όπως και με τα κακόβουλα σχόλια. Δεν με απογοητεύει τίποτα, ούτε η κακοήθεια αν και υπήρξαν τόσα πολλά πράγματα στο πρόσωπο μου, αλλά εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, ας τους κρίνει ο Θεός».

Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι ένας πρόεδρος να χειρίζεται τα θέματα της ομάδας από το εξωτερικό;
«Είναι αρκετά δύσκολο το εγχείρημα αυτό. Είναι δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Εγώ έχω άξιους συνεργάτες που με βοηθάνε και τους ευχαριστώ. Δόξα τω Θεώ, τα καταφέρνουμε».
Η επιλογή και η φανέλα

Αποφασίσατε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές στη λειτουργία της ΠΑΕ, ξαφνιάζοντας τους πάντες και παίρνοντας προσωπικά εσείς το ρίσκο με αποτέλεσμα να δεχθείτε πυρά για την απόφαση σας αυτή. Θα ήθελα το σχόλιο σας.
«Ναι, έπρεπε να προβώ στην απόφαση μου αυτή, βάζοντας στη θέση του γενικού αρχηγού, ένα παιδί που αποτελεί προσωπική μου επιλογή, το Δημήτρη Αγγελώνια. Μπορεί να είναι άπειρος στη θέση αυτή, έχει όμως μπροστά του όλο το χρόνο να πετύχει στο έργο του. Ξέρω ότι τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο και νομίζω ότι ο κ. Αγγελώνιας θα πετύχει. Είναι σωστός χαρακτήρας, σοβαρός και καλό παιδί. Πιστεύω ότι θα πετύχει και ας λένε ορισμένοι το αντίθετο. Άλλωστε και ο προκάτοχος του, ο Μιχάλης Καραβασίλης, αποτέλεσε δική μου επιλογή».

Ο Καρτάλης που σας συνέδεε μεγάλη φιλία, γιατί αποχώρησε;
«Ο Προκόπης Καρτάλης ήταν ένας άξιος φίλος μου, παραμένει φίλος μου  και αντικαταστάθηκε από έναν επίσης άξιο παράγοντα, το Λουκά Καραδήμο στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Δεν θέλω να πω παλαβά πράγματα για τον άνθρωπο αυτό και μακάρι όλοι οι άνθρωποι που είναι στην ΑΕΛΚ, να μοιάσουν τον Καρτάλη στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Προκόπης είναι μια μονάδα για την ομάδα, ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα και νομίζω ότι αποτέλεσε την ψυχή της ΑΕΛΚ κάποτε. Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε και το Νο 8 αποσύρεται στην τιμή και στη δόξα για λογαριασμό του Προκόπη του Καρτάλη, τον οποίο η οικογένεια του θα τον βλέπει συχνότερα και του εύχομαι μάλιστα να κάνει και πολλά μπάνια τώρα που θα έχει ελεύθερο χρόνο και πού ξέρεις, εδώ είμαστε…».

Οι αλλαγές αυτές ήταν αναγκαίες να γίνουν;
«Ναι. Ό,τι κάνω, το κάνω γιατί είναι αναγκαίο να γίνει και έκρινα ότι έπρεπε να γίνει για το καλό της ομάδας».
Αλήθεια, πώς ονειρεύεστε την ΑΕΛΚ τη νέα χρονιά;

«Φιλόδοξη και καλύτερη».

Το έργο που γίνεται στην ομάδα των Νέων, πώς το εκτιμάται;
«Γίνεται μια αξιόλογη δουλειά από το Δημήτρη Γαβαλά και τα αποτελέσματα αρχίζουν και φαίνονται με την προώθηση νεαρών στην μεγάλη ομάδα. Περιμένουμε στο μέλλον ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».
Το στοίχημα με τον κόσμο, το έχετε κερδίσει;
«Φυσικά. Ο κόσμος από την αρχή έδειξε την αγάπη του και την στήριξη στην ομάδα και τον ευχαριστούμε. Όμως η προσπάθεια αυτή είναι τώρα του Μιχαλάκη, που την στηρίζει οικονομικά, αλλά και από κάποιους ανθρώπους από τους οποίους έχουμε βοήθειες. Η ομάδα χρειάζεται ακόμη περισσότερη βοήθεια από τις επιχειρήσεις του νησιού, τον κόσμο με την αγορά ενός εισιτηρίου διαρκείας ή διαφήμισης, όλοι πρέπει να βάλουν ένα λιθαράκι πάνω σε αυτό γιατί η ομάδα αυτή προσφέρει σε αυτό τον τόπο».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey