Ο νεοαποκτηθείς παίκτης τής ΑΕΛΚ Ηλίας Κώτσιος μιλάει αποκλειστικά στο «Ε» για τον προσωπικό του στόχο, που ταυτίζεται απόλυτα με αυτόν της νέας του ομάδας και δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α΄ Εθνική

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε»

09/08/2012 - 15:12

Είναι αναμφίβολα από τις καλύτερες μεταγραφές που έγιναν για λογαριασμό τής ΑΕΛΚ σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο και πρέπει να κάνει την ομάδα της Καλλονής να νιώθει ικανοποιημένη το ότι ενέταξε στο δυναμικό της έναν τέτοιου είδους παίκτη.

Είναι αναμφίβολα από τις καλύτερες μεταγραφές που έγιναν για λογαριασμό τής ΑΕΛΚ σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο και πρέπει να κάνει την ομάδα της Καλλονής να νιώθει ικανοποιημένη το ότι ενέταξε στο δυναμικό της έναν τέτοιου είδους παίκτη.

Ο λόγος για τον Ηλία Κώτσιο, έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε ομάδες που πρωταγωνιστούν στη Σούπερ Λίγκα, έχοντας πάρει μέρος, μάλιστα, και σε 17 αγώνες Κυπέλλου Ευρώπης.


Ο Κώτσιος έχει κερδίσει δύο τίτλους με τον Παναθηναϊκό, ενώ αποτέλεσε ένα από τα βαριά ονόματα αυτής της μεταγραφικής περιόδου που βολιδοσκοπήθηκαν έντονα, φεύγοντας από τα Γιάννενα όπου ήταν πέρυσι. Ο έμπειρος αμυντικός, μιλώντας στο «Ε», δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος για τον ερχομό του σε μια καλή και νοικοκυρεμένη ομάδα όπως η Καλλονή και ξεκαθαρίζει πως στόχος είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα.


Γιατί επέλεξες να έρθεις στη Λέσβο και στην ΑΕΛΚ;
«Είμαι στο νησί γιατί με εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι της Καλλονής και πιστεύω ότι έκανα την καλύτερή μου επιλογή. Η Καλλονή ξέρω ότι είναι μια καλή ομάδα, με στόχους. Συμβαδίζουν οι στόχοι τους με τους δικούς μου και βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα και να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε αυτούς τους στόχους που έχουμε θέσει.»
Δέχτηκες πολλές προτάσεις τη μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε.
«Προτάσεις υπήρχαν πολλές, αλλά σημασία για μένα έχει ότι είμαι στην Καλλονή και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ να βοηθήσω όπως μπορώ στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.»
Πιστεύεις ότι έκανες ένα βήμα πίσω στην καριέρα σου κατεβαίνοντας μια κατηγορία κάτω;
«Το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο και στη Β΄ και στην Α΄ Εθνική. Και αυτό γιατί μου αρέσει. Δεν αισθάνομαι ότι έκανα ένα βήμα πίσω, γιατί επαναλαμβάνω ότι ήρθα σε μια ομάδα που έχει στόχους, έναν πρόεδρο που έχει ένα μεγάλο “θέλω” σε ό,τι αφορά το Πρωτάθλημα, προπονητές, συμπαίκτες με τις ίδιες βλέψεις και ένα νησί που θέλει να βγει αυτή η ομάδα στη Super League. Αυτό θέλω και εγώ και γι’ αυτό ήρθα.»
Η ΑΕΛΚ πέρυσι, ως νεοφώτιστη στη Β΄ Εθνική, έκλεψε τις εντυπώσεις ενώ βρέθηκε ένα βήμα μακριά από την Α΄ Εθνική. Θα αποδειχτεί αυτό οδηγός για το μέλλον;
«Να είστε σίγουροι ότι όταν ένας ποδοσφαιριστής πηγαίνει σε μια ομάδα, έχει πληροφορηθεί για όλα αυτά τα ζητήματα. Για το πώς λειτουργεί η ομάδα, πώς συμπεριφέρεται η διοίκηση στους ποδοσφαιριστές της, τι άνθρωποι υπάρχουν εκεί κ.λπ.. Πήρα πληροφορίες και επέλεξα να έρθω, και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό. Δε με ενδιαφέρει αν είναι ομάδα κατώτερης κατηγορίας, σημασία έχει ότι ήρθα σε ένα σύλλογο που με θέλει και τον θέλω και εγώ. Ελπίζω η συνεργασία μας να είναι καλή. Πέρυσι η Καλλονή βρέθηκε μια ανάσα πριν το όνειρο, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε. Όλοι εμείς στην ομάδα θα κάνουμε τα πάντα για να εκπληρώσουμε το όνειρο της ανόδου.»
Ποια πιστεύεις ότι θα είναι τα καλύτερα στοιχεία που θα δείξει η ομάδα στο Πρωτάθλημα;
«Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα. Εγώ όμως θα τονίσω ότι θα δουλέψουμε σκληρά, γιατί έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή και είμαστε ποδοσφαιριστές με στόχους. Θα βοηθήσουμε όλοι μαζί να γίνει μια πολύ καλή ομάδα, που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, με σκοπό στο τέλος να πετύχει το μεγάλο της στόχο.»


Θα είναι ακόμη πιο δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα;
«Ασφαλώς και θα είναι. Εμείς όμως είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε το στόχο και θα τα καταφέρουμε.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey