Παρουσία των περισσότερων σωματείων που έδειξαν ενδιαφέρον, έγινε η Γ.Σ. για τη νέα χρονιά

Με το βλέμμα σε νέα εποχή

04/07/2012 - 16:02

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Silver Bay» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, με ενδιαφέροντα θέματα όπως το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, καθώς και τις προτάσεις των σωματείων.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Silver Bay» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, με ενδιαφέροντα θέματα όπως το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που έφυγε, καθώς και τις προτάσεις των σωματείων.

Το θετικό της υπόθεσης ήταν η προσέλευση των ομάδων, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής και έδωσαν βροντερό παρών. Συνολικά 20 σωματεία, από τα 35 ενεργά ανταποκρίθηκαν, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Λ., Σταύρο Ψαρρόπουλο, ο οποίος πριν ξεκινήσει να κάνει το διοικητικό απολογισμό, τα ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

«Δύσκολη χρονιά, αλλά τα καταφέραμε»
«Η χρονιά που πέρασε», τόνισε στη συνέλευση ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Λ., «ήταν μια καλή χρονιά, παρά τα όποια προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν τα σωματεία. Τα πρωταθλήματα σημείωσαν επιτυχία, αφού είχαν μέχρι το τέλος μεγάλο ενδιαφέρον, και για αυτό θα ήθελα να σας συγχαρώ, όπως και την ομάδα της Καλλονής για την παρουσία της στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής». Στη συνέχεια, ο κ. Ψαρρόπουλος αναφέρθηκε στην πολύ καλή παρουσία των Μικτών Ομάδων, θεωρώντας την αρκετά καλή.

Έκανε, ακόμη, ειδική μνεία στα πρωταθλήματα της υποδομής, καλώντας όλες τις ομάδες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, ενώ έδειξε και λίγο απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο πρωταθλητής Όλυμπος δεν μπόρεσε να εκπληρώσει το στόχο του και να ανέβει στη Δ΄ Εθνική. Παράλληλα, μίλησε για τη Σχολή των Προπονητών που θα γίνει στα τέλη Αυγούστου μετά από προσπάθειες που έκανε η ίδια η Ε.Π.Σ.Λ. και τέλος αναφέρθηκε στη μετακόμιση της Ένωσης σε μεγαλύτερα γραφεία, που θα εξυπηρετούν τα σωματεία, ενέργεια για την οποία, όπως ο ίδιος τόνισε, έχει κατηγορηθεί.

Αλλαγή στους μικρούς
Στη συνέχεια, ακολούθησε διάλογος του προεδρείου με τους παράγοντες, ενώ μεγαλύτερη βαρύτητα έδωσαν τα σωματεία στο ζήτημα της συμμετοχής των μικρών ποδοσφαιριστών στο φετινό Πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του Αιγέα και του Ατρομήτου Αγ. Μαρίνας. Τελικά αυτό που θα ισχύσει για τους μικρούς, είναι ότι ακόμα και οι γεννηθέντες από το 1995 και μετά, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις.

Σε ό,τι αφορά στα μπαράζ ανόδου στην Α΄ Κατηγορία, σταματούν, με τον πρώτο να ανακηρύσσεται αυτομάτως πρωταθλητής και να ανεβαίνει κατηγορία, λόγω του ότι στη συνέχεια θα γίνονται τα μπαράζ τής ΕΠΟ και τα χρονικά περιθώρια δε βολεύουν. Η μεγάλη Κατηγορία θα απαρτίζεται από 14 ομάδες, με τον τελευταίο στη βαθμολογία να υποβιβάζεται και τους τέσσερις τελευταίους να δίνουν αγώνες μπαράζ για το ποιοι τρεις θα παραμείνουν στην Κατηγορία και ποια ομάδα θα είναι η δεύτερη που θα υποβιβαστεί. Στη Β΄ Κατηγορία θα ανεβαίνει ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος, ο τρίτος, ο τέταρτος και ο πέμπτος θα παίζουν αγώνες κατάταξης, με μόνο έναν τυχερό να ανεβαίνει στη μεγάλη Κατηγορία. Από την Κατηγορία αυτή, θα πέσουν δύο ομάδες. Τέλος, από τη Β1 κατηγορία, πρώην Γ΄, η οποία επανέρχεται, θα ανεβαίνουν οι δύο πρώτες ομάδες.

Όσον αφορά στη διοργάνωση του Κυπέλλου, η συμμετοχή των σωματείων είναι υποχρεωτική και αυτό ορίσθηκε να ξεκινήσει το διάστημα 25 - 26 Αυγούστου, με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 20 του ίδιου μήνα.

Τέλος, αυτό που απασχόλησε πολύ τους τελευταίους μήνες, τόσο τις ομάδες, όσο και την Ε.Π.Σ.Λ., είναι οι έδρες και τα γήπεδα. Η Επιτροπή είχε ενημερώσει τα σωματεία της Α΄ Κατηγορίας ότι από τη νέα χρονιά θα πρέπει να δηλώσουν γήπεδο με χόρτο για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, πράγμα ακατόρθωτο, μια και τα γήπεδα με χόρτο στο νησί είναι λιγοστά. Μεγάλο πρόβλημα θα υπήρχε με τις μακριά από τη Μυτιλήνη ομάδες, όπως είναι ο Παπανικολής, η Ερεσός, η Άναξος, που θα έπρεπε να μετακομίσουν σε άλλη έδρα, πράγμα ασύμφορο οικονομικά. Τελικά, όπως τόνισε ο κ. Ψαρρόπουλος, το μέτρο αυτό δε θα ισχύσει για τις ομάδες και δε θα υπάρξουν κυρώσεις τουλάχιστον για αυτήν τη χρονιά. Αν στο μέλλον ετοιμαστούν περισσότερα γήπεδα, η Ε.Π.Σ.Λ. θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μέτρο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey