Δύσκολα τα πράγματα!

23/06/2012 - 15:55

Ο Εμίλιο Φουρτάδο μπορεί να ήταν αμφίβολος να βρεθεί αντίπαλος της ΑΕΛΚ στο παιχνίδι της Πέμπτης λόγω τραυματισμού, εν τούτοις όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά έτυχε να ήταν και εκείνος που πέτυχε το χρυσό γκολ στο 27΄ του πρώτου μέρους, γκολ αρκετό ώστε να δώσει στην πατρινή ομάδα την πρώτη της νίκη στα μπαράζ και ελπίδες για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Ο Εμίλιο Φουρτάδο μπορεί να ήταν αμφίβολος να βρεθεί αντίπαλος της ΑΕΛΚ στο παιχνίδι της Πέμπτης λόγω τραυματισμού, εν τούτοις όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά έτυχε να ήταν και εκείνος που πέτυχε το χρυσό γκολ στο 27΄ του πρώτου μέρους, γκολ αρκετό ώστε να δώσει στην πατρινή ομάδα την πρώτη της νίκη στα μπαράζ και ελπίδες για άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Από την άλλη, η πρώτη ήττα της Καλλονής στο θεσμό μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική στο τέλος, μετά και τη νίκη της Καλλιθέας κόντρα στον Πλατανιά με 1-0, που φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τώρα η ΑΕΛΚ για να ελπίζει στην πρώτη θέση, θα πρέπει να κάνει τρεις νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια, αλλά να περιμένει συνάμα και συνδυασμό αποτελεσμάτων από τους αντιπάλους της.

Η ομάδα της Καλλονής στην αναμέτρηση δεν ήταν όπως έπρεπε, ενώ ο τεχνικός Γιάννης Ματζουράκης εξέπληξε τους πάντες με τις επιλογές του. Ο Ματζουράκης «ξέθαψε» τον Πάες, βάζοντάς τον στο 77΄ στη θέση του Χωριανόπουλου και έκανε αλλαγή ρόλου στον Τραορέ, τοποθετώντας τον από αμυντικό σε επιθετικό, δίπλα στον Ταραχούλσκι, ο οποίος ήταν ο πρώτος από τους παγκίτες που είχε μπει στο παιχνίδι στη θέση τού Ντος Σάντος, σε μια προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι. Η Καλλονή προσπάθησε από στημένες φάσεις να σκοράρει και δημιούργησε τρεις - τέσσερις καλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την εκτέλεση φάουλ από τον Κριπιντίρη στο 79΄ που κατέληξε άουτ, το εξαιρετικό πλασέ τού Μαρσέλο στο 84΄ που έφυγε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι και τέλος την κεφαλιά από το Λεοζίνιο σε σέντρα του Μανουσάκη, η οποία επίσης δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Καλές ευκαιρίες είχαν και οι γηπεδούχοι, με τους Ουρτάδο και Φουρτάδο στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, χωρίς όμως η Καλλονή να μπορέσει να πάρει έστω την ισοπαλία.

Για την πρώτη νίκη
Μπορεί οι ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης για την ΑΕΛΚ να περιορίστηκαν, αυτό δε σημαίνει όμως ότι ο αυριανός αγώνας κόντρα στην Καλλιθέα δεν έχει ενδιαφέρον. Η Καλλονή μπορεί να διεκδικήσει τρεις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει (δυο εντός, ένα εκτός) και σε συνδυασμό αποτελεσμάτων ίσως στο τέλος να χαμογελάσει, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο στο ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Ματζουράκης κατά την επιστροφή της ομάδας την Παρασκευή ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν την ήττα στην Πάτρα και να δείξουν ενδιαφέρον κόντρα στην πρωτοπόρο Καλλιθέα, να πάρουν τη νίκη και να δώσουν άλλη τροπή στο Πρωτάθλημα. Οι Πέτρος Ζουρούδης και Τζίμης Βλαστέλλης που ήταν εκτός αποστολής, επιστρέφουν και δεν αποκλείεται να γίνει και φρεσκάρισμα στο σχήμα, με τη συμμετοχή παικτών που δεν έχουμε δει σε πολλά παιχνίδια. Κατάμεστο φυσικά αναμένεται να είναι το γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.

Θρίαμβος της Καλλιθέας
Στο άλλο παιχνίδι που έγινε στα Χανιά, η Καλλιθέα πήρε διπλό ανόδου κόντρα στον τοπικό Πλατανιά με 1-0 και με γκολ από τον Δημήτρη Αρβανίτη στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων άφησε ξερούς τους παίκτες και φιλάθλους της κρητικής ομάδας, μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο της ανόδου. Η νικήτρια ομάδα είχε δοκάρι ενώ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έπαιζε και με παίκτη λιγότερο, ενώ πλέον έχει βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Πουρής, Ιωάννου, Άντονι, Βλασόπουλος, Ντίνας (66΄ Άτματζίδης), Ουρτάδο, Ουτάρα (83΄ Σκαρτσίλας), Λαμπρόπουλος, Φουρτάδο (88΄ Πακάλτσης), Κοιλιάρας, Σπίνουλας
ΑΕΛΚ: Μάππας, Κριπιντίρης, Καρακώστας, Χωριανόπουλος (77΄ Πάες), Μήτσης, Χατζόπουλος, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Ντος Σάντος (66΄ Ταραχούλσκι), Μανούσος (82΄ Τραορέ), Μανουσάκης

Βαθμολογία
σε 3 αγώνες
1. Καλλιθέα    7    3-2
2. Πλατανιάς Χ.    5    3-3
3. Παναχαϊκή    5    3-3
4. ΑΕΛΚ    2    0-1

Η 4η αγωνιστική (24/6, 19:00)
ΑΕΛΚ - Καλλιθέα
Πλατανιάς Χ. - Παναχαϊκή

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey