Ο νέος προπονητής της Γέρας, Παναγιώτης Κακαλιάς, μιλάει αποκλειστικά στο «Ε»

«Στόχος, να επιστρέψουμε στη Γ΄ Εθνική»

19/06/2012 - 16:04

Με τον Παναγιώτη Κακαλιά στον πάγκο της θα αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική η Electronet Παπάδος Γέρας, καθώς ο έμπειρος κόουτς έχει ήδη συμφωνήσει με τον πρόεδρο της ομάδας, Βασίλη Ανδριώτη. Ο κ. Κακαλιάς όλη την περασμένη εβδομάδα ήταν στο νησί μας και προετοίμασε τη Γέρα για τις ανάγκες των κρίσιμων αγώνων που έχει μπροστά της, ενώ μίλησε αποκλειστικά στο «Ε» εν μέσω μιας προπόνησης της ομάδας.

Με τον Παναγιώτη Κακαλιά στον πάγκο της θα αγωνιστεί στα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική η Electronet Παπάδος Γέρας, καθώς ο έμπειρος κόουτς έχει ήδη συμφωνήσει με τον πρόεδρο της ομάδας, Βασίλη Ανδριώτη.

Ο κ. Κακαλιάς όλη την περασμένη εβδομάδα ήταν στο νησί μας και προετοίμασε τη Γέρα για τις ανάγκες των κρίσιμων αγώνων που έχει μπροστά της, ενώ μίλησε αποκλειστικά στο «Ε» εν μέσω μιας προπόνησης της ομάδας.

Ποιος είναι ο στόχος για φέτος;
«Ο στόχος είναι ένας. Να επιστρέψουμε στη Γ΄ Εθνική, εκεί δηλαδή που ήταν η ομάδα, εκεί που άνηκε. Παρακολουθούσα την ομάδα και έβλεπα καθαρά ότι αυτή είναι η κατηγορία που πρέπει να παίζει, και όχι το Τοπικό. Είναι μια δύσκολη προσπάθεια για όλους μας, αλλά πρέπει την Πέμπτη να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι να ριχθούμε στην πιο μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας, και να τα καταφέρουμε.»

Στο λίγο χρονικό διάστημα που είστε στην ομάδα, τι έχετε διακρίνει;
«Η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγες ημέρες μόνο εδώ, αλλά έχω διακρίνει ότι η ομάδα έχει τις προοπτικές για αυτά τα μπαράζ, να πρωταγωνιστήσει, να τα κερδίσει και να πετύχει το στόχο που είναι η άνοδος. Βέβαια, πιστεύω ότι δεν έχει “βάθος” στον πάγκο, αλλά πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρουμε.»

Πλήρη ενημέρωση είχατε από το Γιάννη Ζεστό, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά είχε διπλό ρόλο, παίκτη και προπονητή;
«Είναι πράγματι ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο είχα συναντηθεί, γιατί με τον πρόεδρο, κ. Ανδριώτη, μιλούσα τηλεφωνικά, και όταν πάτησα το πόδι μου στο νησί ήταν ο πρώτος που βρέθηκα μαζί του, ήπιαμε καφέ και μιλούσαμε πολλές ώρες για την ομάδα και για όσα στοιχεία ήθελα να κρατήσω στις σημειώσεις μου. Είναι ένα παιδί πολύ συνεργάσιμο, πέρα από καλός παίκτης, και έχει όλες τις προοπτικές όταν κάποτε σταματήσει το μπάσκετ, να γίνει ο επόμενος προπονητής της Γέρας.»

Η Γέρα ξεκινάει με δύο δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Με δύο νίκες σε αυτά τα παιχνίδια, η κατηγορία έχει κερδηθεί;
«Επειδή μιλάμε για παιχνίδια μπαράζ και επειδή έχω περάσει από τέτοια διαδικασία, αφού είμαι χρόνια προπονητής, καλό θα ήταν να μην ξεγελαστούμε από μεγάλα ή μικρά ονόματα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, όλα χρειάζονται την πρέπουσα προσοχή και μόνο με την καλή απόδοσή μας μπορούμε να τα κάνουμε εύκολα. Θα δώσουμε το κάθε παιχνίδι χωριστά και μετά θα μπορέσουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε τα υπέρ και τα κατά από το παιχνίδι και στη συνέχεια να ασχοληθούμε με τον επόμενο αντίπαλό μας. Οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Θα είναι τραγικό, θα είναι αυτοκτονία να κερδίσεις τα φαβορί, να υποτιμήσεις τους άλλους δύο και να την πατήσεις στο τέλος.»

Πού πιστεύετε ότι θα κριθούν τα παιχνίδια;
«Στη δύναμη, στο καθαρό μυαλό, αλλά και στην ευστοχία στα καλάθια. Έχω μελετήσει τους αντιπάλους μας και περιμένω να συλλέξω και άλλες πληροφορίες ώστε να ενημερώσω τους παίκτες μου. Το κλειδί της Γέρας θα είναι οι παίκτες, οι οποίοι με την εμπειρία τους θα πρέπει να μπορέσουν για 40 λεπτά να μη φθαρούν. Άρα εδώ θα παίξει ρόλο και ο πάγκος, που για μένα θα είναι το κλειδί.»

Ο χρόνος της αποχής από τότε που ολοκληρώθηκαν οι τελικοί των πλέι-οφ, μπορεί να αποδειχθεί αρνητικός παράγοντας στα παιχνίδια;
«Σίγουρα θα παίξει ρόλο και θα τόνιζα ότι θα είναι ένα μειονέκτημα για τις ομάδες της περιφέρειας, αφού είναι πολύ δύσκολο να συντηρήσεις την ομάδα με φιλικά παιχνίδια και προπονήσεις. Μεγάλο κλειδί ψυχολογικό θα είναι το πώς θα μπούμε στο πρώτο παιχνίδι και αν θα ξεκινήσουμε με το δεξί. Εκεί ίσως ξεχαστεί η αποχή τόσων ημερών.»

Ήρθατε στη Γέρα με σκοπό την επάνοδό της στη Γ΄ Εθνική. Σε αυτή την περίπτωση, ο… αρραβώνας σας με την ομάδα μπορεί να οδηγηθεί και σε γάμο;
«Το ελπίζω, και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δέχθηκα να συνεργαστώ με τους ανθρώπους της Γέρας. Είμαι Μυτιληνιός, έρχομαι το καλοκαίρι διακοπές και μάλιστα πρόσφατα είχα φέρει και τα παιδιά μου εδώ και τρελάθηκαν με την πατρίδα του πατέρα τους, και ελπίζω να καταφέρω να τα συνδυάσω και να επιστρέψω στον τόπο μου. Θα το δεχθώ με μεγάλη μου χαρά. Πρώτα όμως η προσοχή μας θα είναι αποκλειστικά και μόνο στα μπαράζ και πουθενά αλλού.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey