Πολύτιμο βαθμό στην έδρα της Καλλιθέας πήρε στην πρεμιέρα των play-offs η ομάδα του Ματζουράκη, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση «Σούπερ Λίγκα»

Βαθμός στον καύσωνα των πλέι-οφ

15/06/2012 - 16:09

Στο γήπεδο «Γρηγόρης Λαμπράκης», Καλλιθέα και Καλλονή ήθελαν να κάνουν ξεκίνημα με το δεξί στα πλέι-οφ ανόδου, αλλά με μεγάλο αντίπαλο τη ζέστη, οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία και μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Στο γήπεδο «Γρηγόρης Λαμπράκης», Καλλιθέα και Καλλονή ήθελαν να κάνουν ξεκίνημα με το δεξί στα πλέι-οφ ανόδου. Με μεγάλο αντίπαλο τη ζέστη, οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία και μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Σίγουρα η αποχή άφησε σημάδια στην απόδοση της Καλλονής, η οποία θα μπορούσε να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, όμως φάνηκε ότι είχε πρόβλημα και στο δημιουργικό κομμάτι, κάτι που ανησύχησε τον προπονητή της.

Η Καλλιθέα, μπαίνοντας με 2 βαθμούς στα μπαράζ έναντι κανενός της ομάδας της Λέσβου, ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, θέλοντας να είναι αυτή η κυρίαρχη του γηπέδου. Μάλιστα, σε δύο καλές περιπτώσεις που δημιουργήθηκαν στην εστία του Μάππα, ο Λέσβιος γκολκίπερ στάθηκε τυχερός, αφού στο 7΄ μετά από κεφαλιά πάσα του Σταύρου στην περιοχή με τελικό αποδέκτη τον Αρβανίτη, αυτός σε ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Η πιο χαρακτηριστική φάση, όμως, ήταν στο 19΄, όπου μετά από καταπληκτική σέντρα από το Φαρινόλα, ο Μαρουκάκης από καλή θέση έπιασε την κεφαλιά. στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάππα.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, δε δημιουργήθηκαν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, μετά από επέλαση του Ντος Σάντος, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Λεοζίνιο, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στο σώμα αλλά και στο χέρι του Αρβανίτη, ο οποίος όμως δεν είχε πρόθεση, οπότε ο ρέφερι από τη Μακεδονία, Λιαχούδης, δεν καταλόγισε το πέναλτι.

Στην κόντρα…
Με το ίδιο σχήμα θέλησε ο Ματζουράκης να παρατάξει την ομάδα του στην επανάληψη, με αντεπιθέσεις από τους γρήγορους Ντος Σάντος και Μανούσο. Η Καλλιθέα έφθασε κοντά στο γκολ μετά από εξαιρετική μπαλιά του Κουτρουμπή, ο Μιχαλόπουλος από καλή θέση έστειλε την μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Χατζόπουλου και να καταλήξει κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Από το σημείο αυτό και μετά, η Καλλονή δεν ανησύχησε, ήλεγχε σωστά το παιχνίδι.

Όμως όσο ο χρόνος κυλούσε, η κούραση γινόταν όλο και πιο έντονη, με αποτέλεσμα να πέφτει ο ρυθμός του παιχνιδιού. Στο 71΄ ο Φαρινόλα με σέντρα έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Σταύρου την βρήκε, σούταρε όμως πριν η μπάλα πάρει πορεία για τα δίχτυα και το πόδι του Κριπιντίρη παραχώρησε το κόρνερ. Ό,τι δεν κατάφερε η ομάδα του Παντέλη, θα μπορούσε να το πετύχει η Καλλονή πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Μετά από λάθος του Μουσταφίδη, ο Μανούσος κινήθηκε αστραπιαία, μπήκε ταχύτατα στην περιοχή, όμως ο γκολκίπερ Τακίδης με γρήγορη έξοδο και χρησιμοποιώντας τα πόδια του, απομάκρυνε τον κίνδυνο. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένα χλιαρό σουτ από το Ζουρούδη, το οποίο απέκρουσε εύκολα ο Τακίδης.

Ακατάλληλες οι συνθήκες
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ο συνεργάτης του Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο τής ΑΕΛΚ, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, τόνισε: «Επιτέλους, σχεδόν ένα μήνα μετά το τέλος του Πρωταθλήματος, άρχισαν τα πλέι-οφ. Είναι κακό για τους παίκτες και για τις ομάδες αυτές οι διακοπές. Δε βοηθούν και οι ομάδες χάνουν το ρυθμό τους. Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από τους ποδοσφαιριστές κάτω από αυτές τις συνθήκες. Σε τέτοιες ώρες, δεν επιτρέπεται σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν. Είναι επικίνδυνο να πάθουν ζημιά. Είναι αποπνικτικές οι συνθήκες. Η Καλλιθέα ξεκίνησε με ένα βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα λόγω της πορείας στο Πρωτάθλημα. Εμείς ήρθαμε εδώ, πήραμε ένα βαθμό. Ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε και τρεις. Μένουν αρκετά παιχνίδια για να παλέψουμε να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε. Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο, μπορείς να διεκδικήσεις τα πάντα. Είναι ένας νέος σύλλογος η Καλλονή και θα είναι ό,τι καλύτερο να πάρει την άνοδο.»

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Καλλιθέας, Νίκος Παντέλης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν άτυχο το αποτέλεσμα για εμάς. Είχαμε ελλείψεις βασικών παικτών και αυτό δε μας πρόσφερε την πολυτέλεια των αλλαγών. Είχαμε 4 κλασσικές ευκαιρίες. Το αποτέλεσμα μας αδικεί, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει γκολ σε μία από αυτές. Οι παίκτες μου ήταν συγκεντρωμένοι, πάλεψαν στον αγωνιστικό χώρο. Ό,τι έγινε σήμερα, τελειώνει εδώ και σκεφτόμαστε το ματς με την Παναχαϊκή. Σε τέτοιες συνθήκες δεν παίζουν ποδόσφαιρο ούτε κρατούμενοι στην Ουγκάντα. Οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων, έπειτα από αυτό που πέρασαν δίνοντας ματς Τετάρτη - Κυριακή, τώρα κλήθηκαν να παίξουν μέσα σε τέτοια ζέστη και τέτοια ώρα. Κάτι πρέπει να γίνει. Ή να αλλάξει η ώρα των επόμενων αγώνων, ή ελπίζουμε να βρέξει. Κάποιοι αποφάσισαν ένας κοπιαστικός μαραθώνιος να τελειώσει έτσι.»

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Τακίδης, Σταύρου, Μιχαλόπουλος (67΄ λ.τ. Πρίπου), Αρβανίτης, Μουσταφίδης, Αρκούδας, Ηρακλής, Κουτρουμπής, Κατσικης (80΄ Ματσούκας), Φαρινόλα (85΄λ.τ. Φουντουκίδης), Μαρουκάκης
ΑΕΛΚ: Μανούσος, Μάππας, Κριπιντίρης, Καρακώστας, Μήτσης, Χατζόπουλος, Χωριανόπουλος (76΄ Τραορέ), Μαρσέλο, Ντος Σάντος (84΄ Ζουρούδης), Λεοζίνιο, Γάλας (55΄ Μανουσάκης)

Βαθμολογία
σε 1 αγώνα
1. Πλατανιάς Χ.    4    3-2
2. Καλλιθέα    3    0-0
3. ΑΕΛΚ    1    0-0
4. Παναχαϊκή    1    2-3

2η Αγωνιστική
(Δευτέρα 18 Ιουνίου)
ΑΕΛΚ - Πλατανιάς Χ .
Παναχαϊκή - Καλλιθέα


ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Χ. 2-3
Απέδρασε με χρυσό τρίποντο ο Πλατανιάς!

Στο άλλο παιχνίδι των πλέι-οφ που έγινε στο γήπεδο της Αγυιάς στην Πάτρα, ο εντυπωσιακός Πλατανιάς, επόμενος αντίπαλος της Καλλονής, νίκησε την Παναχαϊκή με 3-2, η οποία όμως φωνάζει για τη διαιτησία του Αμπάρκιολη.

Οι Πατρινοί ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 12΄ με πλασέ από τον Ντίνα, μετά από εξαιρετικό τακουνάκι από τον Ατματζίδη. Ο Κουρτεσιώτης λίγο μετά σημάδεψε το δοκάρι, όμως στο 26΄ ο Μαραγκουδάκης, μετά από λάθος της άμυνας, ισοφάρισε για τους Χανιώτες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά το δεύτερο ημίχρονο, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν στο 54΄ με το Βλασόπουλο. Στη συνέχεια, οι Χανιώτες είχαν καλές ευκαιρίες να βάλουν και άλλο τέρμα και φθάνοντας στο 91΄, οπότε κατάφεραν να κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή τού Γκοντζάλες από τον Κοιλιάρα, ο Ναζλίδης βρήκε για τρίτη φορά δίχτυα, κάνοντας το 2-3 για την ομάδα του, που πάτησε κορυφή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey