Πήρε αυτό που ήθελε η ΑΕΛΚ στην Επανομή και αγγίζει πλέον το όνειρό της

Έβαλε… υποθήκη τα πλέι-οφ

11/05/2012 - 15:01

Στην Επανομή, η Καλλονή μπορεί να είχε άγχος λογικό, όμως μετά το πρώτο τέρμα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι από το Λεοζίνιο (το πήρε ο Ντος Σάντος σε ανατροπή του από τον Μπεχλιβανίδη), όλα κύλησαν ρόδινα και νίκησε με 1-4.

Ο στόχος των παικτών της Καλλονής εδώ και αρκετό καιρό ήταν να πάρουν νίκες και φυσικά να μπουν στην τετράδα των πλέι-οφ. «Νίκες μέχρι το τέλος, και όλα γίνονται», είχαν δηλώσει άπαντες, και αυτό φαίνεται ότι τους βγαίνει για την ώρα.

Στην Επανομή, η Καλλονή μπορεί να είχε άγχος λογικό, όμως μετά το πρώτο τέρμα με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι από το Λεοζίνιο (το πήρε ο Ντος Σάντος σε ανατροπή του από τον Μπεχλιβανίδη), όλα κύλησαν ρόδινα. Ήλεγξε καλύτερα το ρυθμό, δημιούργησε φάσεις, με αποκορύφωμα το δοκάρι από τον Ντος Σάντος στο 10΄ και τα τρία από τα τέσσερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. Πράγματι, η εμφάνιση της ΑΕΛΚ επιβράβευσε τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών, που ήθελαν πάση θυσία να πάρουν το τρίποντο ζωής από μια ομάδα αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά πάντα καλή και επικίνδυνη στην έδρα της.

Από το ξεκίνημα το ήθελε…
Η Καλλονή ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις προθέσεις της, όταν μόλις στο 7’ ο Μανουσάκης με σέντρα έστειλε την μπάλα στα δοκάρια του Ταταρίδη, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω από τα γκολπόστ του Θεσσαλονικιού γκολκίπερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο δαιμόνιος Ντος Σάντος έστειλε από καλή φάση την μπάλα στο δοκάρι της Επανομής με τη βοήθεια του τερματοφύλακα, και η απάντηση των γηπεδούχων ήταν ένα σουτ από τον Κάτσε, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μάππα. Στο ημίωρο του ημιχρόνου, η εδαφική υπεροχή τής ΑΕΛΚ καρποφορεί με τον Μπεχλιβανίδη, ο οποίος μη έχοντας άλλη επιλογή ανέτρεψε τον ταχύτατο Ντος Σάντος την ώρα που μπήκε στην περιοχή, με το διαιτητή να του καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο μόνιμος σκόρερ στα πέναλτι Λεοζίνιο ανέλαβε την εκτέλεσή του, ανοίγοντας το σκορ 0-1. Μετά τη χαρά τού γκολ, οι παίκτες του Ματζουράκη βρήκαν τον τρόπο μέχρι το ημίχρονο να βάλουν άλλα δύο και να κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα. Ο Λεοζίνιο με καταπληκτική μπαλιά τροφοδότησε το Μανούσο, ο οποίος από δύσκολη θέση γύρισε το σώμα του και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0, ενώ λίγο πριν ο διαιτητής σφυρίξει το τέλος του α΄ ημιχρόνου, και πάλι ο Ντος Σάντος με κοντινό πλασέ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Επανομής, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-0.

Αντέδρασε
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η Καλλονή παρά λίγο να πετύχει και άλλο τέρμα, όμως το δυνατό σουτ που επεχείρησε ο Μανούσος, κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Η Επανομή στο 66΄ κατάφερε να μειώσει, με σουτ από κοντά του Κουρδάκη, σε 1-3. Από το λεπτό αυτό, η πίεση ήταν μεγάλη από τους παίκτες του Βονσιάδη, που πάλεψαν να μειώσουν ή ακόμη και να ισοφαρίσουν, πράγμα που δεν το επέτρεψε η Καλλονή, πετυχαίνοντας και τέταρτο τέρμα - πάλι από του Λεοζίνιο - πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Αυτήν τη φορά ήταν ο Μανούσος, που βρήκε το Βραζιλιάνο στο ύψος τού πέναλτι και ο τελευταίος με κοντινό σουτ έκανε το 1-4.

«Δείξαμε σοβαρότητα»
Στις δηλώσεις μετά το τέλος του παιχνιδιού, και πάλι ο βοηθός προπονητή, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, ανέφερε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη και την καλή τους προσπάθεια. Ήταν για εμάς ένα σημαντικό παιχνίδι, καθώς αγωνιζόμασταν σε μια δύσκολη έδρα και με μια καλή ομάδα. Από την αρχή ήμασταν σοβαροί και ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου είχαμε το ρυθμό και τα τρία όμορφα τέρματα που πετύχαμε. Στο δεύτερο μέρος με στεναχώρησε το γεγονός ότι δείξαμε μια χαλάρωση, με αποτέλεσμα η Επανομή να μειώσει το σκορ και να χάσει και κάποιες ευκαιρίες. Τελικά καταφέραμε να βάλουμε και άλλο γκολ, με το οποίο νικήσαμε δίκαια, και για αυτό είμαστε ικανοποιημένοι. Τα πλέι-οφ είναι τώρα ακόμη πιο κοντά, όμως θα πρέπει να δείξουμε και στα άλλα παιχνίδια την ίδια σοβαρότητα και προσοχή, για να φθάσουμε στο στόχο μας.»

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ: Ταταρίδης, Παγώνης, Μπεχλιβανίδης, Παπαζόδης, Κουρδάκης, Γεωργακάκης, Γεωργιου (52΄ Δεινίοπαπας), Κουλίδης (56΄ Άσλανίδης), Κάτσε, Καραγιάννης (59΄ Τράκιτς), Γκέσιος
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Μάππας, Κριπιντήρης (59΄ Τραορέ), Καρακώστας, Μήτσης, Χατζόπουλος, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο (66΄ Σαλιγαρδάκης), Λεοζίνιο, Ντος Σαντος (54΄ Βλαστέλλης), Μανουσάκης, Μανούσος

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey