Μερικές στροφές πριν το τέλος του Πρωταθλήματος, οι ομάδες παλεύουν για άνοδο και παραμονή

Στην τελική ευθεία για άνοδο και πλέι-οφ!

19/04/2012 - 13:01

Εννιά αγωνιστικές απέμειναν ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα όσον αφορά στην άνοδο από τη Football League στη Σούπερ Λίγκα και τις τέσσερις ομάδες που θα αναμετρηθούν στα πλέι-οφ διεκδικώντας μια θέση στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Εννιά αγωνιστικές απέμειναν ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα όσον αφορά στην άνοδο από τη Football League στη Σούπερ Λίγκα και τις τέσσερις ομάδες που θα αναμετρηθούν στα πλέι-οφ διεκδικώντας μια θέση στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας. Το τοπίο, πάντως, δεν είναι καθαρό αφού κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει με τους Διαγόρα και Εθνικό Αστέρα, με το δεύτερο να μαθαίνει σήμερα για την τύχη που θα έχει η έφεση που έχει υποβάλει. Οι αντίπαλοί τους στην κατηγορία, πάντως, πιστεύουν πως καμμία από τις δύο ομάδες δε θα επιστρέψει στο Πρωτάθλημα, σενάριο ευνοϊκό για τους υπολοίπους, που θα πάρουν βαθμούς στα χαρτιά χωρίς να κοπιάσουν. Μέσα στο παιχνίδι φυσικά είναι και η ΑΕΛΚ, που την περιμένουν από εδώ και πέρα εννιά… τελικοί. Οι πιθανότητες η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη να είναι στην τετράδα, είναι πολλές.

Ας δούμε αναλυτικά τις ομάδες που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στα πλέι-οφ.

Βέροια, 59 βαθμοί
Εάν οριστικοποιηθεί η νίκη στα χαρτιά σε βάρος του Διαγόρα, τότε η Βέροια θα ξεφύγει έξι βαθμούς από τη δεύτερη θέση. Στο πρόγραμμά της υπάρχουν τέσσερα παιχνίδια-«κλειδιά», εκ των οποίων τα τρία θα τα δώσει στο γήπεδό της, αλλά με αντιπάλους που καίγονται για βαθμούς. Το πρόγραμμά της μέχρι το τέλος περιλαμβάνει τους εξής αντιπάλους: ΑΕΛΚ, Πλατανιά Χ., Πανθρακικό, Καλλιθέα, Θρασύβουλο, Αγροτικό Αστέρα, Φωκικό, Ηρακλή Ψ. και Πανσερραϊκό. Πιθανή συγκομιδή βαθμών που μπορεί να της δώσει την άνοδο είναι 69 - 72.

Πανθρακικός, 48 βαθμοί
Η ομάδα της Θράκης έχει ασφαλώς πιο δύσκολο πρόγραμμα από την ομάδα της Ημαθίας, αλλά σ’ αυτό περιλαμβάνονται και τα παιχνίδια με το Διαγόρα και τον Εθνικό Αστέρα, κάτι που μπορεί να της φέρει άνετα έξι βαθμούς. Ο Πανθρακικός είναι αήττητος στο γήπεδό του, όμως κάτι δεν του πάει καλά στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στο υπόλοιπο του Πρωταθλήματος θα παίξει με Πανσερραϊκό, Βύζα, Βέροια, Πιερικό, Εθνικό Αστέρα, Επανομή, Γιαννιτσά και Διαγόρα. Πιθανή συγκομιδή βαθμών, 67 - 70.

Πιερικός, 47 βαθμοί
Δε θα αγωνιστεί με το Διαγόρα και θα πάρει τους βαθμούς της νίκης. Στη συνέχεια όμως ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα, με ντέρμπυ τα οποία θα κρίνουν και την τύχη του. Εκεί θα φανεί αν η ομάδα της Κατερίνης μπορεί να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο. Για την ώρα, κυνηγά τον Πανθρακικό. Στο πρόγραμμά του υπάρχουν οι αναμετρήσεις με Διαγόρα, ΑΕΛΚ, Πλατανιά Χ., Πανθρακικό, Καλλιθέα, Θρασύβουλο και Αγροτικό Αστέρα. Πιθανή συγκομιδή βαθμών, 64 - 67.

Καλλιθέα, 41 βαθμοί
Εκτός έδρας παιχνίδια-φωτιά καλείται να ξεπεράσει η Καλλιθέα, ώστε στο τέλος να φθάσει στον τελικό της στόχο. Υπολογίζει φυσικά ότι θα πάρει τους έξι βαθμούς από τις ομάδες που δεν παίζουν, ώστε να πλασαριστεί στα πλέι-οφ. Τα παιχνίδια που καλείται να δώσει η ομάδα τού «Ελ Πάσο» είναι με Ηρακλή Ψ., Πανσερραϊκό, Βύζα, Βέροια, Πιερικό, Λάρισα, Εθνικό Αστέρα, Επανομή και Γιαννιτσά. Πιθανή συγκομιδή βαθμών, 57 - 60.

Πλατανιάς Χ., 41 βαθμοί
Ο Πλατανιάς δείχνει ότι διανύει περίοδο ξεφορμαρίσματος, με αποτέλεσμα να του έρχονται ανάποδα αποτελέσματα. Αν οι παίκτες του δε συνέλθουν σύντομα, τότε κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποια θέση θα τερματίσει. Δυο νίκες θέλει ακόμη για να νιώθει πιο άνετος, και μπορεί να της αναζητήσει από τα παιχνίδια με Βύζα, Βέροια, Πιερικό, Λάρισα, Εθνικό Αστέρα, Επανομή, Γιαννιτσά, Διαγόρα και ΑΕΛΚ. Οι βαθμοί που μπορεί να πάρει είναι 55 - 58.

Πανσερραϊκός, 41 βαθμοί
Στην ομάδα των Σερρών δεν υπολογίζουν στα τρίποντα σε χαρτιά, υπερτερούν όμως στην ισοβαθμία με τον Πλατανιά Χ. και το ίδιο θα γίνει αν νικήσουν και την Παναχαϊκή. Βασίζονται στην εμπειρία των παικτών, αλλά και στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας. Ο Πανσερραϊκός θα παίξει με τους Πανθρακικό, Καλλιθέα, Θρασύβουλο, Αγροτικό Αστέρα, Φωκικό, Ηρακλή Ψ., Παναχαϊκή, Βυζα και Βέροια. Πιθανή συγκομιδή βαθμών, 53 - 56.

Παναχαϊκή, 39 βαθμοί
Στόχος της πατρινής ομάδας είναι η εξασφάλιση μιας θέσης στα πλέι-οφ, κάτι που μπορεί να πετύχει σχετικά εύκολα αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις. Τα παιχνίδια που την περιμένουν, είναι αυτά με Αγροτικό Αστέρα, Επανομή, Φωκικό, Γιαννιτσά, Ηρακλή, Διαγόρα, Πανσερραϊκό, ΑΕΛΚ και Βύζα. Παιχνίδια που ασφαλώς προσφέρονται για βαθμούς, με τη συγκομιδή να φθάνει τους 54 - 57.

ΑΕΛΚ, 39 βαθμοί
Η ομάδα της Καλλονής πλέον προβάλλει ένα σύνολο που εμπνέει εμπιστοσύνη με το Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο. Στην κούρσα για τη συμμετοχή της στα πλέι-οφ, την βοήθησαν πολύ τα δύο νικηφόρα παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Βύζα, από τα οποία απέσπασε έξι πολύτιμους βαθμούς που την έβαλαν για τα καλά στο κυνήγι. Κλειδί για την ομάδα της Καλλονής θα είναι τα τρία συνεχόμενα ντέρμπυ, αρχής γενομένης με αυτό με τη Βέροια, για να ακολουθήσουν αυτά με τον Πιερικό και τη Λάρισα. Ακόμη, η ομάδα της Λέσβου θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Αστέρα, παιχνίδι που θα πάρει μάλλον, την Αναγέννηση Επανομής, τα Γιαννιτσά, το Διαγόρα, την Παναχαϊκή και στο φινάλε θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά Χ.. Από τα παιχνίδια αυτά η Καλλονή μπορεί να αποσπάσει 52 - 55 βαθμούς.

Αναγέννηση Επανομής, 35 βαθμοί
Ο στόχος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης για παραμονή στην κατηγορία έχει επιτευχθεί και άγχος δεν υπάρχει. Η Επανομή πολύ δύσκολα θα προλάβει την εξάδα, αλλά από το ξεκίνημα της χρονιάς δεν ήταν αυτός ο στόχος της. Η Επανομή θα παίξει με τους: Εθνικό Αστέρα, Παναχαϊκή, Γιαννιτσά, Διαγόρα, ΑΕΛΚ, Πλατανιά, Πανθρακικό, Καλλιθέα και Θρασύβουλο. Πιθανή συγκομιδή, 47 - 50 βαθμοί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey