Οι ποδηλάτες της πόλης μας επιβραβεύτηκαν στο διαγωνισμό  "Με ποδήλατο στη δουλειά"

2ο Βραβείο στη Μυτιλήνη σε πανελλαδικό διαγωνισμό ποδηλάτου

13/07/2020 - 12:02 Ενημερώθηκε 13/07/2020 - 14:07

Την δεύτερη θέση σε  πανελλαδικό διαγωνισμό «Με ποδήλατο στη δουλειά», που επέλεξαν το ποδήλατο για τη μετακίνησή τους στη δουλειά, από 18 έως 31 Μαΐου 2020. Η επιτυχία αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί πραγματοποιήθηκε  χωρίς την παραμικρή υποστήριξη από την πολιτεία, χωρίς υποδομές, χωρίς καν έναν αστικό ποδηλατόδρομο. Αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την επιτυχία της πόλης μας, μια και είχε να ανταγωνιστεί άλλες Ελληνικές πόλεις που έχουν όλες τις υποδομές, που μπορούν να κάνουν τους πολίτες να αφήσουν το αυτοκίνητο σπίτι και να πάρουν το ποδήλατο. Δυστυχώς η πόλη μας διανύει ακόμα την περίοδο που αγνοεί τον πεζό και τον χρήστη ποδηλάτου και δίνει προτεραιότητα στα έργα που αφορούν μόνο το αυτοκίνητο και την κατασκευή ακόμα περισσότερων θέσεων στάθμευσης που θα κάνουν ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για τις καθημερινές τους μετακινήσεις! Σε ότι αφορά τη βραβευση και την εκδήλωσή της να σημειώσουμε τα εξής:

 

Την Πέμπτη 9/7/2020 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Ζαππείου στο πλαίσιο της εκδήλωσης της "Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας" η απονομή των βραβείων των νικητών του Με ποδήλατο στη δουλειά. Η απονομές έγιναν σε κλειστό κύκλο, με προσκεκλημένους μόνο όσους βραβεύτηκαν.

Παρ' όλη τη μικρή διάρκεια του διαγωνισμού φέτος λόγω του Lock-Down η συμμετοχές έφτασαν στους 186 εργαζόμενους που για 2 εβδομάδες επέλεξαν το ποδήλατο για την μετακίνηση τους στη δουλειά, κάνοντας συνολικά 1.491 μετακινήσεις και 16.360 χιλιόμετρα, κατά μέσο όρο δηλαδή 10 χιλιόμετρα ανά μετακίνηση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν κάηκαν 1.636 λίτρα βενζίνης και κατά συνέπεια δεν εκλύθηκαν 3,6 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

Αναλυτικότερα στην απονομή βραβεύτηκαν οι εξής:

1) Στην κατηγορία των Οργανισμών: Βραβεύτηκε ο "Δήμος Καρδίτσας" με 28 συμμετοχές, 265 μετακινήσεις και 762 χιλιόμετρα.

2) Στην κατηγορία των ομάδων:
• Οι Σχολές Οδηγών - Στεφανάκης από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης κατέλαβαν την πρώτη θέση με 53 μετακινήσεις και 140 χιλιόμετρα.
• Δεύτερη ήρθε η ομάδα από τον οργανισμό Apt Information Systems με 42 μετακινήσεις και 296 χιλιόμετρα.
• Στην τρίτη θέση ήρθε η ομάδα "Τμήμα προμηθειών Δήμου Καρδίτσας" με 40 μετακινήσεις και 230 χιλιόμετρα.

3) Στην κατάταξη των πόλεων:
• η Καρδίτσα ήρθε και φέτος πρώτη με 41 ποδηλάτες, 374 μετακινήσεις και 319 χιλιόμετρα.
• Η Μυτιλήνη δυναμικά και φέτος, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 12 ποδηλάτες, 110 μετακινήσεις και 759 χιλιόμετρα.
• Τέλος, μία καινούργια πόλη στο διαγωνισμό ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης κατέλαβε την τρίτη θέση με 6 συμμετέχοντες, 78 μετακινήσεις και 308 χιλιόμετρα.

Η κατάταξη των πόλεων έγινε με πληθυσμιακά κριτήρια.

Το επόμενο "Με Ποδήλατο στη Δουλειά" αναμένεται να έχει πολλές βελτιώσεις και πιθανότατα να έχουμε και εφαρμογή καταγραφής χιλιομέτρων για τα κινητά. Τέλος, ελπίζουμε όλοι όσοι συμμετείχαν να συνεχίσουν να πηγαίνουν "Με Ποδήλατο στη Δουλειά" και να γίνει το ποδήλατο κομμάτι της ζωής μας.

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey