Από το σωματείο «Εν Γνώσει»

1ος Ημιμαραθώνιος Αγάπης Μυτιλήνης 2022

12/02/2022 - 11:00

Ο Ημιμαραθώνιος Λέσβου είναι ο πρώτος διήμερος μη αγωνιστικού περιεχομένου στην πόλη της Μυτιλήνης. Το πολιτιστικό αυτό δρώμενο το οποίο διοργανώνεται από το αθλητικό σωματείο «Εν Γνώσει», θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη διαδρομή να ξεκινάει από την πλατεία Σαπφούς έως το αεροδρόμιο με κατεύθυνση προς το Άγαλμα - πίσω πλευρά του Κάστρου και τερματισμό πάλι στην Πλατεία Σαπφούς.  

Στόχος είναι να αναδειχθούν οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας, προωθώντας παράλληλα τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός παγκοσμίως έχει αλλάξει ρότα και αποδεδειγμένα οι τουρίστες επιλέγουν πλέον τον προορισμό διακοπών τους με βάση τις δραστηριότητες που τους προσφέρει ο κάθε τόπος και η μεγάλη ποικιλία επιλογών.  

Το νησί της Λέσβου ενδείκνυται για αξιοποίηση και προβολή σε όλον τον κόσμο, καθώς συνδυάζει αρμονικά θάλασσα, βουνό, δάση, που μπορούν να καλύψουν κάθε τουριστική ανάγκη. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, με στοιχεία από αντίστοιχες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και έχουν πλέον γίνει θεσμός σε πολλές χώρες της Ευρώπης, έχει ακριβώς αυτόν τον στόχο. Την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων - εν δυνάμει τουριστών που θα γνωρίσουν πραγματικά τι έχει να τους προσφέρει το νησί από φυσική ομορφιά. Με αυτό το σκεπτικό, διοργανώθηκε ο πρώτος ημιμαραθώνιος Λέσβου, στην πόλη της Μυτιλήνης, με στόχο να γίνει ετήσιος θεσμός. 

Η ανταπόκριση ήταν αρκετά μεγάλη όχι μόνο από ντόπιους, αλλά και από δρομείς από όλη την Ελλάδα και κάποιοι από τους αγωνιζόμενους συγκαταλέγονται στου κορυφαίους Έλληνες δρομείς ημιμαραθωνίων και μαραθωνίων. 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα έχει ως εξής: 

- Σάββατο 12 Φεβρουαρίου: Έναρξη Αγώνων (12:00) 

Η απόσταση των 1000m , 2500m, Family Running 2500m και 5000m, διαφόρων κατηγοριών. 

Ειδικότερα, η δράση των 1000m αφορά παιδιά από 6 μέχρι 14 ετών καθώς και τις συμμετοχές ΑΜΕΑ κατηγοριών (Ανδρών - Γυναικών) T20 και T35-T38. 

Στην απόσταση των 2500m 5000m θα συμμετάσχουν οι ηλικίες 15+, όπου και θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες. Όλοι οι δράσης θα λάβουν μέρος στην περιοχή Τσαμάκια. 

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου: Έναρξη αγώνων (08:00) 

10Κm + 21Km 

Δυο δράσης των 10km και 21km. Ηλικίες 18+, με διαχωρισμό ηλικιακών κατηγοριών. Σημείο έναρξης και τερματισμού Πλατεία Σαπφούς. Στον ημιμαραθώνιο συνολικών χιλιομέτρων 21 χιλιόμετρα, οι αθλητές θα κάνουν αναστροφή στο νέο αεροδρόμιο, θα κατευθυνθούν προς το Άγαλμα - πίσω πλευρά του Κάστρου και θα τερματίσουν στην Πλατεία Σαπφούς . Στην απόσταση των 10Κm η αναστροφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στην διασταύρωση του οικισμού Πληγώνι και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey