FOLLOW US

Αστυνομία

  • Από ένα «ναυάγιο» που δεν εντόπισαν ποτέ οι Αρχές
Συνέχεια στο μυστήριο με τις τρεις σορούς

 

Συνέχεια δίνεται από τις Αρχές στο μυστήριο των τριών πτωμάτων που βρέθηκαν σε ακτές της βορειοανατολικής Λέσβου, στην περιοχή του Μανταμάδου και αρχικά θεωρήθηκε ότι ανήκουν σε ένα από τα ναυάγια με πρόσφυγες που περνάνε από τις απέναντι Μικρασιατικές ακτές στο νησί. Θυμίζουμε ότι η πρώτη σορός, που ανήκε σε ένα κορίτσι βρέθηκε στις 5 Νοεμβρίου. Ακολούθησε στις 10 Νοεμβρίου η εύρεση της σορού ενός μικρού αγοριού και τέλος στις 11 Νοεμβρίου βρέθηκε η σορός ενός άνδρα.

Εξάλλου οι Αρχές, όπως είχαμε σημειώσει προβληματίστηκαν σοβαρά για το αν οι σοροί ανήκουν σε πρόσφυγες που επέβαιναν σε βάρκα που ναυάγησε κι αυτό γιατί κανένα ναυάγιο δεν είχε δηλωθεί εκείνο το διάστημα ούτε από τις τουρκικές ακτές, ούτε από τη Frontex αλλά και ούτε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ιδιαίτερο προβληματισμό, όπως αποκάλυψε το ΑΠΕ, προκάλεσε η εύρεση μιας τουρκικής ταυτότητας σε ρούχο που φορούσε ο άνδρας η οποία ανήκε σε τούρκο πολίτη ονόματι Σατιλμίς Μαντέν που γεννήθηκε το 1979. Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά στο αρμόδιο τουρκικό προξενείο της Ρόδου. Ενώ οι τρεις σοροί μετά την ιατροδικαστική εξέταση τους και τη λήψη γενετικού υλικού προκειμένου να μπορούν ντα ταυτοποιηθούν στο μέλλον, ετάφησαν στο μουσουλμανικό - προσφυγικό νεκροταφείο στο Κάτω Τρίτος.

Η περίπτωση της οικογένειας Μαντέν!

Στη συνέχεια των παραπάνω, έγκυρες πληροφορίες από τουρκικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ, ότι εδώ και περισσότερες από 20 μέρες αγνοείται μια οικογένεια Τούρκων με τρία παιδιά οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στη Λέσβο. Με τους δυο γονείς να διώκονται ως συνεργάτες του γνωστού αντιπάλου του Προέδρου Ερντογάν, Γκιουλέν. Πρόκειται για δυο εκπαιδευτικούς από την πόλη Κασταμονού στη βόρεια ακτή της Μικράς Ασίας στη Μαύρη Θάλασσα. Ο πατέρας Χουσείν Μαντέν 40 ετών δάσκαλος φυσικής και η 36χρονη νηπιαγωγός Νουρ Μαντέν στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου απολύθηκαν από τις δουλειές τους ενώ ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησε εναντίον τους δικαστική  έρευνα για σχέση τους με τον Γκιουλέν. Όπως υποστηρίζουν συγγενείς τους πήραν τα τρία τους παιδιά, τη Ναντιρέ 13 ετών, τη Μπαχάρ 10 ετών και το Φεριντούν 7 ετών και κατευθύνθηκαν στις απέναντι από τη Λέσβο ακτή προσπαθώντας να βρουν επαφή με δουλεμπόρους που θα τους περάσουν στη Λέσβο. Οι συγγενείς τους υποστηρίζουν ότι σε επικοινωνία μαζί τους, ενημέρωσαν ότι τους ζητήθηκε το ποσό των 25.000 λιρών, περί τα 5.000 ευρώ, για να τους επιβιβάσουν σε μια από τις πλαστικές βάρκες με τις οποίες περνάν πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Χρήματα όμως που δεν διέθεταν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αγοράστηκε από τον πατέρα της οικογένειας έναντι 1.000 ευρώ μια παλιά ξύλινη βάρκα στην οποία και επιβίβασε τα μέλη της οικογένειας του. Η τελευταία επικοινωνία τους με μέλη της οικογένειας του ήταν στις αρχές Νοεμβρίου όταν και τους είπαν πως ταξιδεύουν προς τη Λέσβο και μάλιστα είναι πολύ κοντά αφού βλέπουν τα φώτα στην ακτή.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top