FOLLOW US

Αστυνομία

Οκτώ χρόνια φυλακή, οκτώ χρόνια μετά!

Έκλεισε η υπόθεση μίας εκ των μεγαλύτερων διαρρήξεων που έχουν γίνει ποτέ στη Μυτιλήνη, με κλοπιμαία αξίας άνω των 300.000 ευρώ από το κοσμηματοπωλείο «Hippo» που βρίσκεται στην καρδιά της αγοράς της πόλης. Ο 35χρονος αλβανικής καταγωγής που ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ληστείας αυτής που έγινε στις 17 Ιουλίου του μακρινού 2010, καταδικάστηκε χθες σε οκτώ χρόνια φυλάκιση, κι αφού είχε συλληφθεί στην Αθήνα (και προφυλακιστεί) από πέρυσι τον Μάη. Η είδηση της διάρρηξης αυτής πριν από περίπου επτά χρόνια, είχε θεωρηθεί πρώτου μεγέθους και είχε προβληματίσει έντονα τις αστυνομικές αρχές, διότι γενικά η μέθοδος και το κατόρθωμα καθ΄ αυτό της διάρρηξης ενός «δύσκολου» καταστήματος, έδειχνε από τότε πως επρόκειτο για… ξενόφερτη «δουλειά». Ενώ όμως όλα έδειχναν πως η υπόθεση μετά χρόνια είχε μπει στο… αρχείο, τα ίχνη της συνεχούς δράσης του 35χρονου σε όλη τη χώρα, τον… επέστρεψαν στον τόπο του «εγκλήματος» στη Μυτιλήνη. Με το γενετικό υλικό που βρέθηκε από το 2010 στη Μυτιλήνη, να ενεργοποιείται αφού ο ίδιος είχε εμπλακεί και σε άλλες, μικροκλοπές ακόμα και στην Καβάλα. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, Ιπποκράτης Σανίδης, μιλώντας στο «Ε» για την ολοκλήρωση του εφιάλτη του, έκανε λόγο για ηθική δικαίωση. Ωστόσο η απώλειά του δεν καλύφθηκε, ούτε στο ελάχιστο, αφού τα κλοπιμαία δεν βρέθηκαν ποτέ… 

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, η υπόθεση της μεγάλης διάρρηξης του κοσμηματοπωλείου «Hippo» το 2010, εξιχνιάστηκε τον Μάη του 2017. Δράστης της κλοπής αξίας 300.000 ευρώ, είχε ταυτοποιηθεί από πέρυσι ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος τελικά εντοπίστηκε με μία μέθοδο που γενικά πιστεύεται πως έχει επιτυχία μόνο σε αστυνομικές ταινίες. Κι αυτό γιατί, βρέθηκε ουσιαστικά μέσω των εξειδικευμένων εργαστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που είχαν στην διάθεσή τους το γενετικό υλικό του που βρέθηκε το 2010.

Το πρωτοσέλιδο του "Ε" της 20ης Ιουλίου του 2010, όταν συνέβη το γεγονός και αποτυπώθηκε τότε στην εφημερίδα , μαζί με το φωτορεπορτάζ που το συνόδευε

 

    

Τον πρόδωσε μία… γρατζουνιά

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης που είχε εντυπωσιάσει από τη μέθοδό του στην ληστεία στο κοσμηματοπωλείο, φαίνεται ότι προδόθηκε από το ένα και μόνο λάθος που έκανε τότε: στην προσπάθειά του να απενεργοποιήσει τον συναγερμό του καταστήματος, κόβοντας τα καλώδια, τραυματίστηκε αφήνοντας πίσω του αίμα… Με τα ίχνη του όμως διάσπαρτα και από άλλες μικρότερης βέβαια αξίας κλοπές σε όλη τη χώρα, (η τελευταία του διάρρηξη έγινε στην Καβάλα), το γενετικό του υλικό τον ταυτοποίησε ως δράστη της μεγαλύτερης μπάζας του. Με αποτέλεσμα να εκδοθεί πέρυσι ένταλμα σύλληψής του από τις δικαστικές αρχές της Μυτιλήνης και να εντοπίζεται σε περιοχή της Αττικής.

Ο 35χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και μετά από μία αναβολή, χθες τελικώς δικάστηκε και καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκισης. Όμως τα κλοπιμαία όπως ήταν λογικό επτά χρόνια μετά, δεν βρέθηκαν ποτέ, με τον ίδιο να δηλώνει τοξικομανής. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 11:57
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top