FOLLOW US

Αστυνομία

  • Επιβεβαιώνεται από την Αστυνομία πως τα μεροκάματα ήταν η αφορμή της θανάσιμης συμπλοκής των Αφγανών στα Πάμφιλα
«Ξεκαθάρισμα λογαριασμών»

 

Επιβεβαιώνει απόλυτα η Αστυνομία το ότι η δολοφονία του 28χρονου «Χαμπίμπι» την Κυριακή το απόγευμα στα Πάμφιλα, είχε οικονομικό κίνητρο και πως πίσω από αυτό κρύβονταν μία ολόκληρη «μπίζνα» που παρέπεμπε σε μία σύγχρονη «δουλοπαροικία», με θύματα μετανάστες. Η προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης κατέληξε στο συμπέρασμα πως ουσιαστικά η δολοφονία του 28χρονου Αφγανού, ήταν αντίποινα και προϊόν ανταγωνισμού για χρήματα που προέκυπταν από την ενασχόληση των μεταναστών στο χωριό, με αγροτικές εργασίες. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα (τεσσάρων + δύο)  Αφγανών που ενεπλάκη στην μεγάλη σύγκρουση της Κυριακής και κατέληξε στο θανάσιμο μαχαίρωμα του «Χαμπίμπι», διακριβώθηκε ότι λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί η ίδια επίθεση στο σπίτι που νοίκιαζε, από την ομάδα Αφγανών που στήριζε τον 28χρονο που έχασε τη ζωή του. Κοινώς η δολοφονία του «Χαμπίμπι» ήταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών, με έπαθλο την επικυριαρχία ενδεχομένως στο διαμοιρασμό των «δουλειών» που τους ανέθεταν οι ντόπιοι για τα χωράφια τους.

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, εμπλέκει τέσσερις Αφγανούς, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται πια για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ενώ συμπληρώνει πως στη μεγάλη συμπλοκή που κατέληξε με τη δολοφονία του 28χρονου «Χαμπίμπι», ενεπλάκησαν άλλοι δύο, πάλι Αφγανικής καταγωγής. Οι έξι τους συνολικά λοιπόν, σύμφωνα με το επίσημο πια «χρονικό» της υπόθεσης, μπούκαραν το μοιραίο απόγευμα στο σπίτι του «Χαμπίμπι» κουβαλώντας μαχαίρια και κατσαβίδια και τραυμάτισαν αρχικά δύο συγγενείς του θύματος. Η συνέχεια της συμπλοκής εξελίχθηκε ως και τον κεντρικό δρόμο των Παμφίλων, με αποκορύφωμα το θανάσιμο μαχαίρωμα του «Χαμπίμπι». Κατά τη διάρκεια των ερευνών, σημειώνεται ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα μαχαίρια,  κατσαβίδι και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, που σχετίζονται με την υπόθεση αυτή, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Είχε πάει πιο πριν ο «Χαμπίμπι»

Ωστόσο η ομάδα των Αφγανών που κατηγορείται για τη δολοφονία του 28χρονου, σύμφωνα με την εξέλιξη της έρευνας, φαίνεται πως είχε δεχθεί εκείνη νωρίτερα επίθεση. Αφού ο «Χαμπίμπι», διαπιστώθηκε πως πριν ξεσπάσει η μοιραία σύγκρουση στον δρόμο των Παμφίλων, είχε επισκεφτεί πιο πριν μαζί με δύο «δικούς του», ηλικίας 26 και 21 ετών, το σπίτι των Αφγανών που τον δολοφόνησαν και ήρθαν σε σύγκρουση. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, η ομάδα του «Χαμπίμπι» τραυμάτισε έναν 18χρονο με αιχμηρό αντικείμενο και από εκεί ξεκίνησε η αρχή του κακού που σόκαρε τους πάντες στα Πάμφιλα και είχε αρχή και τέλος, τα χρήματα των μεροκάματων.

Αποσυμφόρηση…

Η εξιχνίαση της υπόθεσης, επιβεβαιώνει το λοιπόν όλα όσα βγήκαν στην επιφάνεια την επομένη κιόλας της δολοφονίας του 28χρονου Αφγανού και (ελπίζεται ότι) αναδεικνύει μία ακόμη πτυχή της εκμετάλλευσης των μεταναστών. Με ομοεθνείς τους να παίζουν τον ρόλο του «προστάτη» και του διαμεσολαβητή, εξασφαλίζοντάς τους έναντι εξευτελιστικής αμοιβής, ένα καλύτερο κατάλυμα και ένα πιάτο φαγητό. Ωστόσο αυτή η πτυχή, είναι η μόνη που δεν φωτίζεται ως σήμερα και αποδεικνύει περίτρανα το πόσο επιλεκτική δυστυχώς είναι η ευαισθησία πολλών εξ αυτών που καταπιάνονται ζωηρά με το προσφυγικό. Επίσης αποδεικνύει το ότι η αποσυμφόρηση της Λέσβου, δεν μπορεί να «ζυγίζεται» άλλο στο Μαξίμου και στην Ε.Ε. σε συνάρτηση με την (όποια) ερμηνεία μπορεί να δίδει η περίφημη συμφωνία με την Τουρκία. Καθώς ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών για πολύ καιρό στο νησί, εκτός του ότι εξελίσσεται σε μία ατελείωτη αθλιότητα για τους ανθρώπους, επιβαρύνοντας και την τοπική κοινωνία, εδραιώνει την (κάθε πιθανή και απίθανη) παρανομία και την κάθε δυνατή εκμετάλλευση των μεταναστών. Συνθέτοντας ένα εκρηκτικό σκηνικό που κάποια στιγμή θα σκάσει… Αφού φαίνεται μεταξύ άλλων, πως και η αστυνόμευση του νησιού, είναι αδύνατη υπό αυτές τις συνθήκες. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα εν προκειμένω, πως ο 28χρονος που μαχαιρώθηκε και φαίνεται ότι είχε έναν περίεργο ρόλο «προστάτη-εκμεταλλευτή» των ομοεθνών, είχε καταδικαστεί από το 2015, ήταν γνωστός για τη γενικότερη περίεργη δράση του, αλλά για κάποιο λόγο, ήταν ακόμα στη χώρα…Το γεγονός αυτό αποσιωπάτε από τους καθ΄ύλην αρμόδιους και τις εμπλεκόμενες αρχές που άφησαν έναν τέτοιον άνθρωπο να δρα ανενόχλητος σε μια περιοχή , όπως η Λέσβος που τα παράνομα δίκτυα διακίνησης μεταναστών εξακολουθούν να δρουν μεταφέροντας συνεχώς παράνομους μετανάστες από τα απέναντι παράλια.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top