FOLLOW US

Αστυνομία

  • Έχει πάρει… φόρα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης και μέσα σε δύο εβδομάδες συνέλαβε διαρρήκτες με λεία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ
Πιάστηκαν τσιγγάνοι που ξάφριζαν Γέρα, Αγιάσο και Καλλονή!

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης φαίνεται ότι έχει πάρει… φόρα και καθημερινά ανακοινώνει εξιχνιάσεις υποθέσεων, οι οποίες έχουν αρκετό ομολογουμένως «ζουμί», φτάνοντας στα ίχνη διαρρηκτών που ξάφρισαν το τελευταίο διάστημα από σπίτια και καταστήματα αντικείμενα και μετρητά που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ!

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης φαίνεται ότι έχει πάρει… φόρα και καθημερινά ανακοινώνει εξιχνιάσεις υποθέσεων, οι οποίες έχουν αρκετό ομολογουμένως «ζουμί», φτάνοντας στα ίχνη διαρρηκτών που ξάφρισαν το τελευταίο διάστημα από σπίτια και καταστήματα αντικείμενα και μετρητά που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ!

Έτσι, μετά τις επιχειρήσεις «σκούπα» στην καθημαγμένη από τις διαρρήξεις Αγιάσο, που επανέφεραν προς στιγμή το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της (σ.σ. που εκπέμπουν εδώ και έναν χρόνο SOS), και τις συλλήψεις των δύο πανούργων γυναικών που έκλεβαν κοσμήματα και μετρητά από σπίτια (κυρίως) της Μυτιλήνης, χθες ανακοίνωσε και τη σύλληψη δύο ατόμων που φέρονται να ευθύνονται για έξι διαρρήξεις μέσα στο καλοκαίρι σε σπίτια και μίνι μάρκετ στην «περιφέρεια» της Λέσβου.

Ειδικότερα, συνέλαβε έναν 23χρονο, έναν 39χρονο και είναι στα ίχνη τριών ακόμη συνεργών τους, τσιγγάνοι άπαντες, οι οποίοι υπολογίζεται ότι είχαν… λεία άνω των 27.000 ευρώ, «χτυπώντας» από τα χωριά της Γέρας ως και την Καλλονή και την Αγιάσο!

Μετά τη Μυτιλήνη λοιπόν και τη σύλληψη μιας 38χρονης και μιας 40χρονης, που άρπαζαν κοσμήματα και μετρητά από σπίτια φιλικών τους προσώπων τα τελευταία χρόνια, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης διεύρυνε τη δράση της και στην «περιφέρεια» του νησιού και προχώρησε σε νέες αξιοσημείωτες συλλήψεις. Στα χέρια της αυτήν τη φορά έπεσε ένας 23χρονος και ένας 39χρονος Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές αλλά και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

 

Κοσμήματα, μετρητά και… μίνι μάρκετ!

Πιο συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ, μετά από συστηματική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών που είχε από το πρώτο κιόλας χτύπημα που καταγγέλθηκε σε μίνι μάρκετ της ευρύτερης περιοχής της Γέρας τον περασμένο Ιούνη, έφτασε στην εξιχνίαση έξι περιπτώσεων κλοπών-διαρρήξεων, τις οποίες φέρεται να έκανε ένας 23χρονος τσιγγάνος που διαμένει στη Γέρα και είχε καθοριστική βοήθεια από τρεις ακόμη συνεργούς του, των οποίων η ταυτοποίηση θεωρείται θέμα ημερών και κατ’ επέκταση η σύλληψή τους.

Ο 23χρονος, μαζί με τους τρεις συνεργούς του, μπούκαραν το διάστημα από 27 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου σε σπίτια και σε ένα μίνι μάρκετ. Η ακτίνα δράσης τους μάλιστα ήταν αρκετά μεγάλη, αφού τα σημεία που «χτύπησαν» ήταν ο Σκόπελος, ο Παλαιόκηπος, ο Μεσαγρός, η Καλλονή αλλά και η πολύπαθη Αγιάσος.

Στόχος φυσικά τα κοσμήματα κυρίως, τα μετρητά αλλά και αντικείμενα αξίας από σπίτια που είχαν προηγουμένως παρακολουθήσει το πρόγραμμα των ιδιοκτητών τους και είχαν φυσικά «ακτινογραφήσει» το αν διέθεταν πράγματα αξίας.

 

Επιλεγμένες «μπούκες» και με λοστούς

Η μεθοδολογία τους λοιπόν ήταν καταρχάς η παρακολούθηση και, αναλόγως του πού βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες, μπούκαραν είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα είτε χρησιμοποιώντας λοστούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «σύνθεση» της συμμορίας ήταν σε κάθε χτύπημα και διαφορετική, αλλά παρ’ όλα αυτά οι κάτοικοι είχαν παρατηρήσει την παρουσία τους στην περιοχή και είχαν εκφράσει στην Αστυνομία την υποψία τους για την παράνομη δράση των συγκεκριμένων τσιγγάνων.

Σημαντικό ρόλο όμως για μία ακόμη σοβαρή υπόθεση διακεκριμένων κλοπών που εξιχνιάστηκε έπαιξε και ο εντοπισμός… κλεπταποδόχου, και συγκεκριμένα ενός 39χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι αγόρασε πρόθυμα μέρος των κλοπιμαίων κοσμημάτων από τον 23χρονο, που είναι ο «εγκέφαλος» για τις έξι αυτές κλοπές που έγιναν μέσα στον Ιούλη.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται και αναμένεται από μέρα σε μέρα ο εντοπισμός και των τριών συνεργών του 23χρονου, ενώ διερευνάται και η πιθανότητα συμμετοχής και άλλων, όπως και η πιθανότητα τα «χτυπήματα» να ήταν περισσότερα από έξι…

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top