FOLLOW US

Αστυνομία

Τους έκανε επίσκεψη και τους… έκλεβε!

Κι ενώ μέχρι τώρα μάς απασχολούσε η υπόθεση της 40χρονης που από την περασμένη Παρασκευή βγήκε στη δημοσιότητα, με την πορεία της προανάκρισης να… εξιχνιάζει στη συνέχεια και δεκάδες επιπλέον περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε σπίτια της Μυτιλήνης με δράστιδα την ίδια, μόλις χθες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης έπεσε στα ίχνη μιας ακόμη πανούργας 38χρονης, η οποία φέρεται κι εκείνη να έκλεβε κοσμήματα και μετρητά, τουλάχιστον από πέντε άλλα σπίτια στην πόλη!

Κι ενώ μέχρι τώρα μάς απασχολούσε η υπόθεση της 40χρονης που από την περασμένη Παρασκευή βγήκε στη δημοσιότητα, με την πορεία της προανάκρισης να… εξιχνιάζει στη συνέχεια και δεκάδες επιπλέον περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε σπίτια της Μυτιλήνης με δράστιδα την ίδια, μόλις χθες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης έπεσε στα ίχνη μιας ακόμη πανούργας 38χρονης, η οποία φέρεται κι εκείνη να έκλεβε κοσμήματα και μετρητά, τουλάχιστον από πέντε άλλα σπίτια στην πόλη!

Το εντυπωσιακό στη νέα υπόθεση, που μοιάζει αρκετά με την αμέσως προηγούμενη, είναι πως η 38χρονη «χτυπούσε» σπίτια φιλικών προσώπων της, την ώρα που εκείνα ήταν μέσα(!), ενώ η θρασύτατη δράση της έγινε τελικά αντιληπτή όταν ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου την έπιασε να κλέβει κοσμήματα από το κατάστημά του. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων της 38χρονης, υπερβαίνει με την μέχρι τώρα εκτίμηση της Αστυνομίας, τις 15.000 ευρώ…

Δεν πρόλαβε λοιπόν να κοπάσει ο θόρυβος από τη δημοσίευση της υπόθεσης της 40χρονης οικιακής βοηθού που διαπιστώθηκε πως άρπαξε από 15 σπίτια της Μυτιλήνης, κοσμήματα και μετρητά που ξεπερνούσαν τις 50.000 ευρώ, και μόλις χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου ανακοίνωσε πως ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα πέντε άλλων περιπτώσεων κλοπών σε σπίτια, μια 38χρονη.

Η οποία φέρεται να αφαιρούσε κοσμήματα αλλά και μετρητά από «επιλεγμένα» σπίτια από το 2012, αλλά τελικά προδόθηκε από μία κλοπή της σε κοσμηματοπωλείο της πόλης! Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια εδώ, πως η παράνομη δράση της 38χρονης με την αντίστοιχη της 40χρονης -όσο κι αν έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά- δεν συνδέονται μεταξύ τους και ως εκ τούτου δεν προκύπτει καμία συνέργεια.

 

Φίλη να σου… πετύχει!

Όμως και η 38χρονη αποδεικνύεται πως καταχράστηκε την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών των σπιτιών που «χτύπησε» για να αρπάζει ό,τι πολύτιμο εντόπιζε σε αυτά. Αφού σύμφωνα με το πρώτο στάδιο της προανάκρισης, προκύπτει πως θύματα της δράστιδας ήταν μόνο φιλικά της πρόσωπα, για τα οποία γνώριζε με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμά τους, τις συνήθειές τους και φυσικά το πότε θα απουσίαζαν από το σπίτι τους! Αλλά το εντυπωσιακό που βγαίνει από την Αστυνομία, είναι πως δεν «πατούσε» τα σπίτια όταν τα φιλικά της πρόσωπα απουσίαζαν. Αλλά έκλεβε τα κοσμήματα ή και τα μετρητά που είχε βάλει στο μάτι κατά τη διάρκεια της… επίσκεψής της σε αυτά!

Τόσο θρασύτατα και τόσο απλά! Ουσιαστικά λοιπόν, κάθε επίσκεψή της σε φιλικά σπίτια, αποτελούσε μία καλή «αναγνωριστική» ευκαιρία για να μάθει ότ,ι της χρειαζόταν και να δράσει σε επόμενή της επίσκεψη, όταν οι συνθήκες θα ήταν ευνοϊκές και μπορεί η φίλη-θύμα της να πήγαινε ας πούμε στην… τουαλέτα και στην κουζίνα ή να πεταγόταν λίγο έξω για κάτι έκτακτο.

Φυσικά τα φιλικά της πρόσωπα όταν διαπίστωναν την κλοπή, ακόμα κι αν είχαν βάσιμες υποψίες πως η δράστης ήταν η 38χρονη, ήταν δύσκολο να προχωρήσουν στην καταγγελία, πόσο μάλλον να ζητήσουν… ευθύνες από τη φίλη τους. Κάντε εικόνα απλά το πώς θα αντιδρούσατε εσείς στη θέση των θυμάτων, αν είχατε υποψία ότι μία φίλη ή φίλος σας, σας… έκλεψε και ίσως καταλάβετε.

Ως εκ τούτου στη χειρότερη των περιπτώσεων, προέκυπτε… παρεξήγηση μεταξύ φίλων ή ακόμα και οριστική ρήξη στις σχέσεις τους, αλλά σε καμία περίπτωση… καταγγελία στην Αστυνομία.

 

Η έως και κλεπτομανία της, την πρόδωσε

Όμως επειδή λένε ότι ο «Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και το νοικοκύρη», η 38χρονη «το βρήκε» τελικά από ένα άλλο φιλικό της πρόσωπο. Το οποίο διατηρούσε κοσμηματοπωλείο, είχε σχέσεις με την 38χρονη, αλλά όταν σιγουρεύτηκε και απέκτησε και αποδείξεις για κλοπή εκ μέρους της, κίνησε την υπόθεση.

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές από την Αστυνομία, τα ίχνη της δράσης της, εντοπίστηκαν από το τελευταίο της «χτύπημα» στο κοσμηματοπωλείο. Εκεί όπου η 38χρονη ήταν τακτική πελάτης, χάζευε τα προς πώληση κοσμήματα και σε κάποιες από τις επισκέψεις της εκεί, κατάφερνε και άρπαζε διάφορα χρυσαφικά, με την όλη δράση της να παραπέμπει ως και σε κλεπτομανία.

Από το τελευταίο χτύπημα και έπειτα, ανέλαβε η Αστυνομία η οποία κατάφερε να εντοπίσει μέρος των κλοπιμαίων από το κοσμηματοπωλείο καταρχήν και εν συνεχεία και από τα πέντε άλλα σπίτια…

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων τώρα, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε μέρος αυτών και κατασχέθηκε. Πάντως το προανακριτικό έργο που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να αποδείξει και άλλες περιπτώσεις κλοπών.

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top