FOLLOW US

Αστυνομία

  • Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ληστείας στα Πυργέλια
Πήγε να τον ληστέψει η πρώην γυναίκα του

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης με την απόπειρα ληστείας σε σπίτι στα Πυργέλια προχώρησαν χθες τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, μετά από επίμονη έρευνα.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης με την απόπειρα ληστείας σε σπίτι στα Πυργέλια προχώρησαν χθες τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, μετά από επίμονη έρευνα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και οι υποψίες που είχαν οι αστυνομικοί για πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος του θύματος, τελικά επιβεβαιώθηκαν. Χθες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Μυτιλήνης ένας άντρας και μία γυναίκα ως ύποπτοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση και στη συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε ληστεία και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Η δικογραφία θα παραληφθεί από τις εισαγγελικές αρχές, από τις οποίες αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τους δύο φερόμενους ως δράστες.

Δύσκολη υπόθεση
Με απόλυτη επιτυχία έληξαν οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης για την υπόθεση της απόπειρας ληστείας σε σπίτι στα Πυργέλια στις αρχές της εβδομάδας. Σύμφωνα με την καταγγελία του 39χρονου θύματος, δύο άγνωστα άτομα μπήκαν στο σπίτι του την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα και άρχισαν να ερευνούν τους εσωτερικούς χώρους του. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τότε ένας από αυτούς τού επιτέθηκε, χτυπώντας τον με τα χέρια στο κεφάλι. Στη συνέχεια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από την οικία.

Οι υποψίες των αστυνομικών έπεσαν από την αρχή στο συγγενικό περιβάλλον του θύματος. Χθες πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι της πρώην γυναίκας του, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή με αυτό του θύματος. Εντός του σπιτιού, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν άντρα ο οποίος ταίριαζε στην περιγραφή που είχε δώσει το θύμα.

Άμεσα η πρώην γυναίκα του θύματος και ο άντρας που βρέθηκε στο σπίτι της, οδηγήθηκαν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κι έπειτα από ανάκριση, προέκυψε πως τελικά αυτό ήταν το ζευγάρι που αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει τη ληστεία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης κατάγεται από περιοχή της Αττικής, είναι προσφάτως αποφυλακισμένος με πολλά αδικήματα να βαραίνουν το ποινικό του μητρώο και γνώριμος στις αστυνομικές αρχές ως κακοποιός με αρκετά σκληρό προφίλ.

Το τελευταίο ίσως να εξηγεί και το γεγονός πως το θύμα έδωσε ελάχιστα στοιχεία για τους δράστες, αν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως είτε τους είχε αναγνωρίσει είτε ήξερε ποιοι ήταν. Προφανώς ο φόβος του απέναντι στον κακοποιό σε συνδυασμό με το βαρύ ξυλοδαρμό που δέχτηκε από αυτόν, λειτούργησαν στο να μην αποκαλύψει την ταυτότητα των δραστών. Παρ’ όλα αυτά, οι έρευνες των αστυνομικών έφτασαν στους δράστες, για τη σύλληψη των οποίων σύντομα αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα.
 
Κίνητρο τα κοσμήματα
Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το κίνητρο των δραστών φαίνεται να ήταν κάποια κοσμήματα σημαντικής αξίας που υπήρχαν στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η πρώην γυναίκα του θύματος γνώριζε για τα κοσμήματα αυτά. Το σχέδιο χάλασε, όμως, όταν βρήκαν μέσα στο σπίτι τον 39χρονο.

Ο άγριος ξυλοδαρμός του από το φίλο της πρώην συζύγου του εκτιμάται από τις αστυνομικές αρχές ότι έχει και το χαρακτήρα της αντεκδίκησης για κάποιες διαφορές που υπήρχαν ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, μια και σύμφωνα με πληροφορίες πρόσωπα που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση μπορεί να έχουν σχέση και με άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Να σημειωθεί, πάντως, πως από την πρώτη στιγμή τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ιεράρχησαν ψηλά την υπόθεση, θέλοντας γρήγορα να ξεδιαλύνουν το μυστήριο και κυρίως να μην παραμένουν οι δράστες ενός τέτοιου περιστατικού ασύλληπτοι.

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top