FOLLOW US

Αστυνομία

  • Η Μαρία Κοντηβέη, ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου που χτύπησαν Χιλιανοί κλέφτες, μιλά στο «Ε» λίγες ώρες μετά την κλοπή

«Ήσουν τυχερή, γιατί εμείς μόνο κλέβουμε, δε σκοτώνουμε», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε η 42χρονη Χιλιανή στη Μαρία Κοντηβέη μετά τη σύλληψή της. Η ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου, λίγες ώρες μετά τη λήξη της περιπέτειάς της, ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που της είχε συμβεί, ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο Θεό αλλά και σε όλους όσοι τη βοήθησαν για να έχει αίσιο τέλος αυτή η ιστορία.

«Ήσουν τυχερή, γιατί εμείς μόνο κλέβουμε, δε σκοτώνουμε», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε η 42χρονη Χιλιανή στη Μαρία Κοντηβέη μετά τη σύλληψή της. Η ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου, λίγες ώρες μετά τη λήξη της περιπέτειάς της, ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που της είχε συμβεί, ενώ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στο Θεό αλλά και σε όλους όσοι τη βοήθησαν για να έχει αίσιο τέλος αυτή η ιστορία.

«Δεν ξέρω ποια ήταν η δύναμη εκείνη που με έσπρωξε και άνοιξα το συρτάρι λίγο πριν κλείσω το μαγαζί για να φύγω σπίτι», είπε η Μαρία Κοντηβέη αρχίζοντας να εξιστορεί τα όσα διαδραματίστηκαν τις ημέρες που προηγήθηκαν. Χάρη στη συγκεκριμένη κίνηση, η 33χρονη ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείο αντιλήφθηκε ότι τα τρία άτομα που την είχαν επισκεφθεί λίγη ώρα πριν, δεν ήταν τουρίστες αλλά κλέφτες, που ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Στην αρχή, οι τρεις Χιλιανοί, δύο γυναίκες και ένας άνδρας 29, 42 και 32 χρόνων αντίστοιχα, ζήτησαν να δουν ανδρικές αλυσίδες, αλλά δεν τους άρεσε κάποια, όπως είπαν. Έτσι οι θήκες μπήκαν πίσω στις θέσεις τους και οι «πελάτες» στη συνέχεια πήγαν να φύγουν, αλλά κοντοστάθηκαν και επέστρεψαν δείχνοντας ενδιαφέρον για ρολόγια, αγοράζοντας μάλιστα ένα.

Μέχρι να αγοράσουν, φρόντισαν να την απασχολήσουν για αρκετή ώρα βάζοντάς τη να βάζει και να βγάζει ρολόγια από τις θήκες, ενώ κάποιο μέλος της συμμορίας έκλεβε τα πανιά με τις αλυσίδες, που κοστολογούνταν στις 50.000 ευρώ.

Ανησυχούσε, αλλά…
Η τραγική ειρωνεία ήταν, όπως είπε η κ. Κοντηβέη, ότι εκείνη ανησυχούσε μην της κλέψουν κάποιο ρολόι, καθώς τα είχε βγάλει όλα για να τα δουν οι Χιλιανοί τουρίστες, τους οποίους είχε περάσει για Ιταλούς λόγω της γλώσσας που μιλούσαν.

Παρά τον πανικό που ένιωσε όταν διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα κλοπής, φρόντισε να ειδοποιήσει άμεσα την Αστυνομία, ενώ ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Λέσβου άρχισε να ειδοποιεί τα μέλη του Συλλόγου.

Τυχερή…
Το πρώτο μέλος που κάλεσε και του έκανε την περιγραφή, είχε δεχτεί και εκείνο τους τρεις Χιλιανούς τουρίστες. Μάλιστα, όπως φάνηκε στο οπτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις κάμερες ασφαλείας του δεύτερου κοσμηματοπωλείου, οι τρεις δράστες αποπειράθηκαν να κλέψουν και αυτό το κατάστημα, όμως δυστυχώς γι’ αυτούς πήγε την κατάλληλη στιγμή ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας. Ως εκ τούτου, δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και έφυγαν άπραγοι.

Στις κάμερες όμως ασφαλείας, είχαν καταγραφεί οι κινήσεις τους και φάνηκε καθαρά η απόπειρα κλοπής. Αμέσως αξιοποιήθηκε και αυτό το οπτικό υλικό, πλην εκείνου που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας της κ. Κοντηβέη.

Την ίδια στιγμή το θύμα της κλοπής έτρεχε στο λιμάνι, γιατί είχε το προαίσθημα ότι οι κλέφτες θα προσπαθούσαν να διαφύγουν άμεσα μετά τη σημαντική λεία που συγκέντρωσαν. Τόνισε ότι όλοι, τόσο οι αστυνομικοί όσο και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, έδειξαν ζήλο για να μπορέσουν να εντοπίσουν τους κλέφτες, καθώς και ο λιμενάρχης, που έδωσε εντολή για καθυστέρηση του απόπλου τού «Blue Star Patmos», για τις ανάγκες της έρευνας.

Πρώτος εντοπίστηκε ο 32χρονος άνδρας λίγο πριν μπει στο πλοίο και στη συνέχεια, μέσα στο πλοίο, εντοπίστηκε η 29χρονη - το δεύτερο μέλος της συμμορίας -, οι οποίοι προσποιούνταν ότι δεν ήξεραν τι είχε συμβεί και γιατί τους συλλάμβαναν οι αστυνομικοί, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα δεν άργησαν να παραδεχτούν τις πράξεις τους. Το ουσιώδες όμως ήταν ότι τα κοσμήματα δεν τα είχαν εκείνοι, αλλά το τρίτο μέλος της σπείρας, η 42χρονη γυναίκα.

Θύτης και θύμα
«Ήμουν αποφασισμένη να τη βρω. Δεν έβγαινα από το πλοίο αν δεν έπαιρνα πάλι πίσω τα κοσμήματα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κοντηβέη και προσέθεσε πως ένιωσε σα λαθρεπιβάτης, αφού δεν είχε βγάλει εισιτήριο ούτε είχε αρκετά χρήματα μαζί της για να βγάλει. Φρόντισε όμως να ενημερώσει το πλήρωμα για το τι είχε συμβεί.

Εκτός από στελέχη της Ασφάλειας Μυτιλήνης που ήταν μαζί της στο πλοίο, το πλήρωμα, αλλά και επιβάτες που πληροφορήθηκαν για το περιστατικό, έψαχναν επίσης να βρουν την κλέφτρα.

Τόσο καλά ήταν καμουφλαρισμένη, που βρισκόταν μπροστά στα μάτια τους αλλά δεν μπορούσαν να την αναγνωρίσουν. Καθόταν στο σαλόνι στον πιο πολυσύχναστο χώρο του πλοίου και αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς. Εν συνεχεία οδηγήθηκε διακριτικά σε έναν άλλο χώρο, όπου αρνιόταν οποιαδήποτε ανάμειξή της στην υπόθεση, ενώ τα κοσμήματα παρέμεναν άφαντα. Βέβαια λύγισε μετά από λίγο και υπέδειξε στους αστυνομικούς την αεροπορική θέση κάτω από την οποία ήταν η μαύρη τσάντα με τα κλοπιμαία.

Όλοι μαζί βγήκαν στη Χίο και έμειναν μέχρι τις 5 τα ξημερώματα στην Αστυνομία της Χίου, περιμένοντας το επόμενο πλοίο που είχε προορισμό το λιμάνι της Μυτιλήνης, για να επιστρέψουν.

Η κ. Κοντηβέη προσπάθησε να συγκρατήσει, όπως εξομολογήθηκε στο «Ε», τον εαυτό της και να μην επιτεθεί στη 42χρονη που την είχε βάλει σε μεγάλες περιπέτειες. Μάλιστα η ίδια επαναλάμβανε ξανά και ξανά τα λόγια της Χιλιανής, η οποία μετά τη σύλληψή της τής είπε: «Είσαι τυχερή που σε κλέψαμε και δε σε σκοτώσαμε όπως κάνουν άλλοι.»

Αναλογιζόμενη τη φράση αυτή, είπε πως δεν ξέρει πώς θα αντιδρούσε σε περίπτωση που αντιλαμβανόταν αμέσως τη δράση των κλεφτών. «Θα κλείδωνα την πόρτα; Θα φώναζα; Κι αν έβγαζαν μαχαίρι να με σκοτώσουν;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε. Παράλληλα επεσήμανε ότι το επάγγελμά τους περνά σοβαρή κρίση καθώς αυτό που εμπορεύονται αποτελεί είδος πολυτελείας, και ότι καλούνται να κάνουν και το φύλακα για να προστατέψουν την περιουσία τους.

Η κ. Μαρία Κοντηβέη καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ευγνωμονούσε το Θεό, το Λιμενικό Σώμα, την Αστυνομία Μυτιλήνης και Χίου και όλους όσοι τη βοήθησαν για να έχει αυτή η περιπέτειά της αίσιο τέλος.

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top