FOLLOW US

Αστυνομία

  • Επιχείρηση εν πλω, για να εντοπιστούν κοσμήματα που είχαν κλέψει Χιλιανοί

Κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ περίπου, έκλεψαν από κοσμηματοπωλείο της Μυτιλήνης, τρεις υπήκοοι Χιλής, που ήρθαν στο νησί για λίγες ημέρες με σκοπό να γίνουν πιο πλούσιοι αρπάζοντας, με δεξιοτεχνία, προσποιούμενοι τους πελάτες, πολύτιμα αντικείμενα.

Κοσμήματα αξίας 50.000 ευρώ περίπου, έκλεψαν από κοσμηματοπωλείο της Μυτιλήνης, τρεις υπήκοοι Χιλής, που ήρθαν στο νησί για λίγες ημέρες με σκοπό να γίνουν πιο πλούσιοι αρπάζοντας, με δεξιοτεχνία, προσποιούμενοι τους πελάτες, πολύτιμα αντικείμενα. Βέβαια ο στόχος τους δεν επετεύχθη καθώς η 33χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος, που έπεσε θύμα, αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και ενημέρωσε τις αρχές οι οποίες κινήθηκαν άμεσα εντοπίζοντας τους κλέφτες.

Με είκοσι λεπτά καθυστέρηση έφυγε προχτές το βράδυ το επιβατηγό πλοίο «Blue Star Patmos», εξαιτίας της έρευνας που γινόταν σε αυτό για τον εντοπισμό των τριών «ποντικών», που το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιουλίου, έκλεψαν από κατάστημα της Μυτιλήνης, κοσμήματα, η αξία των οποίων ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ.

Οι τρεις δράστες και συγκεκριμένα δύο γυναίκες ηλικίας 29 και 42 χρόνων και ένας άνδρας 32 χρόνων, μπήκαν στο κατάστημα της 33χρονης προσποιούμενοι τους πελάτες. Αφού εντόπισαν τον στόχο τους, που ήταν τρεις υφασμάτινες θήκες, οι οποίες περιείχαν καδένες και αλυσίδες, στη συνέχεια φρόντισαν να απασχολήσουν, οι δύο από αυτούς, την ιδιοκτήτρια ούτως ώστε η 29χρονη να μπορέσει να πάρει τη λεία. Μάλιστα για να μην κινήσουν υποψίες, αγόρασαν ένα ρολόι, αξίας περίπου 100 ευρώ, και αμέσως μετά έφυγαν από το κατάστημα.

Η ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου, κατάλαβε τι είχε γίνει μετά από λίγα λεπτά, βλέποντας ότι έλειπαν από τη θέση τους οι θήκες. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου για το περιστατικό και υπήρξε άμεση κινητοποίηση, τόσο από την Αστυνομία όσο και από τις Λιμενικές Αρχές.

Έγιναν περιγραφές των τριών αυτών ατόμων και αξιοποιήθηκε οπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους οι αρχές. Εν συνεχεία στάλθηκαν φωτογραφίες των δραστών στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» και στο λιμάνι της Μυτιλήνης, δηλαδή στα μέρη απ’ όπου οι τρεις δράστες θα προσπαθούσαν, αργά ή γρήγορα, να διαφύγουν.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δύο γυναίκες και ο 32χρονος ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Χιλή πριν λίγο καιρό, από εκεί κατευθύνθηκαν προς την Αργεντινή, έπειτα βρέθηκαν στην Καβάλα, ενώ δεν άργησαν να φτάσουν, πριν από λίγες ημέρες, και στη Μυτιλήνη.

Ο εντοπισμός…
Πράγματι οι τρεις δράστες, που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι είδους σχέση διατηρούσαν μεταξύ τους, προσπάθησαν να φύγουν, προχτές το βράδυ, από το λιμάνι. Μάλιστα φρόντισαν προηγουμένως να αλλάξουν τα ρούχα που φορούσαν και να καμουφλαριστούν καλά, για να μην αναγνωριστούν εύκολα σε περίπτωση που είχαν ειδοποιηθεί οι αρχές. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν, ο 32χρονος εντοπίστηκε λίγο πριν μπει στο πλοίο, ενώ η 29χρονη μέσα στο πλοίο, λίγο πριν τον απόπλου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το «Blue Star Patmos» καθυστέρησε να φύγει, περίπου 20 λεπτά, στο πλαίσιο της έρευνας.

Η δεύτερη γυναίκα της συμμορίας, η οποία είχε μαζί της τα κοσμήματα, δεν βρέθηκε πριν το απόπλου, γι’ αυτό και στελέχη της Αστυνομίας μπήκαν στο πλοίο, για να συνεχίσουν να ψάξουν. Μάλιστα μαζί τους ήταν και η ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου, για να βοηθήσει στην αναγνώριση, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε συγγενικό της πρόσωπο, ενώ παραβρέθηκε και στις συλλήψεις των άλλων δύο δραστών. Στη Χίο, με την συνδρομή στελεχών των τοπικών αρχών, έγινε και η σύλληψη του τρίτου ατόμου και κατασχέθηκαν τα κοσμήματα.

Και οι τρεις τους βρίσκονταν χτες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπή. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 3.610 ευρώ, 537 δολάρια, 500 λίρες Αγγλίας, τέσσερα ρολόγια χειρός και διάφορα άλλα κοσμήματα.

Την ίδια στιγμή διερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες πράξεις, όσο διάστημα έμειναν στη χώρα. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πριν σημειωθεί το περιστατικό στο συγκεκριμένο κατάστημα, οι τρεις δράστες προσπάθησαν να κλέψουν κάποιο άλλο κοσμηματοπωλείο χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top