FOLLOW US

Αστυνομία

  • Άρπαξαν από μέσα 6.000 ευρώ και κοσμήματα, και άλλα αντικείμενα απροσδιόριστης αξίας
Άνοιξαν τον Πύργο του Δεσπότη

Την κατοικία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου που βρίσκεται στο Μεσαίο Χάλικα, γνωστή και ως «Πύργος του Δεσπότη», χτύπησαν άγνωστοι, αρπάζοντας 6.000 ευρώ σε μετρητά και τιμαλφή μεγάλης και άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

Την κατοικία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου που βρίσκεται στο Μεσαίο Χάλικα, γνωστή και ως «Πύργος του Δεσπότη», χτύπησαν άγνωστοι, αρπάζοντας 6.000 ευρώ σε μετρητά και τιμαλφή μεγάλης και άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

Μετά τις εκκλησίες και τα ξωκκλήσια, σειρά είχε αυτήν τη φορά ο Πύργος του Δεσπότη. Η κατοικία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης μπήκε στο στόχαστρο κλεφτών, που εκτίμησαν ότι και η κατοικία του Μητροπολίτη παρουσιάζει ενδιαφέρον ως προς το εύρος και την αξία των αντικειμένων που θα υπήρχαν μέσα σε αυτή.

Ο δράστης ή οι δράστες, αφού ερευνάται ακόμη πόσοι συμμετείχαν στην κλοπή, περίμεναν πότε θα μείνει άδειος ο Πύργος για να τρυπώσουν μέσα και να αρπάξουν χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο έβρισκαν.

Από το παράθυρο
Η διάρρηξη του Πύργου έγινε τη νύχτα μεταξύ της Κυριακής και της Δευτέρας 24 Ιουνίου. Σύμφωνα με την κατάθεση του Μητροπολίτη, οι κλέφτες είχαν τη δυνατότητα να δράσουν από το πρωί της Κυριακής 23, όταν κι έφυγε από το σπίτι του, έως το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουνίου, όταν και επέστρεψε ξανά σε αυτό και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.

Οι κλέφτες τρύπωσαν στο σπίτι παραβιάζοντας ένα από τα παράθυρα του Πύργου. Στη συνέχεια και αφού μπήκαν μέσα, άρχισαν να ψάχνουν σύμφωνα με πληροφορίες τα δωμάτια, προκειμένου να συγκεντρώσουν την… λεία τους. Βέβαια δεν αρκέστηκαν μόνο στα χρήματα, αλλά άρχισαν να συλλέγουν και τα τιμαλφή. Η αξία των κοσμημάτων, εκκλησιαστικών και μη, που ανήκαν στο Μητροπολίτη, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Αν μη τι άλλο, όμως, πρόκειται για μεγάλης υλικής ή και συναισθηματικής αξίας.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στο κτήριο δεν υπήρχε φύλακας, ούτε σύστημα ασφαλείας.

Οι έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται, ενώ υποψίες, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, για το ποιος μπορεί να έχει κάνει την κλοπή δεν υπάρχουν.

 

Συμβουλές για την αποτροπή κλοπών

Συμβουλές για την πρόληψη και αποτροπή ληστειών και κλοπών σε οικίες κοινοποίησε χτες το Γραφείο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει πολύ σοβαρό και προφανώς ανεξέλεγκτο πρόβλημα κλοπών στη Λέσβο.

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, αναφέρονται διάφορα μέτρα αποτροπής, όπως η ασφάλιση όλων των πορτών σε οποιονδήποτε όροφο και ειδικότερα σε μονοκατοικίες, η αποφυγή ανοίγματος της πόρτας εισόδου ή και εξώπορτας χωρίς επιβεβαίωση της ταυτότητας του προσώπου που θέλει να μπει. Ακόμη, χρήση εξωτερικού φωτισμού στο σπίτι, όπως και χρήση περσίδων ή κουρτινών που θα αποτρέπουν τον οποιονδήποτε να δει μέσα στην οικία και να διακρίνει κάποια αντικείμενα που πιθανόν να αποτελούν στόχο κ.ά..

Σε επικίνδυνες και απειλητικές καταστάσεις, όπου ο δράστης και το θύμα βρίσκονται στον ίδιο χώρο, η Αστυνομία συνιστά στους πολίτες ηρεμία και να προσπαθήσουν να κρυφτούν μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους και να προσποιηθούν ότι κοιμούνται. Ακόμη προτείνεται να καλέσουν την Άμεση Δράση αφήνοντας τη γραμμή ανοιχτή.

Ετικέτες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σύλληψη 27χρονου για βιασμό 113 σε μία ημέρα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top