Τηρεί σιγή ιχθύος

12/12/2020 - 11:22

Εντυπωσιάζει η σιωπή της δημοτικής αρχής Βέρρου, αλλά και του ίδιου του Δημάρχου για τη συμφωνία της Ε.Ε. με την ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία νέου ΚΥΤ στην ευρύτερη περιοχή του ΧΥΤΑ, που τελικά επιλέχθηκε για να χωροθετηθεί η νέα δομή. Σε αντίθεση με άλλους τοπικούς παράγοντες και αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, που έσπευσαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε αυτήν την εξέλιξη και να επαναλάβουν τη θέση τους περί καμιάς δομής στο νησί, ο κ. Βέρρος και ο Δήμος Δυτικής Λέσβου φαίνεται να κρατά εντελώς παθητική στάση, αφήνοντας έτσι τον Δήμο Μυτιλήνης να διαχειριστεί μόνος του αυτήν την υπόθεση, μη βάζοντας άλλα εμπόδια από μέρους του. Άλλωστε αυτό επιδίωκε και η δημοτική αρχή Μυτιλήνης, όταν αποφάσισε να υποδείξει περιοχές που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το νέο ΚΥΤ, να βρίσκονται όλες εντός της επικράτειας του Δήμου Μυτιλήνης, προκειμένου να αποφευχθούν έτσι και οι δεδομένες ενστάσεις του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Με αυτά τα δεδομένα οι όποιες αντιδράσεις από μέρους του δήμου Δυτικής Λέσβου, περιορίζονται στη αντίθεση της κοινότητας Μανταμάδου και πέραν αυτής ουδέν.

Προφανώς το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει συναίνεση των δυο δήμων για να βρεθεί από κοινού λύση, αλλά επειδή κάτι τέτοιο φαινόταν αδύνατο, όχι μόνο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά και για ευκολότερα προβλήματα, τουλάχιστον ας μείνουν τα πράγματα ως έχουν, αν και η ομαλοποίηση της κατάστασης με το μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο την περιοχή της Μυτιλήνης, αλλά ολόκληρο το νησί.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν και από τη στάση του καθένα και το ρόλο του στην επίλυση αυτού του μείζονος προβλήματος για τη ζωή του νησιού μας. Και η κρίση δεν θα αργήσει!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey