«Θεραπεύων πάσαν νόσον και πάσαν μαλ...»

20/03/2023 - 09:30

Στα κακώς κείμενα που έχουμε θίξει κατά καιρούς, αρκετά από αυτά είχαν και έχουν επίκεντρο μονάδες υγείας. Σε κάθε περίπτωση απώτερος στόχος όλων όσοι ζουν σε αυτή την κοινωνία είναι να βελτιωθεί η ποιότητά της σε κάθε τομέα. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο και το ουσιαστικό. Γεγονός είναι ότι τα ρεπορτάζ για τα κακώς κείμενα δεν είναι πάντοτε αρεστά σε όλους και αυτό είναι αντιληπτό και λογικό. Σε κάθε περίπτωση ο επώνυμος αντίλογος είναι ευπρόσδεκτος.  

Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι αντί αντιλόγου μέλος της υγειονομικής κοινότητας του νησιού επέλεξε να εκφράσει τα παράπονά του σε συγγενικό μας πρόσωπο την ώρα που ο τελευταίος απευθύνθηκε για παροχή υπηρεσιών υγείας. Προφανώς κάτι τέτοιο είναι κατακριτέο. Ευτυχώς που η παροχή των υπηρεσιών περιοριζόταν σε συνταγή και μόνο.  

Κάποιος μέσα από αυτή τη συμπεριφορά μπορεί να ερμηνεύσει ότι οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με ρεπορτάζ θεμάτων υγείας θα πρέπει να ανησυχούν για τις παροχές υγείας που θα τύχουν, αν απευθυνθούν σε μονάδα η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής τους. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πιστεύουμε κάτι τέτοιο, απλά εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας.  

Ωστόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς των υγειονομικών θα πρέπει να καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές που εκθέτουν το λειτούργημα τους. Δεν είναι όλοι κακοί, θα ήταν άδικο να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο. Όμως άδικο και οξύμωρο είναι να εντάσσονται στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας ταυτόχρονα «Θεοί και ανθρωπάκια». Αυτό γιατί υπάρχουν γιατροί που είναι - ας μας επιτραπεί ο όρος- μικροί Θεοί που σώζουν ζωές, που είναι επιστήμονες αντιμετωπίζοντας κάθε πρόβλημα με επαγγελματισμό και που είναι άνθρωποι και ξέρουν να στέκονται στους παθόντες καλύτερα και από οικογένεια. 

Για όλους αυτούς τους γιατρούς που παράγουν θεάρεστο έργο και προσπαθούν να παρέχουν τις καλύτερες των υπηρεσιών υγείας κάτω από συνθήκες που δεν είναι οι καλύτερες είναι ντροπή να υπάρχουν κάποιοι που εργαλειοποιούν μία δουλειά που θεωρείται λειτούργημα για να «την... πουν» σε αυτόν που ρίχνει βότσαλα στην λίμνη.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey