Τα δικαιώματα του Κουφοντίνα

25/02/2021 - 11:05

Η 17η Νοέμβρη «έδρασε» στη χώρα μας 27 χρόνια και άφησε πίσω της 24 νεκρούς. Εικάζω ότι άργησε η εξάρθρωση της απ’ τις διωκτικές αρχές, παρ’ όλο που συνεχώς την «ακουμπούσαν» κατά Δροσογιάννη για δυο κυρίως λόγους:

Α) είχε τη σιωπηρή ΑΝΟΧΗ της κοινής γνώμης και έτσι οι πληροφορίες που έφταναν στις διωκτικές αρχές ήταν ελάχιστες και β) ο φόβος που είχε δημιουργήσει έκανε τους διώκτες της να είναι πολύ «προσεχτικοί». Απόδειξη όταν στην οδό Ριανκούρ ήρθαν κατά πρόσωπο με τους τρομοκράτες δεν σημειώθηκε σύγκρουση…

Η εξάρθρωση της άρχισε όταν τυχαία έσκασε στα χέρια του Ξηρού η βόμβα και άρχισε να μιλάει!

Τα δικαιώματα του Κουφοντίνα (2)

Τον Κουφοντίνα δεν τον συνέλαβαν οι διωκτικές αρχές, γιατί μπόρεσε  μετά την έκρηξη και τις συλλήψεις ν’ αλλάξει κρησφύγετο. Όταν όμως πληροφορήθηκε ότι τον έψαχναν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, γιατί είχε σκοτώσει πολίτες τους και ήξερε τι τον περίμενε αν έπεφτε στα χέρια τους, πήρε ένα ταξί, πήγε στη ΓΑΔΑ και παραδόθηκε. Από τα 24 θύματα της 17ης Νοέμβρη τα 11 ήταν «έργο» του Κουφοντίνα! Καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και κάτι χρόνια ακόμα και βρίσκεται στις φυλακές σχεδόν 19 έτη. Όταν ένας πολίτης δικαστεί σε φυλάκιση για έκνομες πράξεις απολαμβάνει τα δικαιώματα που του παρέχουν οι νόμοι του κράτους όπως όλων των κρατουμένων. Στις φυλακές δεν πρέπει να υπάρχουν προνόμια.

Τα δικαιώματα του Κουφοντίνα (3)

Επί κυβερνήσεως Τσίπρα - Καμμένου ο Κουφοντίνας είχε μεταφερθεί στις αγροτικές φυλακές και έκανε χρήση των αδειών, που δικαιούνται οι κρατούμενοι, εφ’ όσον διαθέτουν τις προϋποθέσεις ως ο νόμος ορίζει. Έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με νόμο απαγορεύει όσους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές πράξεις να εκτίνουν την ποινή τους σε αγροτικές φυλακές και αυστηροποιεί τις άδειες εξόδου, ιδιαίτερα για τον Κουφοντίνα. Προφανώς γιατί κάθε έξοδος του ισοβίτη μετατρεπόταν σε σόου απ’ τους ομοϊδεάτες του και ορισμένα ΜΜΕ. Ακόμα διατάσσεται η μεταφορά του κρατούμενου στις φυλακές Δομοκού και όχι στον Κορυδαλλό όπως επιθυμούσε ο Κουφοντίνας!

151 δημοσιογράφοι, Πανεπιστημιακοί, Καλλιτέχνες και 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστάθηκαν στον Κουφοντίνα. Σήμερα στις φυλακές βρίσκονται τα στελέχη της 17 Νοέμβρη Γιωτόπουλος (αρχηγός), Κουφοντίνας, Τζωρτζάτος, Σάββας Ξηρός, Χριστόδουλος Ξηρός, και Ηρακλής Κωστάρης. Οι υπόλοιποι έχουν αποφυλακιστεί.

Τέλος, γιατί οι υποστηρικτές του Κουφοντίνα δεν έδειχναν το ίδιο ενδιαφέρον για τους υπόλοιπους κρατούμενους και ιδιαίτερα για τον Σάββα Ξηρό που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας; Προσπάθησα να είμαι κατατοπιστικός για να μπορέσετε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Τελεία και παύλα για αυτό το θέμα γιατί παρατράβηξε.

Το Κτηματολόγιο

Είναι μια παλιά αμαρτία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ταλανίζει τη χώρα και τους πολίτες της μέχρι σήμερα. Αντί να τοποθετήσουν σε κάθε «συνεργείο» έναν δικηγόρο, τοπογράφο, πολιτικό μηχανικό και την ανάλογη γραμματειακή υποστήριξη και να κάνουν συστηματική δουλειά, διόριζαν τους άσχετους κομματικούς τους φίλους. Με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιοχές της χώρας το κτηματολόγιο να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ευτυχώς στο νησί μας δόθηκε το κτηματολόγιο σε δημοπρασία σε ιδιώτες και απ’ ότι πληροφορούμαι προχωράει η ολοκλήρωση συστηματικά. Μου μετέφεραν ότι πρόσφατα άρχισε η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας των Δήμων.

Ο Δήμαρχος της Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρος όρισε υπεύθυνους δυο υπαλλήλους και η ολοκλήρωση της καταγραφής κινείται ομαλά προς την ολοκλήρωση, αντιθέτως ο Δήμος Μυτιλήνης διαιωνίζει την γραφειοκρατική προχειρότητα και τον ωχαδελφισμό μ’ όλες τις συνέπειες. Αναφέρομαι στις διοικητικές υπηρεσίες.

Έτσι κάνουν τις δουλειές τους…

Ας μεταφερθούμε μερικά χρόνια πίσω. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι πέρα για πέρα αυθεντικός. Στην Αθήνα του 1960 και κάτι.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης απευθύνεται στο δικηγόρο του Τρύφωνα Κουταλίδη και του ζητά να συντάξει ένα συμφωνητικό εκατομμυρίων… ανάμεσα σε δύο ενδιαφερόμενους.

Κουταλίδης: «Δεν μπορεί να γίνει αυτό που ζητάτε γιατί είναι παράνομο και επικίνδυνο».

Ωνάσης: «Κάνε αυτό που θέλουμε και θα κανονίσω να υπάρξει νόμος που να το καλύψει».

Έτσι έκαναν και έτσι κάνουν οι ολιγάρχες τις δουλειές τους σε χώρες σαν τη δική μας, ανάδελφο έθνος.

Ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία το νέο ΚΥΤ

Στο «Εμπρός» διάβασα τα 16 ΝΑΙ και τα 15 ΟΧΙ για τη δημιουργία του νέου ΚΥΤ στο νησί. Η γνώμη μας δημοσιεύτηκε αρκετές φορές σ’ αυτή εδώ τη στήλη και είναι θετική για την πλειοψηφία. Τη συνόδευσα και με επιχειρήματα για να την τεκμηριώσω. Δεν ξαφνιάστηκα με τη θέση των εκπροσώπων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτές οι παρατάξεις «αρέσκονται» να κριτικάρουν, να αρνούνται χωρίς επιχειρήματα. Ο λαός που εκπροσωπούν δεν έχει πάντα δίκιο. Ενίοτε οι παρατάξεις αυτές τοποθετούν τις ιδεοληψίες κόντρα στο γενικότερο συμφέρον, γι’ αυτό και η απήχηση τους στην κοινή γνώμη είναι περιορισμένη. Εντύπωση  μου έκανε η άρνηση ελαχίστων δημοτικών συμβούλων που γνωρίζω και δεν μπορώ να κατανοήσω την απόφαση τους στο συγκεκριμένο θέμα. Αλλά συμβαίνουν και αυτά στην πολιτική.

Είπε και έμεινε

«Στην κοινωνική μας ζωή αρέσουμε συχνότερα για τα ελαττώματα μας, παρά για τα προτερήματα μας». Λα Ροσφουκο

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey