Στραγάλια με μπόλικο νερό…

25/09/2022 - 12:00

Ήταν στην δεκαετία του 50, όπου παρά την σύσταση του τότε υπουργού Οικονομικών «αν είσαστε φτωχοί να μην σπουδάζετε», κάποια φτωχόπαιδα επιμέναμε να σπουδάσουμε. Κάποιες φορές, λοιπόν, που τέλειωνε το θλιβερό… «έμβασμα» των φτωχών γονιών μας, καθώς και η «κουμπάνια», στο καλάθι της μάνας, που μας έστελνε με τον «ταχυδρόμο» του χωριού, εφαρμόζαμε το «κόλπο» με τα στραγάλια, για να ξεγελάσουμε την… «σπουδάζουσα» πείνα μας: με μια δραχμή αγοράζαμε ένα χωνάκι με αλμυρά στραγάλια, τρώγαμε τα στραγάλια πίνοντας και καμιά δεκαριά ποτήρια νερό, φούσκωναν τα στραγάλια στην κοιλιά μας, φούσκωνε και η κοιλιά μας και…χορτάτους, πια, μας έπαιρνε ο ύπνος∙ και, έτσι, ονειρευόμαστε το… «παντεσπάνι» που θα τρώμε, όταν θα φτάσει η ώρα να «φορέσουμε το χρυσό βραχιόλι του σπουδασμένου», που έλεγε η μάνα μας ! 

Πώς θυμήθηκα, τώρα, το «κόλπο» με τα στραγάλια;  

Μου το θύμισε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος στην ομιλία του στην ΔΕΘ, πρόσφερε στους «συντρόφους» ακροατές του, τους «πεινώντες και διψώντες» για την ανάκτηση της απωλεσθείσας κυβερνητικής εξουσίας, έξι «χωνάκια»(σε χαρτί ιλλουστρασιόν με την επιγραφή ΕΞΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) γεμάτα με πεντανόστιμα στραγάλια και μπόλικο «κοπανιστό αέρα», για να χορτάσει ο κάθε πεινασμένος! 

Στραγάλια «να φάνε και οι κότες»! 

Κάθε «στραγάλι» και μια αύξηση μισθών και συντάξεων. Κάθε «στραγάλι» και μια κατάργηση φόρου και μια φοροαπαλλαγή. Κάθε στραγάλι» και ένα, ακόμα, επίδομα. Κάθε « στραγάλι» και ένα «τσάμπα» δάνειο και ένα « τσάμπα» σπίτι. Κάθε «στραγάλι» και διορισμός στο Δημόσιο και «γενναίες» οικονομικές ενισχύσεις «στους αδικημένους από το καθεστώς Μητσοτάκη»! 

Και, ως «επιδόρπια»: «πλέρια Δημοκρατία», «πλέρια Δικαιοσύνη», «πλέρια ΜΜΕ», «πλέρια ΕΥΠ», «πλέριο ηθικό πλεονέκτημα», από την ανεξάντλητη παρακαταθήκη της… « ένδοξης διακυβέρνησης Τσίπρα- Καμένου»! 

Ο ελληνικός λαός, όμως στην πλειοψηφία του, εγκατέλειψε, δια παντός, τον… «ορνιθώνα» τού 2015-2019 και έχει, πλέον, αντιληφθεί ότι, πρώτα, εξοικονομείς το αλεύρι, για να φτιάξεις την πίτα και, ύστερα, μοιράζεις- ανάλογα με το μέγεθός της- μικρά ή μεγάλα κομμάτια στους πεινασμένους! 

Και, προς το παρόν, αυτός που αναπτύσσει την εθνική οικονομία, για να μπορεί να αγοράζει το αλεύρι, που χρειάζεται η « πίτα», είναι ο Μητσοτάκης! Και το έχουν εμπεδώσει, πλέον, σήμερα, οι πολίτες ότι «με δανεικά κόλλυβα δεν κάνεις μνημόσυνο»∙ και με δανεικά λεφτά και«γιαλαντζί αλεύρι» (αλα-Τσίπρα) η πίτα, σου «βγαίνει…ξινή» και, όταν την τρως, σου προκαλεί…πονόκοιλο, με όλα τα παρεπόμενα…! 

Β. Ψ. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey