Σοβαρές ενστάσεις Μαλέλη για την μετακόμιση της Κτηνιατρικής

17/10/2022 - 08:30

Τα «πυρά» και τις σοβαρές ενστάσεις του Σταμάτη Μαλέλη δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, με αφορμή τη μεταφορά της διεύθυνσης Κτηνιατρικής από το δημόσιο κτήριο της Παγανής, που μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν η εν λόγω υπηρεσία, στο μισθωμένο νεοκλασικό της οδού Καραπαναγιώτη. 

«Το νεοκλασικό που νοικιάστηκε είναι ανεπαρκές και ακατάλληλο για τη λειτουργία μιας οργανωμένης Κτηνιατρικής που στοχεύει στην προστασία του ζωικού κεφαλαίου, στην εξασφάλιση της υγείας των ζώων, στη λήψη αποφάσεων για τις ασθένειες που μπορεί να πάρουν επιδημικό χαρακτήρα, στη λήψη μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, του υγειονομικού ελέγχου των σφαγείων και των προϊόντων ζωικής προέλευσης. Είναι αυτονόητο ότι οι ανωτέρω βασικοί στόχοι της Κτηνιατρικής δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς τη λειτουργία επιστημονικού εργαστηρίου και κτηνιατρείου που φρόντισε σαν άλλος «Προκρούστης» να καταργήσει ο κος Μουτζούρης για να χωρέσει η Κτηνιατρική στο νεοκλασικό της οδού Καραπαναγιώτη», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση π[ου εξέδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στ. Μαλέλης. Και για να τεκμηριώσει την κριτική του αυτή λίγο παρακάτω, παραθέτει και τα στοιχεία εκείνα που δεν μπορούν να περάσουν στο... ντούκου : «Το Δημόσιο κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος η Κτηνιατρική, τονίζει, είχε από το Υπουργείο Γεωργίας- που διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για τον σχεδιασμό των ειδικών κτιρίων για τη λειτουργία της Κτηνιατρικής- κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο το έτος 2000, 200 εκ. δραχμές και έχει άνετους χώρους, επιστημονικά εργαστήρια, κτηνιατρείο, αποτεφρωτήρα και τον απαιτούμενο εργαστηριακό εξοπλισμό (…)Η απόφαση εγκατάλειψης του σύγχρονου αυτού δημοσίου κτιρίου και της απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας με τη δικαιολογία ότι δήθεν έχει καταστεί στόχος παραβατικών συμπεριφορών, αποδεικνύει ξανά την ανεπάρκεια, την ακρισία και το έλλειμμα βάρους της περιφερειακής αρχής, να συντονιστεί έστω με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου για να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη λειτουργία της Κτηνιατρικής». 

Πέρα από τους παραπάνω σοβαρούς λόγους, ωστόσο ο κ. Μαλέλης επικαλείται και άλλους, χαρακτηρίζοντας λάθος την επιλογή Μουτζούρη εξαιτίας της ενεργειακής κλάσης του εν λόγω κτιρίου που «είναι από τις χαμηλότερες της ενεργειακής κλίμακας, γεγονός που σε συνθήκες ενεργειακής κρίσης θα εκτοξεύσει το ενεργειακό κόστος λειτουργίας του σε απαγορευτικό ύψος» όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά ενώ χαρακτηρίζει εξίσου σοβαρό λόγο την μη πρόσβαση σε άτομα με αναπηρίες. Τα όσα επικαλείται στην κριτική του ο κ. Μαλέλης, περί της καταλληλότητας του νεοκλασικού που σήμερα στεγάζεται η Κτηνιατρική, χωρίς τη λειτουργία των συνοδών εργαστηρίων που την συνοδεύουν θα πρέπει να προβληματίσουν, γιατί το ζητούμενο δεν είναι τι «βολεύει» και «ενοχλεί» κάποιους , αλλά ποιό είναι το σωστό και το ενδεδειγμένο.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey