«Προκαααλώώώώώ….»

23/01/2021 - 15:36

Τι περίεργο όταν η αντίληψη περί ασυνεννοησίας αυτοδιοικητικών, της «στρατευμένης δημοσιογραφίας» -όπως έχει χαρακτηριστεί σε αναρτήσεις αυτοδιοικητικών- συμπίπτει με την άποψη του προέδρου του 13ου Περιφερειακού Τμήματος Αν. Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Παναγιώτη Μπαρούτη.
Προφανώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εμπειρία ενός ανθρώπου που έχει πλήρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης μιας περιοχής αλλά και των εκάστοτε πολιτικών και στρατηγικών που την έχουν επηρεάσει.
Γι’ αυτό «Προκαλώώώώώώ» όπως λέει ο τηλεοπτικός και τόσο επικοινωνιακός σεναριογράφος, τηλεπαρουσιαστής, σκηνοθέτης και ηθοποιός, Νίκος Μουτσινάς να κριτικάρουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης την άποψη του κ. Μπαρούτη περί ασυνεννοησίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών η οποία έχει επιπτώσεις στις ζωές των κατοίκων του νησιού. «Τρία διαφορετικά μαγαζιά και ο καθένας θέλει να κάνει κουμάντο στο κάθε μαγαζί» είπε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, στο «Ε» με αφορμή το «Εξοικονομώ - Αυτονομώ», βέβαια πρόσθεσε ότι αυτή η ασυνεννοησία μεταξύ των αυτοδιοικητικών, εμφανίζεται, σε κάθε θέμα που απασχολεί τον τόπο τούτο. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο.
Ένα σχόλιο για τον παγωμένο δρόμο του Καμένου Δάσους έγινε αιτία να αποτελέσουμε αντικείμενο κριτικής. Κριτική έγινε σε όλους και σε κανέναν μεμονωμένα. Αναφορά έγινε στο γεγονός ότι προφανώς δεν υπήρξε η σωστή συνεννόηση και έτσι μια κεντρική αρτηρία να παραμείνει κλειστή εξαιτίας του ότι υπήρχε πάγος στο οδόστρωμα λόγω της κακοκαιρίας. Έχει σημασία πόση ώρα έμεινε κλειστός ο δρόμος; Αν ήταν μία, δύο ή τρεις; Όχι γιατί αρκεί μία κακιά στιγμή για να γίνει το ατύχημα ή το δυστύχημα. Μπράβο στους ελάχιστους άντρες της τροχαίας που κουβαλούσαν όσες τσάντες με αλάτι είχαν και τις έριχναν στο δρόμο, μπράβο τους που βοηθούσαν ένα - ένα τα οχήματα για να ξεκολλήσουν. Σημασία έχει ότι κεντρικός δρόμος του νησιού, σε όλο το «Τσαμλίκ», επειδή προφανώς δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες όπως συνήθως γινόντουσαν κατά τη διάρκεια τέτοιου είδους φαινομένων έκλεισε. Υπερβολές; Ενδεχομένως αν έβλεπε κάποιος δεξιά και αριστερά αυτοκίνητα να εκτρέπονται της πορείας τους λόγω της παγωνιάς, να μην χαρακτήριζε υπερβολικό το όλο θέμα.
Κάποιοι αντέδρασαν στο σχόλιο και κάποιοι όχι. Ενδεχομένως εκείνοι που αντέδρασαν, προφανώς, κάτι τους ενόχλησε, εκείνοι που δεν αντέδρασαν, προφανώς, αντιλήφθηκαν ότι κάπου έγινε λάθος, φροντίζοντας να μην ξανακάνουν. Βέβαια αν ήταν κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να έλεγε: «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται».
Η κριτική και η αυτοκριτική γίνεται προκειμένου ένας άνθρωπος να γίνει καλύτερος. Η αναγνώριση των λαθών είναι εκείνη που μας βοηθά να μην τα επαναλάβουμε και μας καθιστά ωριμότερους. Στην προκειμένη περίπτωση το λάθος προφανώς ήταν η ασυνεννοησία, εμείς αυτό καυτηριάσαμε. Όλοι κάνουμε λάθη, γιατί κανείς από μας δεν είναι Θεός. Αυτός που θα αποφασίσει ποιος είναι σωστός και ποιος όχι, είναι η ιστορία. Και να μην ξεχνάμε ότι το κοινό καλεί τους δυνατούς καλλιτέχνες να κάνουν comeback όταν εκείνοι δεν βρίσκονται στη σκηνή. Γιατί στη ζωή σημαντικό είναι η ουσία και η ουσία όπως και η πολιτική, δεν είναι σε ό,τι φαίνεται αλλά σε ό,τι δεν φαίνεται!
Αυτά προς το παρόν και να είστε καλά αγαπητοί μου...

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey