Ποιοι είναι οι εμπρηστές;

31/07/2022 - 12:00

Ασφαλώς, οι πολλαπλές εστίες που προκαλούν, συγχρόνως, την έκρηξη των πυρκαγιών, δυο και τρεις, σε σημεία, όπου δεν έπεσε κεραυνός, δεν υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ ή άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα, παραπέμπουν σε σκόπιμο εμπρησμό. Ακούμε από τα ΜΜΕ ότι, κατά καιρούς, συνελήφθησαν- και μάλιστα «επ΄ αυτοφώρω»- κάποια άτομα, υπεύθυνα για κάποια καταστροφική πυρκαγιά.

Εκτός από κάποιες ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις πυρομανών- που τους «κλείνουν», τον χειμώνα, στο ψυχιατρείο ή στην φυλακή, και τους «αμολάνε», το καλοκαίρι, για να συνεχίσουν το προσφιλές τους «σπορ»- για τις άλλες περιπτώσεις, σπανίως, ακούμε για την ταυτότητα, την προέλευση και τα κίνητρα των εμπρηστών. Ως εκ τούτου, είναι φυσικό να κυκλοφορούν φήμες περί ξένων «πρακτόρων», περί «μεταναστών» που… «εκδικούνται» την χώρα μας - άγνωστο γιατί- και άλλα τέτοια σενάρια συνωμοσίας!

Μετά ταύτα, ευλόγως, προκύπτει το ερώτημα: Υπάρχει ΚΥΠ ή, όπως λέγεται, σήμερα, Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών; Αν υπάρχει και επιτελεί το έργο της για την ασφάλεια και την προστασία της χώρας από τέτοιου είδους απειλές και υπονομευτικές ενέργειες, ΟΦΕΙΛΕΙ να πληροφορήσει σχετικά τους πολίτες, προκειμένου - εάν μεν είναι ανυπόστατες φήμες- να μην «δηλητηριάζεται» ο κόσμος, χωρίς λόγο∙ εάν όμως είναι βάσιμες, να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Β.Ψ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey