Φωτογραφία: wikipedia Φωτογραφία: wikipedia

Πάει για σκραπ η “Αρχόντισσα” του Βορείου Αιγαίου

04/06/2022 - 12:00

 

Πρόκειται για το πλοίο «ΜΥΤΙΛΗΝΗ», που άλλαξε ριζικά το status-quo στις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες του Βορείου Αιγαίου και ανέδειξε τη ΝΕΛ σε μια από τις πρωτοπόρες ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το ΜΥΤΙΛΗΝΗ υπήρξε πλοίο μοναδικό από κάθε άποψη (πλήρωμα, φιλοξενία, άνεση), γι’ αυτό και απέκτησε γρήγορα μεγάλη φήμη και δικούς του ερωτευμένους οπαδούς. Στη διάρκεια της καριέρας του στην Ελλάδα, αναδείχθηκε αρκετές φορές ως ένα από τα καλύτερα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας, κερδίζοντας δικαιολογημένα διακρίσεις εξαιρετικά τιμητικές. 

Καθελκύστηκε στις 31 Αυγούστου 1973 με το όνομα VEGA μαζί με το αδελφό του VIRGO (μετέπειτα ΡΟΔΑΝΘΗ της G.A. Ferries) και υπήρξαν ένα από τα καλύτερα ζευγάρια πλοίων. 

Το ΜΥΤΙΛΗΝΗ μετασκευάστηκε εκτενώς σε nightferry, από το 1991 έως τον Ιούνιο του 1992. Κατά τη διάρκεια της μετασκευής του, οι εσωτερικοί του χώροι ανακαινίστηκαν και επανασχεδιάστηκαν πλήρως από τον Λέσβιο Αρχιτέκτονα, κατά καιρούς αρθρογραφεί και στο «Εμπρός» Παράσχο Καραβατάκη σε συνεργασία με τον Ναυπηγικό Γραφείο του Ι.Κουϊμάνη-Πετρόγκονα. 

A.Ω. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey