Όταν η υποκρισία αντιμάχεται της λογικής

13/12/2020 - 12:52 Ενημερώθηκε 14/12/2020 - 13:55

Είναι στενάχωρο και λυπηρό το γεγονός, ότι ένα τόσο σοβαρό και με επιπτώσεις στο νησί μας πρόβλημα αντιμετωπίζεται από ορισμένες δυνάμεις, τοπικές αρχές και παράγοντες με τόσο υποκρισία, που πραγματικά εκπλήσσει. Γιατί αν το ζητούμενο για όλους είναι πως το νησί μας θα πάψει να «στιγματίζεται» με το μεταναστευτικό, οι προσπάθειες όλες θα πρέπει να στοχεύουν πως θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, προκειμένου να καταστεί ασφαλής και ελεγχόμενη, χωρίς να επηρεάζει πλέον την οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού μας.

Το νησί μας τα τελευταία πέντε χρόνια βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, ήταν η κύρια πύλη εισόδου προς το ευρωπαϊκό έδαφος και δυστυχώς λόγω της απαράδεκτης «συμφωνίας» μεταξύ Ε.Ε.-Τουρκίας, που υπέγραψε και αποδέχθηκε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επέτρεψε τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά εν αναμονή ασύλου, προκαλώντας ασφυξία κυρίως στη Λέσβο με τα κατά καιρούς γνωστά επεισόδια.

Και η μικροπολιτική υπαγορεύει στάση

Αυτήν την πραγματικότητα λοιπόν κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ή να ακυρώσει με «μαγικές» κινήσεις, που είναι εκτός τόπου και χρόνου, εκτός και αν θεωρεί κάποιος ότι χαϊδεύοντας αυτιά με τις ακραίες μαξιμαλιστικές προτάσεις περί της «καμιάς δομής» και να «φύγουν όλοι», πατώντας ένα …μαγικό κουμπί, μπορεί να κερδίσει πολιτικά οφέλη. Μόνο που αν εξαιρέσεις κανείς τις ακραίες φωνές και από τις δυο πλευρές του πολιτικού χάρτη, τους ακροδεξιούς και ρατσιστές που ακούν για μετανάστες και πρόσφυγες και βγάζουν σπυράκια και τον ακροαριστερό και αντιεξουσιαστικό χώρο που θέλει να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους παράνομα εισερχόμενους στη χώρα μας, όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν άμεση εμπλοκή στη διαχείριση του μεταναστευτικού, που οφείλουν να μη ξεχνάνε όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Γι’ αυτό και είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ξιφουλκούν σήμερα κατά της δημιουργίας νέου κέντρου υποδοχής πολιτικές και αυτοδιοικητικές παρατάξεις και παράγοντες προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι την περίοδο διακυβέρνησης του κόμματος τους είχαν πάθει αφωνία με όσα τραγικά διαδραματιζόταν στο νησί με το μεταναστευτικό και με το αίσχος της Μόριας. Φαίνεται ότι τελικά η μικροπολιτική και οι σκοπιμότητες υπαγορεύουν τον δημόσιο λόγο παρατάξεων και παραγόντων και όχι η κοινή λογική ο ρεαλισμός και τα γεγονότα που θα έπρεπε να αποτελούν τα μόνα κριτήρια για τις όποιες αποφάσεις. Δυστυχώς όμως η υποκρισία περισσεύει…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey