Τι ήθελε να αποδείξει;

Όταν η Μέριλιν Μονρόε φόρεσε ένα σακί πατάτες ως φόρεμα

31/01/2021 - 18:30

Η Μέριλιν Μονρόε είναι αδιαμφισβήτητα το διαχρονικό σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας.

Την έχουμε δε σε αμέτρητες φωτογραφίες να ποζάρει, άλλοτε με σέξι τρόπο και άλλοτε με νάζι. Η απίστευτη φωτογένεια και η γοητεία της μας έχουν χαρίσει εμβληματικές εικόνες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο μύθος της διατηρείται μέχρι σήμερα.

Τίποτα δεν μπόρεσε να επισκιάσει τη λάμψη της. Ακόμα και όταν το 1951 φωτογραφήθηκε φορώντας ως φόρεμα ένα σακί από πατάτες, έλαμπε ολόκληρη. Απέδειξε έτσι για άλλη μια φορά πως το σεξαπίλ της ήταν φυσικό και δεν ήταν τα ρούχα που της έδιναν το κάτι παραπάνω.

Όσο για το γιατί επέλεξε να φορέσει ένα σακί από πατάτες; Υπάρχουν περισσότερες από μία εκδοχές. Λέγεται πως η Μέριλιν Μονρόε είχε πάει σε ένα πάρτι στο ξενοδοχείο Beverly Hills φορώντας ένα προκλητικό κόκκινο φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ. Δυστυχώς, δεν έχουν διασωθεί φωτογραφίες από αυτό το event. Ωστόσο, μια δημοσιογράφος φαίνεται να ενοχλήθηκε από την εμφάνισή της και, σύμφωνα με την ίδια τη σταρ, την αποκάλεσε «φθηνή και χυδαία». Μη σταματώντας εκεί, της είπε ότι θα φαινόταν πιο ωραία αν φορούσε ένα σακί από πατάτες.

Ακομπλεξάριστη η Μέριλιν Μονρόε, δε δίστασε να φορέσει ένα σακί πατάτες ως φόρεμα / Φωτογραφία: Getty Images

 

Έτσι, η Twentieth Century Fox, η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών με την οποία είχε συμβόλαιο τότε η διάσημη ηθοποιός, αποφάσισε να αξιοποιήσει την ιστορία. Τράβηξε λοιπόν μερικές φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε, η οποία χωρίς κόμπλεξ και με πολύ χιούμορ, πόζαρε φορώντας ένα σακί από λινάτσα, για να αποδείξει ότι μπορεί να είναι σέξι με οτιδήποτε βάλει. Ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ψηλοτάκουνα πορτοκαλί πέδιλα. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες σε όλη τη χώρα.

Η Μέριλιν Μονρόε είναι σέξι ακόμα κι αν φορά ένα σακί από πατάτες / Φωτογραφία: Getty Images

Μια άλλη εκδοχή ήταν ότι κάποιος απλώς έκανε μια αυθόρμητη δήλωση, ότι η Μέριλιν Μονρόε θα μπορούσε να κάνει έναν σάκο από πατάτες να φαίνεται σέξι και η Twentieth Century Fox τράβηξε τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του.

Η Μέριλιν Μονρόε ακόμα και μέσα σε αυτό το σύνολο ήταν εκθαμβωτική. Όποιος και να ήταν ο λόγος που έκανε αυτή τη φωτογράφιση, έκλεισε τα στόματα όσων την αμφισβητούσαν. Ήταν τόσο όμορφη που θα μπορούσε να κάνει ακόμη και ένα σακί από πατάτες να φαίνεται ελκυστικό.

Την ίδια στιγμή, η κίνησή της αυτή έδωσε απίστευτη δημοσιότητα στον προμηθευτή της πατάτας. Σύμφωνα μάλιστα με τη Μέριλιν Μονρόε, ένας αγρότης τής έστειλε ένα σακί πατάτες για να την ευχαριστήσει για τη διαφήμιση που έκανε στην εταιρεία τους. Όμως η ξανθιά σταρ του Χόλιγουντ δεν πρόλαβε ποτέ να τις απολαύσει. Όπως είχε πει: «Υπήρχε έλλειψη από πατάτες τότε, και τα αγόρια των δημοσίων σχέσεων τις έκλεψαν όλες. Δεν είδα ούτε μία».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey