Από εσωτερικό αγροτικής μονάδας εκμετάλλευσης Από εσωτερικό αγροτικής μονάδας εκμετάλλευσης Φωτογραφία: Ανδρονίκη Κουτσαβλή

Όλα του γάμου δύσκολα

23/07/2022 - 09:30 Ενημερώθηκε 23/07/2022 - 09:47

Ο Προέδρος του Παραρτήματος Αιγαίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, απέστειλε έγγραφο στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αναφορικά με τις δυσχέρειες που έχουν σημειωθεί στην υλοποίηση του 20% των επενδύσεων στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης».

Στο έγγραφό του παρέθεσε αναλυτική αναφορά στα προβλήματα, που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα και αφορούν στον εφοδιασμό του νησιού με υλικά, εξοπλισμό κτλ, λόγω της προβληματικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με τη Βόρεια Ελλάδα, στην αβεβαιότητα της αγοράς, στις λειτουργικές δυσχέρειες των εμπλεκόμενων Δημόσιων Υπηρεσιών και ζήτησε τη χορήγηση εύλογης παράτασης, τουλάχιστον δύο μηνών, για την υποβολή των αιτήσεων πληρωμής της α’ δόσης του προγράμματος.

Αναλυτικότερα από ένα δρομολόγιο την εβδομάδα που γινόταν με τα RO-RO πλοία που συνδέουν το Εμπορικό Λιμάνι της Μυτιλήνης με εκείνο της Βόρειας Ελλάδας τώρα έχουμε ένα το 15νθήμερο, με ότι αυτό σημαίνει για την προμήθεια κατασκευαστικών υλικών απαραίτητων για την ανέγερση μονάδων θερμοκηπιακού τύπου που επιλέγονται κατά κύριο λόγο σε αυτά τα προγράμματα. Στα προβλήματα σημειώνεται ότι το Αρχαιολογικό Συμβούλιο που εγκρίνει σχετικά έγγραφα που απαιτούνται, και που γίνεται κάθε μήνα, δεν έγινε τον Ιούλιο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την δρομολόγηση των γραφειοκρατικών υποθέσεων, ενώ ο μήνας Αύγουστος είναι γνωστό ότι είναι μήνας διακοπών και παύσης εργασιών, και πολλά εργοστάσια που παράγουν προϊόντα απαραίτητα γι’ αυτές τις κατασκευές θα παραμείνουν κλειστά. Οπότε το αίτημα του κ. Κατσαβέλλη είναι απολύτως λογικό και θα πρέπει  να γίνει αποδεκτό από την ηγεσία του Υπουργείου.

Θα πρέπει να πούμε ότι κάθε μία τέτοια μονάδα που δημιουργείται στο νησί μας σηματοδοτεί ότι ανεβαίνει το επίπεδο σε ότι έχει να κάνει με την αγροτική παραγωγή, έναν βασικό πυλώνα της οικονομίας του τόπου μας. Κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε να στέλνει μόνο ο κ. Κατσαβέλλης έγγραφα στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αλλά και άλλοι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές κλπ. Μήπως πληθύνουν οι φωνές και εισακουστούμε. Τέλος θα πρέπει η πολιτεία να στέκεται αρωγός δίπλα σε ανθρώπους που επιλέγουν να μείνουν σε ακριτικές περιοχές, κάνοντας ένα δύσκολο επάγγελμα που δεν γνωρίζει ούτε διακοπές, ούτε σκόλες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey