«Οδός Ελευθερίου Ζούρου»

25/07/2021 - 12:00 Ενημερώθηκε 23/07/2021 - 22:48

Συντροφιά με την γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια ο Λευτέρης Ζούρος, καθηγητής και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, είχε τη χαρά να δει τον δρόμο όπου βρίσκεται το πατρικό του σπίτι να παίρνει την ονομασία «ΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΖΟΥΡΟΥ».

Η Κοινότητα Πελόπης και η πρόεδρος Μαρία Κιαχαγιά ήθελαν να ευχαριστήσουν με αυτόν τον τρόπο τον κ. Ζούρο που με τις γνώσεις του διέπρεψε σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Μάλιστα το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου εκδήλωση προς τιμή του.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κ. Κιαχαγιά, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Ισότητας των φύλλων Ζαχαρώ Ιωακείμ, οι κ.κ. Δημήτριος Τσερνόγλου και Ελευθέριος Καρμίρη, καθώς και το τιμώμενο πρόσωπο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Ζούρο από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Πελόπης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του στρατού και της εκκλησίας.

Αμέσως μετά την εκδήλωση οι παραβρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στον χώρο της Λαογραφικής Συλλογής Πελόπης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey