Ο «κύβος ερρίφθη» εκλογές την άνοιξη... Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office

Ο «κύβος ερρίφθη» εκλογές την άνοιξη...

01/10/2022 - 13:00

Την άνοιξη του 2023, με την ολοκλήρωση σχεδόν της τετραετίας, φαίνεται ότι προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός να προσφύγει στις κάλπες, κατά τα λεγόμενα του από το βήμα της ετήσιας συνάντησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που έγινε στην Κρήτη. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που μίλησε για τον χρόνο των εκλογών, που μέχρι πρότινος παρέπεμπε στο τέλος της κυβερνητικής θητείας του. Είχε προηγηθεί παρόμοια αναφορά του μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, όπου τις εκλογές τις προσδιόριζε και πάλι την προσεχή Άνοιξη, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό και το ενδεχόμενο του Καλοκαιριού. Φαίνεται όμως ότι τελικά ο «κύβος ερρίφθη» και την προσεχή Άνοιξη, με πιθανότερη εκδοχή τον Μάρτιο, εκτός άλλων απρόοπτων εξελίξεων, φαίνεται τελικά να στηθούν οι κάλπες. Σε αυτήν την απόφαση είναι βέβαιο ότι συνηγόρησαν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που όλες μα όλες δίνουν υπεροχή στο κυβερνών κόμμα με σημαντική διαφορά από το δεύτερο. 

Αν και οι διαρροές εδώ και καιρό μιλούσαν για επίσπευση των εκλογών και υπήρχε μια μικρή σχετικότητα γύρω από την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους, ο πρωθυπουργός φαίνεται, έχοντας και πιο σαφείς ενδείξεις των προθέσεων του εκλογικού σώματος, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η ώρα των εκλογών είναι η Ανοιξη του 2023. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο ΕΛΚ ήταν απολύτως σαφής λέγοντας : «Εξακολουθούμε να προηγούμαστε στις δημοσκοπήσεις με διαφορά μεταξύ οκτώ και δέκα ποσοστιαίων μονάδων. Και πιστεύω ότι όταν θα έρθει η ώρα, την άνοιξη του 2023, να προβάλουμε τα επιχειρήματά μας στον ελληνικό λαό, θεωρώ ότι είναι λογικό να ισχυριστούμε ότι τηρήσαμε τις εκλογικές μας υποσχέσεις, ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι ήταν όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2019. Και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα μάς δώσει μια δεύτερη εντολή για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε». 

Τούτων δοθέντων το επόμενο διάστημα, όχι ότι και αυτό που προηγήθηκε δεν ήταν, ουσιαστικά θα πρόκειται για άτυπη προεκλογική περίοδο που θα ενταθεί όταν γίνει και η επίσημη προκήρυξη των εκλογών, που θα κρίνει πολλά για τα επόμενα χρόνια, αλλά και για την διακυβέρνηση του τόπου μας. Με τα διλήμματα υπαρκτά για το επίμαχο διακύβευμα, αν η πολιτική σταθερότητα θα προκύψει από την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος, εν προκειμένω σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις της ΝΔ, ή από κυβέρνηση συνεργασίας περισσότερων του ενός κόμματος, να αποτελεί σοβαρό κριτήριο για ένα πολύ σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος που θα βγάλει και τον νικητή. Και το βέβαιο, κατά τη γνώμη μας είναι, ότι όποιες από τις πολιτικές δυνάμεις, δεν πάρουν θέση για αυτό το κρίσιμο διακύβευμα δεν θα έχουν καμιά τύχη από τις κάλπες. Και αυτό όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν τόσο το καλύτερο γι αυτές, και ο νοών νοείτο! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey