Ο «δικός» μας Αρης!

26/06/2021 - 16:49

Η είδηση της ξαφνικής απώλειας του Αρη Κυριαζή προκάλεσε θλίψη στη πνευματική Λέσβο, που τα τελευταία χρόνια είχε μια έντονη και συνεχή παρουσία, αλλά και στην εφημερίδα μας, στο «Εμπρός», αφού μέχρι την προηγούμενη έκδοσή του ήταν παρών με την τακτική συνεργασία του. Γι αυτό και το άγγελμα του θανάτου του μας ξάφνιασε γιατί ο Αρης έδινε τη μάχη του χωρίς να υποψιάσει κανέναν, πέρα από τους πολύ στενούς του ανθρώπους και την οικογένειά του. Ούτε καν πήγε το μυαλό μου στο κακό , όταν πριν ένα μήνα περίπου επικοινώνησε ηλεκτρονικά μαζί μου, ενημερώνοντας με ότι η δεκαπενθήμερη συνεργασία θα γίνει για κάποιο διάστημα μηνιαία , γιατί θέλει να αφοσιωθεί στο βιβλίο που ετοίμαζε όπως μου έγραφε. Και η αλήθεια είναι ότι , όπως πάντα συνεπής, έσπευσε να στείλει τις «μηνιαίες επισημάνσεις» του για πρώτη και τελευταία φορά, που δημοσιεύτηκαν το περασμένο Σαββάτο με θέμα: «Ο Κούκος και καταγραφές για μελτέμια και Γαρμπή από Θεόφραστο και Αριστοτέλη», αυτός ο ερευνητής του Κόλπου Καλλονής, που δεν άφηνε «πηγή» χωρίς να την ξεσκαλίζει και να την φέρνει στο φως της δημοσιότητας. Δυστυχώς τρεις μέρες μετά ήρθε η θλιβερή είδηση, που έπεσε πολύ βαρειά σε όσους τον γνώριζαν και διαλέγονταν μαζί του για όλα τα ενδιαφέροντα και εν πολλοίς «άγνωστα» ερευνούσε και δημοσιοποιούσε κατά καιρούς μέσα από τα βιβλία του και τα κείμενα του.

Ακόμη είναι νωπές οι μνήμες μου από τη γνωριμία μας πριν από πολλά χρόνια , όταν εκτιμώντας την εκδοτική προσπάθεια που έκανε η εφημερίδα μας και τη συμβολή της στα πολιτικά και πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας, μου πρότεινε να έχει μια τακτική συνεργασία, θέλοντας και αυτός να έχει ένα βήμα προβολής των αναζητήσεων του. Και πράγματι εδώ και χρόνια ο Αρης αποδείχτηκε πολύτιμος συνεργάτης, τιμώντας τη γνωριμία και τη φιλία μας, στηρίζοντας με την πέννα του , τον καλό του λόγο στα δύσκολα την εφημερίδα μας, που τη θεωρούσε και δική του υπόθεση. Και ήρθε και η έκδοση του βιβλίου «Τα αστέρια του Μουράγιου», από τις εκδόσεις μας , την «Αιολίδα», ως συνέχεια μιας συνεργασίας που δημιούργησε δεσμούς  αλληλοεκτίμησης.

Οι μεστές περιεχομένου συνεργασίες του Αρη θα μας λείψουν , όπως και η ερευνητική του ματιά με όσα με επιτυχία καταπιάστηκε. Καλό ταξίδι στα ...αστέρια! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey