«Να μην γίνει δεκανίκι»

26/12/2021 - 12:00

«Με χαρά είδα τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγχαίρει τον νέο αριστερό πρόεδρο της Χιλής, Γκάμπριελ Μπόριτς, για την εκλογή του, που στηρίχθηκε από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας του. Θέλω να πιστεύω πως θα επιθυμούσε να δει το ίδιο και εδώ, ώστε το Κίνημα Αλλαγής υπό την ηγεσία του να γίνει μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας ανατροπής αυτής της επικίνδυνης και ένοχης κυβέρνησης κι όχι δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη. Να εργαστούμε από κοινού για μια πολιτική προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας» ανέφερε σε απάντησή του ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Γιάννης Μπουρνούς μετά από ερώτηση του «Ε» για τις ανατροπές που φέρνει στο πολιτικό σκηνικό η ανάδειξη Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι για να γίνει αυτό «πρέπει πρώτα να ακούσουμε τις απόψεις του κ. Ανδρουλάκη για το βασικό μισθό, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ακρίβεια, την ενέργεια, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης κ.ο.κ. Από αυτές θα κριθεί κι όχι από γενικόλογες επικλήσεις περί αυτονομίας του ΚΙΝΑΛ». 

«Αντίπαλός μας είναι μόνο η Δεξιά» 

«Αντίπαλός μας είναι μόνο η Δεξιά» απάντησε ο κ. Μπουρνούς στο ερώτημα αν το ΚΙΝΑΛ αποτελεί αντίπαλο δεδομένου ότι αρκετοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από αυτό το χώρο και πρόσθεσε: «Οι πολίτες που μας ψηφίζουν δεν φέρουν πιστοποιητικά προέλευσης. Μας ψηφίζουν εδώ και μια δεκαετία, για να εργαστούμε για την πρόοδο, τα δημοκρατικά δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Το ίδιο πιστεύω προσδοκούν και οι ψηφοφόροι που ψηφίζουν το ΚΙΝΑΛ, καθώς και τα άλλα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς».  

«Απαραίτητη η διπλή αλληλεγγύη»  

Ενώ απαντώντας σε ερώτηση του «Ε» για το μεταναστευτικό σε σχέση με τη Λέσβο, αλλά και την αναγκαιότητα ή όχι της δομής στη Βάστρια ο Γ. Μπουρνούς έσπευσε να υποστηρίξει ότι: «Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η διπλή αλληλεγγύη προς το νησί μας και τις άλλες ακριτικές περιοχές της χώρας που σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί, επειδή τους έλαχε να ζουν στα σύνορα της Ευρώπης. Αφενός η αλληλεγγύη της ηπειρωτικής Ελλάδας προς τα νησιά και η υποχρέωση κάθε κυβέρνησης να κατανέμει το βάρος αναλογικά σε κάθε νομό της χώρας. Αφετέρου, και σημαντικότερο, η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τις χώρες εισόδου, ώστε να γίνεται υποχρεωτικά και χωρίς καμία εξαίρεση, αναλογικός διαμοιρασμός των αιτούντων άσυλο σε κάθε κράτος-μέλος» . Από τα παραπάνω συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε, ότι κατά την άποψη του βουλευτή μας , αν και δεν το αναφέρει, δεν είναι απαραίτητη η δομή στη Βάστρια , αλλά η «διπλή αλληλεγγύη» από την υπόλοιπη Ελλάδα προς τα νησιά υποδοχής και την Ε.Ε. προς την Ελλάδα. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey