Μέρα ηλιόλουστη!

12/02/2021 - 12:06

Μέρα ηλιόλουστη, Αλκυονίδα, σε ένα μπαλκόνι με θέα, στα Ιλίσια: απέναντι ο Υμηττός, η Φιλοσοφική, η Θεολογική και οι φαρδιοί δρόμοι της Πανεπιστημιούπολης. Δεν έχει ακόμη σερβίρει τα πρώτα τσίπουρα, όταν κοιτάζω τον κόσμο που πηγαινοέρχεται για άθληση και σχολιάζω:

-      Άντε και σε μερικές μέρες θα έχεις την πανεπιστημιακή αστυνομία να σε φυλάει! Πιο πολύ θα προστατεύεται το δικό σου σπίτι παρά το Κοινοβούλιο! Ούτε βουλευτίνα να ήσουν! Και δεν τον θες και τον Κυριάκο! Αχάριστη!

Άστραψε και βρόντηξε!

-      Ξέρεις πού γύριζα χτες; (φώναξε) Από τη διαδήλωση στα κεντρικά του Πανεπιστημίου. Βγήκα και ξελαρυγγιάστηκα με τις συντρόφισσες εναντίον του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη! Λέμε έξω οι μπάτσοι από το Πανεπιστήμιο.

-      Να λες πως σας πείραξε η κλεισούρα και βγήκατε να εκτονωθείτε (απάντησα). Ως γνωστόν, εκτονώνεσαι ότι κινείσαι και όταν φωνάζεις. 6 δηλώσατε στη μετακίνηση;

-      Εμείς, μια λαοθάλασσα από κόσμο, ξεχυθήκαμε ενάντια στη βία της εξουσίας να παλέψουμε για ελεύθερα πανεπιστήμια (απάντησε).

-      Δηλαδή συνωστιστήκατε, πουλάκι μου! (σχολίασα). Ύστερα κάθεσαι και βρίζεις παπάδες και εκκλησιάσματα! Άμα διαδηλώνεις δεν κολλά ο κορονοϊός. Άμα πάλι προσεύχεσαι, αρρωσταίνεις…..

-      Βεβαίως! Η αρρώστια τους αγωνιστές τους σέβεται! Μόλις πλάκωσαν οι μπάτσοι, μαζέψαμε καθεμία από δύο - τρία ωραία παιδιά και σταθήκαμε στα κατώφλια των πολυκατοικιών, ότι και καλά ήμασταν περαστικοί! Όχι ο κορονοϊός δεν κολλά, όταν συνωστίζεσαι με τη νεολαία!

-      Α, δεν κολλάς από τεκνά! Ωραία τοποθέτηση! Θες να πεις ότι πέρασε η Αστυνομία από μπροστά σας και δεν της κάνατε καμία εντύπωση. Εσείς εξήντα και αυτοί είκοσι με το ζόρι…

-      Για ζευγαράκια μας περάσανε…

-      Αυτά να τα λέτε μεταξύ σας! Για γιαγιάδες και εγγονούς, πες καλύτερα! Με άλλα λόγια ή σας τη χαρίσανε ή πολύ χαζοί είναι όσοι κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις στο κέντρο! Τέλος πάντων, τι θα γίνει; Θα παραγγείλεις καμιά πίτσα να φάμε;

-      Ψάχνω. Υπάρχει μια καλή πιτσαρία αλλά είναι κλειστή. Ανοίγει το απόγευμα.

-      Αφού έχει άλλη μία ανοιχτή εδώ πιο κάτω!

-      Αυτός που την έχει είναι δεξιός! Εγώ από δεξιούς δεν ψωνίζω!

-      Ε, τότε τηλεφώνησε στην Κουμουνδούρου και ρώτα ποιοι σύντροφοι έχουν delivery Ιλίσια - Ζωγράφου, μπας και φάμε καμιά φορά!

-      Βεβαίως και θα το κάνω! Και δε μου χρειάζεται η Κουμουνδούρου! Υπάρχουν οι οργανώσεις της γειτονιάς. Θα πάω αμέσως να τηλεφωνήσω!

Μπαίνει στο σπίτι και γυρίζει περιχαρής!

-      Τακτοποιήθηκε (δηλώνει περήφανα).

-      Δηλαδή θα φάμε πίτσα συριζέικη!

-      Φυσικά! Μόνον αυτές τρώγονται!

-      Πες μου τώρα! Δεν είναι διάκριση αυτό;

-      Ποιο;

-      Να ψωνίζεις με κομματικά κριτήρια!

-      Καθόλου! Υποχρέωση είναι! Στηρίζω συντρόφους! Σύντροφοι έχουν το σούπερ μάρκετ που ψωνίζω, σύντροφος είναι και ο χασάπης μου….

-      Ε, αλίμονο!

-      Σκασμός! Στη λαϊκή μόνον από πάγκους συντρόφων αγοράζω βλίτα, σύντροφος είναι ο φοροτεχνικός μου, σύντροφος και ο γιατρός μου! Κηφισιά πηγαίνω από Ιλίσια, για να με εξετάσει!

-      Ε, ασφαλώς! Σε λαϊκά προάστια διαμένουν οι σύντροφοι!

-      Να βγάλεις τον σκασμό! Μόλις γίνουμε ξανά Κυβέρνηση…

-      Αν…

-      Συντόμως… Εκεί θα κλάψετε όλοι. Και πρώτη απ’ όλους εσύ!

-      Γιατί θα αυξήσετε πάλι τον ΕΝΦΙΑ;

-      Γιατί είσαι μια μικροαστή που ψηφίζει κόντρα στα οικονομικά της συμφέροντα!

-      Πάντως σας προτιμώ αντιπολίτευση !

-      Ε, όπως όλα τα ταξικά αποβράσματα και οι ανεγκέφαλοι φρικτοί μικροαστοί!

-      Όχι αλλά, όταν κάνετε αντιπολίτευση, έχετε τουλάχιστον πλάκα! Λέτε και κανένα πετυχημένο! Δεν τσακώνεστε και πολύ μεταξύ σας!

-      Αυτά τα βουνά (σηκώνεται και δείχνει με μια εξόχως θεατρική κίνηση απέναντι) σε λίγους μήνες θα πάψουν να είναι σκλαβωμένα…

-      Θα πάρετε ως κόμμα τα βουνά; Νέο αντάρτικο;

-      Εκλογές θα γίνουν!

-      Αποκλείεται ! Πού καιρός για συνωστισμό;

-      Όταν πρόκειται για υπόθεση εθνική, η αρρώστια σέβεται!

-      Μιλάτε τώρα και για έθνος;

Δεν απάντησε!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey