Με τον λύκο ή το αρνί

06/03/2022 - 12:00

Μέχρι χθες εμφανίζονταν υπέρμαχοι του διεθνούς δικαίου και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών «διά του διαλόγου»∙ είναι η ίδια Μεγάλη Δύναμη που συμβούλευε εμάς και τους Κυπρίους να επιλύσουμε τις διαφορές μας με τους Τούρκους, με τον διάλογο, στην βάση του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε. Και είναι πάλι οι ίδιοι, αυτοί που επιλύουν, σήμερα, τις διαφορές τους, με τις γειτονικές και αδύναμες χώρες, «διά των όπλων» και στη βάση του «δικαίου του ισχυροτέρου»!  

Και από την άλλη πλευρά οι δυνάμεις που συνέργησαν και πρωτοστάτησαν στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στην αλλαγή των συνόρων και την δημιουργία του Κοσσόβου, είναι αυτοί οι ίδιοι, οι οποίοι, σήμερα, καταγγέλλουν την «αναθεωρητική» πολιτική της άλλης Μεγάλης Δύναμης και την επίλυση, «διά των όπλων» των διαφορών της με το γειτονικό κράτος, το οποίο, με χιλιάδες θύματα, υπερασπίζεται την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας του. Και είναι οι ίδιοι που όταν βομβάρδιζαν το Βελιγράδι και την Βαγδάτη, χαρακτήριζαν - αδάκρυτοι- ως «παράπλευρες απώλειες» τις χιλιάδες τα θύματα των αμάχων∙ αυτοί που τώρα χύνουν καυτά δάκρυα για τα αθώα θύματα στο Χάρκοβο και το Κίεβο! 

Και είναι και κάποιοι, εδώ, πολιτευόμενοι, κομματάνθρωποι και κομματάρχες, ορκισμένοι πολέμιοι του Φασισμού και του Ιμπεριαλισμού, φλογεροί προστάτες όλων των αδυνάτων, επί της γης, στρατευμένοι, διά βίου, για την κατάργηση της «εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», οι οποίοι μπροστά στο ερώτημα της ιστορικής συγκυρίας «με ποιον είστε, με τον λύκο ή το αρνί», αυτοί απαντάν κρατώντας «ίσες αποστάσεις» από τον πόλεμο και την ειρήνη, από την αλήθεια και το ψέμα, από το δίκιο και το άδικο∙ και βάζουν στην «πειραγμένη» παλάντζα τους πταίσματα και κακουργήματα, με αποτέλεσμα να εξισώνουν τα θύματα με τους θύτες! 

Το αμείλικτο, όμως, ερώτημα που θέτει η Ιστορία και ο πολιτισμός του ανθρωπισμού, προς όλους τους λαούς, σε κάθε σκεπτόμενο και ευαίσθητο πολίτη, σε Ανατολή και Δύση, στον Βορρά και τον Νότο, είναι: ως πότε το αρνί θα το τρώει ο λύκος; 

Και ως πότε η ΔΥΝΑΜΗ θα έχει το ΔΙΚΙΟ και όχι το ΔΙΚΙΟ την ΔΥΝΑΜΗ;  

Β.Ψ. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey