Ξεπερνούν τα «εμπόδια» Κολυμβητήριο και Προκυμαία

24/09/2022 - 13:00 Ενημερώθηκε 23/09/2022 - 18:26

Δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει εδώ και καιρό ο Δήμος Μυτιλήνης, για διαφορετικούς λόγους ...«κόλλησαν» για μεγάλο διάστημα, προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό, τόσο στη δημοτική αρχή που καλείται να τις υλοποιήσει και να τις ...τρέξει , όσο και στην τοπική κοινωνία που περιμένει «πως και πως» επιτέλους να ολοκληρωθούν και να τεθούν σε χρήση των πολιτών. Πρόκειται για την μεγάλη παρέμβαση στο κέντρο της πόλης, με την ανάπλαση της προκυμαίας και της πλατείας Σαπφούς, που στοχεύει να αλλάξει αισθητικά και λειτουργικά την πιο πολυσύχναστη περιοχή της Μυτιλήνης και για το έργο του ανοιχτού κολυμβητηρίου στα Θέρμα που ενώ ξεκίνησε πριν μήνες η κατασκευή του, εδώ και μερικούς μήνες παραμένει σταματημένο. Και η περίπτωση αυτών των δυο έργων αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν αρκούν οι προθέσεις και η διάθεση της όποιας τοπικής αρχής για να προχωρήσουν ανεμπόδιστα και να ολοκληρωθούν στα χρονικά όρια που σχεδιάστηκαν. Γιατί οι αστάθμητοι και οι απρόβλεπτοι παράγοντες σε συνδυασμό με την απίθανη γραφειοκρατία μια χαρά μπορούν να τα ...καταφέρουν για να πάνε πίσω τα πράγματα και να βάλουν σε «περιπέτειες» τόσο σημαντικές παρεμβάσεις που χρειάζεται ο τόπος μας. Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι ενώ τέτοιες «εμπλοκές» δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης, αλλά κοινής προσπάθειας για να ξεπεραστούν, φαίνεται ότι κάποιοι τις εκμεταλλεύονται για να δημιουργήσουν εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν στον τόπο μας. Δυστυχώς κάποιοι «επενδύουν» στην αποτυχία της δημοτικής αρχής, για να εμφανιστούν ως «σωτήρες» αύριο! Και ασφαλώς όλοι κρίνονται και για τα τυχόν λάθη και τις παραλείψεις τους, στο βαθμό που υπάρχουν, αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά τους για τέτοιας εμβέλειας θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας. 

Πληρώνεται ο λογαριασμός και ξεκινά  

Ευτυχώς όμως οι εξελίξεις και για τα δυο αυτά εμβληματικά έργα φαίνεται να δημιουργούν βάσιμες προσδοκίες ότι τα δύσκολα πέρασαν και οι όποιες «εμπλοκές» ξεπερνιούνται, προκειμένου να προχωρήσουν. Για το μεν έργο του κολυμβητηρίου, το πρόβλημα που προέκυψε από τη διακοπή των εργασιών, λόγω μη πληρωμής του πρώτου λογαριασμού στην εργολήπτρια εταιρία, γιατί κόλλησε στη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού, λόγου αιφνίδιου θανάτου του υπεύθυνου για τις πληρωμές, έστω και με σημαντική καθυστέρηση διευθετήθηκε, αφού τα χρήματα , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έφθασαν στο ταμείο του Δήμου και αν δεν έχουν ήδη δοθεί στην κατασκευάστρια εταιρία είναι θέμα ...ωρών για να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα. Ωστόσο και για αυτό το «τυπικό» κατά τα άλλα θέμα, έπρεπε να γίνουν συνεχείς παρεμβάσεις και από το δήμαρχο Μυτιλήνης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στρ. Τζιμή και τον κυβερνητικό βουλευτή Χαρ. Αθανασίου στους κυβερνητικούς παράγοντες και στην πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της ΓΓΑ και στον κ. Αυγενάκη και επισκέψεις διαζώσης του αντιδημάρχου για να λυθεί το πρόβλημα. Αν είναι δυνατόν...Μετά από αυτήν την εξέλιξη αναμένονται οι εργασίες που είχαν διακοπεί στο χώρο κατασκευής του κολυμβητηρίου να ξαναξεκινήσουν με την προσδοκία και την ευχή να μην υπάρξουν άλλα απρόβλεπτα, που μπορούν να βάλουν σε νέες ...περιπέτειες αυτό το ταλαιπωρημένο έργο. Η Μυτιλήνη, το νησί ολόκληρο, μετά μια δεκαετία, από τότε που μπήκε «λουκέτο» στο παλιό κολυμβητήριο, δικαιούται να αποκτήσει το συντομότερο δυνατό ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, που τόσο στερήθηκε ο ναυταθλητικός κόσμος και τα νέα παιδιά. Και αυτό οφείλουν όλοι να το στηρίξουν χωρίς δεύτερες σκέψεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 

Υπογράφεται η σύμβαση και αναλαμβάνει ο εργολάβος  

Σε ότι αφορά τώρα το άλλο μεγάλο έργο, που φιλοδοξεί να αλλάξει την όψη της πόλης, από το Φανάρι μέχρι το ξενοδοχείο Blue Sea, σε όλη την προκυμαία και την κεντρική πλατεία, οσονούπω θα ξεκινήσει, αφού μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της αναδόχου εταιρίας, δεδομένου ότι ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια, με τις προσφυγές και τις δικαστικές εμπλοκές, καθώς και τα διαδικαστικά από τα γραφειοκρατικά, προκειμένου να παρθούν οι αναγκαίες εγκρίσεις. Για να φθάσει όμως το έργο μια ανάσα πριν ξεκινήσει χρειάστηκε από την μέρα που αναδείχτηκε ο ανάδοχος του, να περάσει...ταλαιπωρίες και κωλυσιεργεία πολλών μηνών, που δεν ήταν απαραίτητες, με αποτέλεσμα ενώ σε αυτήν την χρονική στιγμή θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του, τελικά αναμένεται μόλις τώρα να ξεκινά. Και επειδή το έργο θα υλοποιείται στο κέντρο της πόλης, όπου η κίνηση και η λειτουργία των επιχειρήσεων στην εν λόγω περιοχή θα υφίσταται, θα χρειαστεί και υπομονή και η αναγκαία συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις και εμπόδια. Τέτοιας έκτασης παρεμβάσεις και μάλιστα με τις δραστηριότητες της πόλης εν λειτουργία, για να προχωρήσουν ανεμπόδιστα, χρειάζονται την μέγιστη δυνατή συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και εν προκειμένω των επιχειρήσεων που εκ των πραγμάτων οι εργασίες για το έργο θα προκαλέσουν «οχλήσεις». Γι αυτό από την αρχή είναι σκόπιμο να γίνουν και οι αναγκαίες εξηγήσεις όλων των παραγόντων και των εμπλεκομένων, ώστε τα όποια προβλήματα να προληφθούν για να μη χρειαστούν παρεμβάσεις κατόπιν ...εορτής! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα αφήσει σε όλους μια «γλυκιά γεύση», γιατί θα αναβαθμίσει αισθητικά την προκυμαία της πόλης, κάνοντάς την συγχρόνως και πιο λειτουργική, με ό,τι αυτό σημαίνει και για την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες της Μυτιλήνης , αλλά και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτήν την περιοχή. 

Η Μυτιλήνη χρειάζεται τέτοιες παρεμβάσεις, όπως αυτή στην προκυμαία, αλλά και τις άλλες αστικές αναπλάσεις που δρομολογούνται και αλλάζουν την όψη της, και έργα υποδομής όπως το κολυμβητήριο που τόσα χρόνια στερείται η νεολαία του νησιού μας. Αυτές είναι καλές ειδήσεις και σε τέτοιους καιρούς τις χρειαζόμαστε. Νομίζουμε...  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey