Κάθε που η Κοινωνία σιωπά γεννιέται κι ένας "Μπάμπης"

19/07/2021 - 19:11

Και η κοινωνία δηλώνει "συγκλονισμένη" για το έγκλημα στην Φολέγανδρο, για την ατυχή 26χρονη που έπεσε θύμα δολοφονίας του εραστή της, ενώ λίγο καιρό πριν δήλωνε το ίδιο συγκλονισμένη με την πράξη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που σκότωσε την Καρολάιν...

Συγκλονισμένη για τα εγκλήματα που έγιναν στο σκοτάδι, πίσω από τις πόρτες όταν την ίδια στιγμή στα εγκλήματα που γίνονται μπροστά της κάνει πως δεν βλέπει, δεν ακούει και τελικά ... δεν μιλάει.

Πόση υποκρισία τελικά μπορεί να περισσεύει; Άραγε πόσες φορές δεν ακούσαμε το "Όλοι γνώριζαν, αλλά κανένας δεν είπε τίποτα με αποτέλεσμα...." Και το αποτέλεσμα ήταν μια ζωή ή και περισσότερες να καταστρέφονται επειδή η κοινωνία με την σιωπή της έγινε συνεργός στο έγκλημα.

Το θέμα, για μενα προσωπικά, δεν είναι φύλλου. Άλλωστε δεν είναι λίγα τα παραδείγματα από γυναίκες που εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά, που προσπάθησαν να δηλητηριάσουν ή να σκοτώσουν τους άντρες τους για να συνηγορήσουν σε αυτή μου την άποψη. Το ζήτημα είναι ηθικής τάξης. Μιας ηθικής σχεδόν ανύπαρκτης στην κοινωνία που ζούμε με αποτέλεσμα να "γεννιούνται" καθημερινά πράξεις ανήθικες και εγκληματικές.

Θύματα μιας κοινωνίας ήταν ο Δημήτρης - Δήμητρα, ο Άλεξ, ο Βαγγέλης -και τόσοι άλλοι- που ενώ κάποιοι ήξεραν ότι υπέφεραν εν τούτοις ποτέ δεν μίλησαν.

Γιατί εξανιστάμεθα λοιπόν μπροστά σε ένα έγκλημα που γίνεται στα κρυφά, όταν για τα φανερά ποτέ κανείς δεν άνοιξε το στόμα του; Όταν γίνεται η κοινωνία η ίδια συνένοχος στα εγκλήματα να μην φοβάσαι πότε γι' αυτά που θα ακολουθήσουν. Όσο η κοινωνία σιωπά κάθε μέρα θα γεννιέται ένας νέος "Μπάμπης", κάθε στιγμή θα δημιουργείται μια νέα Φολέγανδρος...

Όσο η δικαιοσύνη θα είναι "ελαστική" οι θύτες θα γίνονται αδίστακτοι... "Τον βλέπω και κυκλοφορεί έξω και έκανε οικογένεια και τρελαίνομαι" μου είπε πριν από καιρό κάποιος που κάποτε έχασε τον άνθρωπό του, την γυναίκα του, για οικονομικούς λόγους, από έναν αδίστακτο δολοφόνο. Τότε μέσα σε ένα βράδυ γκρεμίστηκε ο κόσμος γύρω του, ήταν απαρηγόρητος, χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος και να έρθει μια άλλη αγάπη για να του γιατρέψει τις πληγές. Και σήμερα βλέπει τον δολοφόνο της γυναίκας του να γυρνά ελεύθερος. Δεν τον τρελαίνει που βγήκε έξω, αλλά το ποσό γρήγορα βγήκε. Ενδεχομένως ο θύτης βγήκε σε λιγότερο χρόνο απ' όσο ο πρώτος χρειάστηκε για να ξεχάσει ότι σκότωσαν τον άνθρωπο που αγαπούσε - αν ξεχάσει ποτέ.

Γιατί τελικά αυτό απασχόλησε όλα τα Μέσα στην υπόθεση της Καρολάιν. Το γεγονός δηλαδή ότι ο συζυγοκτόνος ενδεχομένως να εκτίσει περισσότερα χρόνια για το ότι σκότωσε τον σκύλο, πάρα για το γεγονός ότι σκότωσε την γυναίκα του! Για το γεγονός δηλαδή ότι τα ισόβια τελικά είναι μερικά χρονάκια....

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey